Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babaprojekt előtt állunk, pár...

Babaprojekt előtt állunk, pár hónap múlva szeretnénk elkezdeni! Előtte nőgyógyásznál ki szeretném magam vizsgáltatni, hogy semmi baj ne legyen! Milyen vizsgálatokat fog elvégezni?

Figyelt kérdés
2012. máj. 7. 09:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán csinálnak a nőgyógyászok semmi különlegeset ilyenkor. Csinál egy hüvelyi UH-t, megnézi a petefészkeidet, méhedet kitapintja kézzel. Hormonvizsgálatokat és egyebet, csak akkor végez, ha már egy ideje (1 éve) nem jön a baba. Úgy vannak vele, hogy ha van rendes menstruációd, akkor mindennek rendben kell lennie, ritka az ha valakinek gondjai vannak a peteérésével. (nem ritka amúgy, csak a nődokik többsége így áll hozzá)

Annyit még megtehetsz, hogy peteérésed körül elmész ultrahangra megnézni, hogy megérett e elég nagyra a tüsződ, visszamenni pár nap múlva megnézni, hogy megrepedt e.

2012. máj. 7. 09:09
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséged! :)
2012. máj. 7. 15:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyet értek az elsővel, ezek az elsődleges "alapkivizsgálások".

Utána következő szint a hormonvizsgálat. Majd ezután jön az átjárhatósági vizsgálat és a párodnak a spermiológia.

Illetve felkészülésnek szoktak javasolni a dokik vitaminkúrát (én Elevitet szedtem) 3 hónapig, de a próbálkozás alatt is el lehet kezdeni.

Annyit tanácsolnék csak, hogy ha igazán akartok babát és nem akarod végigcsinálni azt a tortúrát, hogy minden hónapban reménykedsz majd csalódsz és így tovább (rengeteg fórumhozzászólás van erről), akkor kezdjétek egyből a kivicsgálásokkal. Mi így csináltuk és a doki egyből enyhe hormoneltérést állapított meg amit gyógyszeresen helyretettünk. Ezzel megspóroltuk az egy év kötelező próbálkozást.

2012. máj. 7. 17:09
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked is!

Pontosan ezért szeretném előtte magam kivizsgáltatni,amiket leírtál,nehogy akkor derüljön ki ( bár ne legyen semmi gond ) hogy valami gubanc van,mert lelkileg biztosan összetörnék..

2012. máj. 8. 08:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Nekünk közben megjöttek az eredmények és találtak enyhe eltéréseket, amiket gyógyszerekkel és vitaminokkal simán lehet korrigálni. De amíg ezek kifejtik hatásukat az legalább 3 hónap (férfi spermaérés 75 nap) úgyhogy csak még egyszer erősíteni tudom, hogy kivizsgálások mindenekelőtt, hogy ne veszíts időt több hónapi/évi (felesleges) próbálkozással.

2012. máj. 9. 09:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,hogy megosztottad velem és természetesen megfogadom a tanácsod,előtte mindenképp irány a nődoki!
2012. máj. 10. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!