Novemberi babaprojekt. Új hónap, új remények. Valaki még?
Clostilbegyt, peteérés serkentő. Itthon elég gyakran alkalmazzák, sokszor teljesen feleslegesen. De néha minden "vacakba" belekapaszkodunk...
Hanga
A clostilbegyt egy clomifen tartalmú szer, amely a kisagyat arra stimulálja, hogy több fsh és ösztrogénhormont termeljen, elősegítve ezáltal a peteérést, amennyiben az nincs, vagy javítva annak minőségét, amennyiben van, de vmi akadályozza, hogy a petesejt megtermékenyüljön. Maga a clomifen tehát nem hormonkészítmény, hanem egy olyan gyógyszer, ami a természetes hormonképzést turbózza föl.
Biztos, hogy van Németországban is, de valószínűleg más néven: Clomid vagy Serophene, esetleg egy más. De nem is a név a lényeg, hanem az összetevő: clomifen citrate.
Általában 3 hónapig tartó alkalmazás után kezd el hatni, de vannak olyanok, akik jól reagálnak és már az első hónapban teherbeesnek. Alapvetően 6 hónapig lehet szedni, de szemben azzal a híreszteléssel, h azt követően káros, a helyzet az, h ha vkinek 6 hónap alatt sem fejtette ki a hatását, ott más gond van.
Jellemzően ez az első lépés a meddőségi kezelésben, természetesen csak akkor, ha a peteérés hiánya a gond, vagy ha peteérés ugyan van, de nem tudják, mitől nem jön a baba már hosszabb ideje. (Értelemszerűen, ha pl vki IR-es, akkor nem clomifennel kezdenek, hanem diétával és esetleg arra szolgáló gyógyszerrel, vagy ha spermagond van, akkor azt kezelik és megint csak nem a clomifenhez nyúlnak.)
A hivatalos amerikai orvosi clomifen tanulmány szerint, ha a clomifennel nem jön össze a gyerek, az nem a clomifen hatástalansága, hanem ott más probléma van, magyarul: ha vki egyébként rendben van, de nem ismert ok miatt nincs peteérése, vagy az gyenge minőségű, a clomifen biztosan segít teherbeesni (ezt nem én mondom, az usában kiadott orvosi tanulmányban olvastam, ki tudja, ez mennyiben igaz).
Sziasztok! Sajnos elkezdem...tesztem negatív 12.dpon..:(
Ali
Nekunk az elso csemetenk elso honapban osszejott, igy en emiatt remenykedem picit, annak ellenere, hogy tudom, ez nem feltetlenul jelent barmit is.
Mindenesetre szerintem fontos a pozitiv hozzaallas, ami azert nem egyenlo a rozsaszin vattacuki felhovel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!