Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valószínű alacsony a progeszte...

Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?

Figyelt kérdés

Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.

Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?

2013. nov. 27. 20:03
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/214 A kérdező kommentje:

Szia! Mi újság veled/veletek?

Gondba vagyok egy kicsit, nem tudom, mit tegyek. Kezdjem e újra kenni a krémet, vagy ne. 1. mensi 33 napra jött meg, jóformán normális volt, nem volt több, mint egy átlagosnál és megnyugtató volt, hogy nem volt barnázás előtte, csak aznap, de aznap meg is jött rendesen. És nem egy hétig tartott, hanem csak 5 napig. Eztán 28 napra jött meg, próbálkoztunk, de nem jött össze. Viszont erősebben jött meg. Teljesen jó időben voltunk együtt akkor. Aztán ezt a hónapot elszúrtuk. Se nem mértem a hőmet, se nem teszteltem peteérésnél, habár éreztem a peteérést, és kábé 3-legalább 3-nappal előtte voltunk csak együtt. Úgyhogy mondtam is a páromnak, hogy majd legközelebb. Pár napja viszont gyanús jeleket produkálok. Hányinger, émelygés, kicsi szédülgetés, mellfájás. Gondoltam biztos csak valamit összeszedtem, így gondoltam, ma csinálok egy tesztet a magam megnyugtatására, hogy nem vagyok terhes, hisz nem is voltunk jó időben együtt. Erre ahogy belemártom a tesztet a tálba, azonnal kijött az alsó, majd a felső csík. Hamarabb kijött tehát a terhességet igazoló csík. Ma 24. napon vagyok. Legutóbb az ikrekkel 25. napon csináltam tesztet és hasonló erősségű pozitív lett az eredmény. Lányommal és az első vetéléssel-ahol szintén egy baba lett volna-4 nap késéssel mutattam ki. Ebből arra következtetek, hogy ami most elindult, lehet, hogy megint ikerterhességnek indul.

Igazából most hülyén hangzik, de peteérés előtt beszéltem a petéimmel meg a méhemmel. Mondtam nekik, hogy legyenek szivesek már két petét küldeni és az egyikbe fiút a másikba lány katonát befogadni. A méhemnek meg azt mondtam, hogy csak akkor fogadja be őket, ha készen áll.

Olvastam, hogy peteéréskor mindig azon az oldalon fáj, ahonnan kilökődik a pete. Én eddig nem figyeltem, de mostani peteérésnél figyeltem. Mind a két oldtalt fájt. Mondtam is magamban, hogy ekkora baromságot: méghogy arról fáj, amerről kilökődik, nekem mind a két oldalt fáj.

Na, lehet, hogy tényleg mind a kettőből kilökődött egy?

Ezek szerint párom katonái is strapabíróak és kitartóak. 3 napot legalább ott dekkoltak, hogy végre kijöjjön már a pete....:D

Csak most nem tudom, hogy elkezdjem e kenni magam, vagy ne.

Valószínű a beágyazódást is megéreztem, mert pár napja a hányinger elindulása körül fájtam meg nagyon iciri picirit barnáztam. 1. nap halvány barna nagyon pici, második nap karamell, nagyon pici, 3. nap meg inkább sárga.

Csak aggaszt, hogy fáj a hátam, mert előzőleg is az volt az elhalásnak a jele, na meg a picike pötty- És most olvastam a napokban, hogy pontosan a picike pöttyözés utal az elhalásra.

Beszéltem a munkatársammal, mondta, hogy neki magándokija van, de nem kell érte fizetnie, egyszerűen csak saját rendelője van az orvosának és nagyon jó orvos. Úgyhogy szerintem átjelentkezem hozzá, csak azt mondta, hosszú a várólista. Hát nem tudom, remélem megrövidítené a dolgot, ha odaírnám, hogy terhes vagyok-mert hogy ezt kérdezték a másik regisztrációnál is. Hétfőn fölkerekedem és kérek regisztrációs lapot, de be is adom, majd kicsit ráhazudok a terhességi korra, ha addig nem mutatkozik semmi rossz jel. Mikor meg odaérek, akkor meg mondom, hogy elszámoltam. Hátha ez elküldene uh-ra, miután elmesélem neki az egész sztorit.

Legalább egy kis dobogó szivet had lássak már végre!

Remélem ti jól vagytok, majd írj! Meséld el, mi történt azóta.

2014. máj. 3. 15:36
 152/214 anonim ***** válasza:
Szia!Jajj de Orulok Hogy irtal,es hogy raadasul ilyen jo hireid vannak!Akkor eloszor halkan gratulalok! :) Masodszor en a helyedben mindenkepp ellezdenem a kremet es ha van palastfu tead azt is igyad.Itt nagyon ajanlotta nekem a midwife,es latod...nekem segitett!Mit veszitesz vele?Es harmadszorra igen...A DOKI!!!Mindenkepp kerits egyet hatha miutan elmeseled mi torrent,talan felir valamit de ha nem is ir,legalabb vert vesznek es abbol kiderul hogy tenyleg progihianyod van-e,vagy teljesen mas miatt nem maradtak veled a babak!Ezt most ne hagyd annyiban,tenyleg sird ki a vizsgalatot!En azert bizakodo vagyok mert ha a Joisten harmadszorra is megadta nektek ezt a lehetoseget,nem hinnem hogy ujra elveszi...Ha meg sohasem szultel volna akkor azt mondanam hogy talan tenyleg nagyobb a baj es varjatok a probalkozassal amig nem tudjatok mi a gond,de igy hogy ott a pici lanykad igy nagyobb eselyt latok hogy most minden oke lesz! :)Szoval hetfon mindenkepp mennek a helyedben!Hidd el most rendben lesz minden!Tudod??Fontos a pozitiv gondolkodas is!Mi koszi jol vagyunk,bar nehezebbek mar a napok...(folyamatos legszomj,gyomoreges,hatfajas...)de nem panaszkodom!Azert nagyon elvezem is!Ja..es azt elfelejtettem irni hogy en a helyedben ahogy orvos is megerositette a terhesseget,mindenkepp abbahagynam a munkat...Szerintem az a sok vegyszer sem tesz jot.Volt egy munkatarsam aki elvetelt es neki visszajott a szovettan hogy a vegyszerek miatt ment el a babaja.Bar o fodrasz de azert mi is vegyszerekkel dolgozunk!Szoval gondold at ezt is! :)
2014. máj. 4. 02:53
 153/214 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem megirni hogy nekunk is kislanyunk lesz am! Eloszor picit csalodott voltam...nem tudom miert???Talan a fiuk utan nehez volt elkepzelni magamat lanyos anyukakent de ma mar nagyon boldog vagyok! :)
2014. máj. 4. 02:57
 154/214 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy írtál! Gratula a lányhoz! Először én is csalódott voltam, mert fiút szerettünk volna, de csak egy pillanatra, aztán örültem neki én is, és most van egy igazán belevaló majd 4 éves igazi hercegnőm. Mindig is ilyen kislányt akartam magamnak, aki nagyon lányos. Hát most ott tartunk, hogy a rózsaszín farmert is alig birom rávarázsolni, és csak rózsaszín ruhaszoknya jó. Most kezdjük szeptemberben a sulit, már fél éve elkezdtem mondani neki, hogy majd szürkébe kell járnia, mutogattam neki a gyerekeket, de egyre csak azt mondta, hogy nem jó. Aztán egyik nap egyszercsak elkezdett neki tetszeni, azóta imádja a sulis cuccait, mert vettem neki párat, hogy megnézzem, hogy egyáltalán felveszi e. Hát alig tudtam levarázsolni róla. Most nem tudom, de úgy döntöttem, hogy azért nem engedem meg neki, hogy abba legyen itthon is, hogy tudja különválasztani, hogy az a sulis cucc.

Tök jó lehet már akkora pocakkal, meg érezni a mozgásokat, izgalmas várni a babát, elképzelni, milyen lesz majd...van már neki minden? Vettél már valamit?

Én ne tudd meg, már rosszul vagyok, már napok óta hányinger és enyhe szédülés kerülget..ma reggel nem kellett volna túl sokkal több, hogy hányjak...megjegyezném életemben kábé 2X hánytam....és még 4 hetes se vagyok...mi lesz később?:D

Igen, lehet, hogy elkezdem kenni a krémet, még van abból a tubusból. A dokinál meg erősen megjegyzem amikor leadom a papíromat, hogy terhes vagyok. Bárcsak tényleg megmaradna ez a terhesség. De most még nem mondom el a lányomnak, akkora csalódás volt neki, hogy nem jött a kistesó. Kábé 3-4 hete hagyta abba a sűrű emlegetésüket. De ma pl megint feljött neki, hogy egy kisfiú, meg egy kislányt akar. Múltkor megígértem neki, hogy lesz kistesója és megpróbálunk a Mikulástól kérni. Úgyhogy muszáj lesz produkálnom valamit:D

Pozitívan állok hozzá, majd 7 hetesen leszek bszarva, mert mindkétszer akkor kezdődött. A horror napom meg 11+6 mindkét terhesség akkor ért véget. Azt hiszem, ha ez lenne az első terhességem és végül összejönne, nem próbálkoznék kistesóval.

Neve már megvan a picinek? feltétlen, ha meglesz, küldened kell róla priviben fotót:D Miracle baby, igazi kis fighter!

2014. máj. 4. 10:56
 155/214 anonim ***** válasza:
Hat igen...azt hiszem nagyon eros kiscsajszi mert gyogyszeres segitseg nelkul is tudott maradni velunk! :) Hat a hanyingert nem igazan irigylem toled,mert az volt a legnehezebb idoszak EDDIG!De engem azert nagyon megnyugtatott mert addig is tudtam hogy el a babam!Kitartas!Meg tizenpar het es elmulik! :))))Nekem a 14 het utan elmult,as 16 hetesen ereztem eloszor ill.azt mar konkretan be tudtam azonositani az o mozgasanak!Az a ket 2 kicsit nyugtalanabb volt szamomra de akkor meg ott volt a dopplerem!Az meg ugy emlekszem neked is van ugyhogy az majd kicsit neked is segit!Mostanra meg mar annyit mozog hogy nem is kell a doppler!Este szegenygem olyan sokaig csuklott! :)Amugy nem vettunk meg semmit,de kaptunk kisagyat es pelenkazot!Nagyon cuki!Azt hiszem majd novo honaptol elkezdunk vasarolni neki.Majd meglatod a 12-dik het utan nagyon gyorsan mennek a hetek! Na de addig!!!!Huhh...Egy orokke valosag!De sikerulni fog meglatod!!!Csak pihenj sokat!
2014. máj. 4. 14:07
 156/214 A kérdező kommentje:

Szia

Te megbíznál egy vadidegenben? Egy kismama fórumon is megemlítettem a problémám és az egyik tag felajánlotta, hogy tudna nekem gyoszit küldeni. Van a férjének egy gyoszitáros ismerőse, attól szerezne. 2200ft/doboz, + postaköltség+1000ft telefonálgatás, benzindíjat kér...szerintem teljesen oké a plus díj..azon az 1000 fton nehogy már garasoskodjak.

Igazából már elkezdtük a műveletet, lehet, hogy csak egy dobozzal tud kiküldeni most elsőre, de talán így biztonságosabb is. 4000 ft nem a világ--mert 800-at számoltam postára, ha annyival átver, hát dugja fel a se..ébe. Ennyit én még bekockáztathatok, úgy érzem. Ennyit nem sajnálok elbukni.

2014. máj. 11. 10:53
 157/214 anonim ***** válasza:
Igen...en tuti megtennek mindent csakhogy megadjam a babamnak a nagyobb eselyt az eletben maradasra.Egy dolgon aggodnek!Hogy folyamatosan fogja-e kuldeni???Mert ugye tudod hogy ha elkezded akkor nem szabad 12het elott abbahagyni es akkor csak fokozatosan!Szoval azt beszeld meg az illetovel hogy csak akkor vallalja ezt a dolgot fel, ha garantalja hogy mindig idoben elkuldi neked ,mert itt egy eletrol van szo es nem holmi jatekszerrol!Ha ezt megigeri mar inteznem is a helyedben,mert anno ha valaki ezt felajanlotta volna nekem orultem volna!Amugy jol vagy?Voltal mar dokinal?
2014. máj. 11. 22:03
 158/214 A kérdező kommentje:

Jó, hogy egy véleményen vagyunk, és igazán csak az tudja megérteni, aki hasonló helyzetben van. (Messze a segítség)

Egész jól-ezt úgy értem egész pontosan, hogy rosszul:D Émelygés ...néha órákig:D Ilyenkor kicsit nyugodtabb vagyok. Utálok wc-re járni, mert rettegek, hogy mit találok a wc papíron. Mellérzékenység, fáradság, álmosság. És még csak az 5. hétben vagyok...azt hiszem fel kell készülnöm rá, hogy egy darabig még rosszul leszek. Néha már úgy érzem, nem sok hiányzik ahhoz, hogy rohanjak a wc-re kipakolni az épp bennem lévő kaját. Puffadok, mint ház, és olyan furcsa fájdalmam is van néha, valószínű a méhem...remélem azon van, hogy nőjön.

Ma elmegyek a dokihoz kérni időpontot, megírom az e-mailt a leendő orvosomnak, mért is akarok én váltani, és megpróbálok eljutni a family planner központba is, állítólag van itt a városban, majd az "SZTK"-ban megkérdezem.

Megpróbálok azon lenni, hogy kisajtoljak az első látogatás alkalmával egy uh-t a dokimtól, akihez legszívesebben nem is mennék be.

Sajnos van egy kis köhögésem, teával kezelem meg mézzel.

Anyósommal tegnap beszéltem, letudtuk, hogy mikor fog kijönni. Akkor kábé 15-16 hetes leszek, nehéz lesz, de addig nem mondom el:D Majd ha meglát, akkor majd nagyot néz, mert addigra 100, hogy látszani fog. Aztán ugyanezt eljátszom a többi rokonnal, akik kijönnek. Ez akkora poén, hogy muszáj, hogy összejöjjön. Be is fogom izzítani a kamerámat és lekamerázom vagy lefényképezem őket.:D

Szagundorom még nincs nagyon, de mintha jobban érezném kicsit a szagokat.

Ti hogy vagytok? Nem sok kell már és végre találkozhattok.

Angolon egyszer már voltak ilyen kérdések, hogy mit szeretnél csinálni életed utolsó napján, meg hasonlók és ebből eszembe jutott a kérdés: melyik életed legszebb napja? Hát erre a kérdésre nem tudnék válaszolni. Már most 2 van legalább, és remélem lesz még egy. (kislányom születése, esküvőnk)

Te meg mindjárt megkapod a napodat. Néha a sok izgulni való miatt azt kívánom, hogy altassanak el és majd ha kezdődik a szülés, ébresszenek fel, de azt hiszem a terhességet sem hagynám ki, hiszen olyan csodálatos utazás és ezt csak is mi kiválaszottak (nők) élhetjük át.:D

2014. máj. 12. 08:45
 159/214 A kérdező kommentje:
Sajnos visszamondta. Nekem nagyon gyanús, hogy a férje miatt. Mikor komolyabbra fordult a szó, akkor mondta, hogy lehet, hogy elhamarkodottan ajánlotta, mert férje tudná beszerezni, de húzza a száját, hogy az övét is nehezen szerezte be, meg hogy vadidegennek az a nő nem szerez. Szerintem a férje állíthatta le, mert esetleg félt, hogy nem fizetek. Csakhogy ha így gondolja, nem tud gondolkodni. Nekem ezt a gyógyszert folyamatosan szednem kéne, ha az első adagért nem fizetek, nyilván nem küld többet, így egy adaggal sokra megyek.
2014. máj. 12. 17:37
 160/214 A kérdező kommentje:

De általában ez így szokott lenni, nem akarok senkit megbántani. Az emberek olyan könnyen mondják azt, hogy segítek, aztán mikor oda kerül a sor, akkor meg...semmi nem lesz belőle.

Sok olyan tanácsot is kaptam már, hogy hagyjam ott a melóm, menjek haza, vizsgáltassam ki magam, hordjam ki otthon, vagy csak egyszerűen álljak le és ne dolgozzak. Nem akarok senkit megbántani, de ezt is olyan könnyű mondani, de feldobni mindent nem lehet. Nem biztosítja semmi, hogyha megteszem, akkor sikerül majd, de akkor is, ha sikerül, ott állok majd az új babával, "gyest" nem fogok rá kapni, állásomat elveszítettem és elszakadtam a páromtól kábé egy évre-ha a hazautazást választom. Plusz a babának még el kell intézni a papírjait, hogy visszajöhessünk, aztán itt is anyakönyveztetés meg minden, és ha hozni akarok valamit a házhoz, akkor iparkodnom kell visszaállni dolgozni, de először a babának kell felügyelet, üresben fizethetem neki hetekig, mire valaki felvesz valahova. És közben ezerrel fogy a pénzünk, de fizetnünk kell a hitelt, mert elveszik a házunkat, ha nem...ezt nem tehetem. És már annyiszor hallottam ezeket a tanácsokat, hogy lassan szar embernek érzem magam, amiért ennyit nem tudok megtenni a leendő babámért, és hogy úgy tűnhet, nem is akarom annyira.

Valójában gúsba van kötve a kezem és nem tehetek semmit.

Remélem sikerrel járok ezzel a terhességgel.

Iszom a teát és kenem a kenőcsöt, mást nem tehetek.

2014. máj. 12. 17:48
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!