Kíváncsi vagyok ki fog tesztelni pozit február végéig!? Jössz egy röpke felmérésre?
Sziasztok!
En voltam a januaribol aki atcsusztam februar 2.-ara mert 4 nappal kesobb volt az ovum!
Nagyon drukkolok mindenkinek!
Mi mar 1 éve probalkozunk a kisteson!
Remelem tobbet nem kell es most pozi lesz! :)
Marcsi
Sziasztok,
Előző hónapos kérdésnél volt az első próbálkozásunk ami azt hittük sikerült mert még pozitív teszt is volt és soha nem tapasztalt mell feszülés, has szurkálás de aztán mégis megjött 40. napra.
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e aki utrot (progeszteron hormon) szed? Hogy derült ki, hogy kell? Gyanús, hogy esetleg erre lehet szükség és ezért nem sikerült nekünk? Tudom, egy alkalomból ne vonjunk le következtetest csak az érdekel, hogy akkor ha mondjuk ez a gond akkor egy évig tök feleslegesen fogunk próbálkozni esetleg? És csak utána áll velünk szóba a doki, hogy kivizsgáljon?
Mert ő úgy volt vele, hogy praxisaban bőven látott már 40 napos ciklust és fals pozitív teszteket és a soha máskor nem tapasztalt mell feszülés is biztos csak azért volt mert ráizgultunk... De hát könyörgöm, első hónap! Semmi gond nem lett volna ha nem történik semmi, hiszen tudjuk, hogy átlagosan több hónap alatt sikerül a legtöbb párnál. Szóval nem érzem, hogy rágörcsöltem volna.
Érdemes lenne magán dokihoz menni? Hol találni jót Budapesten? Az alaposabban vizsgál? Vagy várjunk előbb pár hónapot és figyeljük meg, hogy mi történik?
Eddig úgy voltam vele, hogy épp elég vagyont adózunk a fizetésünkből amiből elvarhato a normális sztk nőgyógyászat, de ha van különbség akkor szívesen áldozunk rá. Ha viszont igaza van az sztk dokinak akkor tök feleslegesen dobunk ki 20-30 ezret magán orvosra.
Utolso valaszolo:
Egyebkent szabalyos a ciklusod? Soha maskor nem szokott ennyit kesni?
Mennyire volt pozitiv az a teszt? Egyertelmuen es esetleg tobb fajta is?
Ha az anyagi resze nem szamit, akkor termeszetesen elmehetsz mar most is ezzel masik orvoshoz, de nem vagyok benne biztos, hogy sok mindent fognak veled elso korben kezdeni azon kivul, hogy hormonvizsgalatot javasolnak.
Mondjuk ha akarod ezt te is elkezdheted maganlaborban (nagy esellyel allamiban egy honap probalkozas utan ugy sem utalnanak be).
Ha tenyleg ezt szeretned, akkor erdemes ezt a ket vervetelt megcsinaltatni es ha valoban nem tokeletesek az eredmenyek, akkor orvoshoz menni.
A vizsgalat lenyege, hogy a ciklus 3. napjan neznek egy hormonsort (prolaktin, progeszteron, lh, tesztoszteron, tsh, fsh es osztradiol), majd a varhato mensi elott 7 nappal a prolaktint es progreszteront ismet megnezik egy ujabb vervetellel. Ez ugye 28 napos ciklusnal 21. napon van, de neked kell tudni, hogy milyen hosszu a ciklusod.
Ebbol szepen latszik, hogy milyen a kiindulas, illetve ovulacio utan nem-e tul magas a prolaktin, vagy a progeszteron nem-e alacsony.
Sok esetben peldaul nem a progihiannyal van a gond, hanem a prolaktin magasabb, mint kellene, tehat egy ilyen esetben a progipotlas nem old meg semmit.
Ha ugy dontesz, hogy megnezeted, akkor a Centrumlab-ot tudom ajanlani, en mas miatt nartam naluk, de nagyon no hely. Tobb helyen van kirendeltseguk Pesten.
Van az un Babavaro csomagjuk is, amit egyebkent tervezett baba elott alapban sem rossz megcsinaltatni, ha az ember nem sajnalja ra a penzt. Ez valahol 20 ezer korul van, benne van minden, ami a 3. napi vizsgalatokhoz kell, plusz rengeteg egyeb teszt is. A honlapjukon megtalalod a listat. De nem muszaj csomagot kerni, kerheted azt is, hogy csak azokat a hormonokat nezzek meg, ugy remlik, hogy akkor kb 13000 korul van. Szerintem a csomag jobb, mert tenyleg nagyon sok vizsgalat benne van, leosztva joval olcsobb.
A 21. napi vizsgalat nem huzos, 4-5 ezer forint, mert ott mar nem kell mindent nezet i ugye.
Szoval a lehetoseg adott, ha eredmenyekkel mesz egy uj orvoshoz, vagy akar a regihez, akkor nyilvan sokkal jobban latjak, hogy kell-e neked segitseg.
Alapban az, hogy elso honapban nem letel terhes tenyleg semmilyen kivizsgalast nem indokol, a pozitiv teszt utani megkesett mensi esetleg az, ami miatt erdemes megnezetni.
Szépen nő a csapat!Örülök neki!Sokan vannak akiknek már csak pàr nap!Szorítok!Amúgy mi is tesòn dolgozunk màr.
K
Február 3ra nem várom, de nem hiszem hogy sikerül, mert ez az első hónapunk.
(A kisfiam 2évig váratott magára)
4-es vagyok, annyit fűznék hozzá, hogy eddig nagyon-nagyon akartuk, de így mindig rosszul sült el, ebben a hónapban már úgy érzem, nem érdekel, összejön-e :/ Nem fogok se ovutesztelni, se a napokat számolni, ha nem jön meg, tesztelek és meglátjuk, sikerül-e. Megy a drukk mindenkinek!
9-es! Nekünk is ez a 6. hónap próbálkozás a tesóval. A tesó nektek milyen gyorsan jött össze és mennyi idős a gyermeked?
K
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!