Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?
Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.
Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?
Jézusom, már 30 hetes leszel! Állat! Arra nem emlékszem, hogy írtad, hogy MF-al szülsz...itt alapjáraton azzal szülünk, a doki csak akkor jön, ha vágni kell...habár azok után, amit olvastam az újságban, lehet, hogy már ahhoz se kell doki majd, mert most megengedték nekik, hogy kaparást is csinálhassanak. Ha egy műtétet megengednek, egy vágást is meg tudnak engedni nekik.
Én vízben nem tudnék szülni szerintem, legalább is múltkor nem ment volna. Volt kád a szülőszobán és hogy könnyebb legyen a vajúdás, kipróbáltuk, de iszonyat rossz volt a meleg vízben ülni. A vizi szülések azt mondják természetesebbek, és jobb a babának, mert nem hirtelen jön ki erre a hangos, rideg világba. Hát, ha majd meglesz a pici lányod, küldj róla feltétlen fotót:D Majd én is küldök...én abban reménykedem, hogy karácsony előtt kibújik, utána érdeklődök, hogy lehet e fotóst bérelni karácsony tájékán, és csináltatunk fotókat. Rászánom a pénzt, ha éppen kifizethető, talán még karácsonykor akciós is lehet. Szuper lenne.
A terv még mindig ugyanaz: Kijönnek és meglátják a pocakom:D Ráadásul, jelen állás szerint még idősebb is leszek 2 héttel, mint gondoltuk, így már biztos, hogy púposodni fogok.
Az én kis huncutom is néha elbújik, de mondom neki mindig, hogy extra gyorsan mutassa meg magát és akkor extra gyorsan békén hagyom. Most már pár másodperccel tovább tudom hallgatni, mert eddig épphogy be tudtam fogni, aztán eltünt. Ma elég ijesztő volt a szívhang, mert a kettőnkét együtt hallgattam, és mondhatni egyszerre dobogott. Kábé minden 3. 4. dobbanás hangosabb volt...az volt az enyém, de másodpercekig együtt dobogott a szivünk:D
Mondtam a páromnak, hogy engem aztán most már senki se nevezhet szívtelennek, mert 2 is dobog bennem:D
A ruhám egyre kényelmetlenebb.
Lányomnak mostanában nem nagyon emlegetem, mert félek, kifecsegi.
Párom is kezdi egyre jobban beleélni magát, de ő óvatos volt a lányunkkal is, 12 hetes uh után kezdte elhinni, hogy tényleg jön:D Nagyon kedves és megértő, meg türelmes. Tudja, hogy most fáradt vagyok, többször szolgál ki, hagy pihenni, gyerek körüli dolgokat is próbálja jobban átvállalni---arany ember:D
O a mi kis kincsunk... <3
Szia, tölts fel egy képet mondjuk a kepfeltoltes.hu-ra
Most szerdán voltam kerek 11 hetes uh szerint. Ma reggel lányom is meghallgatta a kistesót. Megkérdeztem tőle, hogy odaadjuk e neki a régi babaruhákat, azt mondta, azt neki adja:D Meg megígérte, hogy majd vigyáz a kistesóra. Aztán elkezdett beszélni a pocakomhoz, hogy "öcsém, maradj ott", aztán pár perc múlva elmondta ugyanezt, csak úgy, hogy "hugi, maradj ott":D Mondom neki, akkor most öcséd, vagy hugod? Azt mondja azt nem tudja:D
A rosszullétek, fáradtság kezd múlni, étvágy kezd visszajönni. Néha szoktam úgy feszülni alul, mint mikor menstruálok. Ilyenkor mindig megijedek, mert első vetélésem előtt is előző nap feszültem. Azóta van ez, amióta megszültem a lányom. A gátamat vágták, nem jól forrt össze, és szerintem azért érzékeny. De most valószínű inkább azért szoktam érezni, mert sajnos néha pár napig nem tudok wc-re menni, és akkor szokott feszülni, azután nem sokkal szoktam menni wc-re:D Lehet, hogy azért, nem tudom, de legalább is szerencsére nem bajt jelez.
A dokik próbálják megsaccolni, de attól, hogy érzi, hogy mekkora, még nem biztos, hogy súlyra is akkora lesz, mint mondják, azért általában kábé egyforma nagyságúak a gyerekek, hányszor olvasom, hogy egyik 45cm-rel lett olyan súlyú, mint a másik 55 cm-rel. Meg hogy volt, akinek hosszú, vékony babája lett, a másiknak meg kisebb és tömzsibb:D Ezt nem hiszem, hogy annyira ki tudná tapogatni. Erősen meg kéne ahhoz nyomkodnia. A lányom is ilyen tájt fordult be. Én beszéltem neki a befordulásról, hogy nem kell aggódnia, minden készen áll, és hogy csodás a világ, majd meglátja. Na, nem sokat kellett mondani, aztán szépen be is fordult egy reggel. Próbáld megnyugtatni, és te is nyugodj meg.
Még nem kaptam időpontot uh-ra, de nagyon remélem, hogy a MF kért, mert hülyét kapok, ha arra megyek oda szerdán-mert szerdán,kerek 12 hetesen megyek-, hogy akkor kér időpontot, és lecsúszok róla. Ezt 11-13 hetesen kell megcsinálni és már tuti, hogy nagyon határ eset lesz. Örülök, ha 13 hetesen meglesz.
Csak abban bízok, hogy a babám és a szervezetem a dokik nélkül is boldogul és egészséges, mert ha ezeken múlna---hát azt már láttam 2x-hagytak elvetélni, anélkül, hogy bármi esélyt adtak volna.
Egyben jó csak, hogy később lesz az uh: Jobban ki lehet majd venni a képről, hogy mi micsoda:D A vérvizsgálatot meg úgy is megcsinálják, abból fog igazán kiderülni. A 12 hetesen úgy is itt csak azt nézik, hogy egyáltalán ott van e még a baba...röhej.
Majd szerdán megírom, mi volt.
Nagyszerű, ma kért időpontot...a közeli korházba nem volt, csak messzebbibe. Kedd 9.45-re van időpontom, még nem tudom hogy jutok el oda, lehet, hogy párom be tud vinni, de nem valószínű. Tömegközlekedéssel majd megnézem. Muszáj volt elfogadnom, mert különben lecsúszok róla. Így 12+6 leszek. Nem lett volna emide csak 14. hét után...de érdekes mód csak azt írta rá a kiskönyvembre, hogy a közelibe kért. Szóval holnap megpróbálom felhívni, hogy akkor most mi van. Viszont így el kell mondanom odabenn, mert kedden dolgoznom kéne. Nem akartam elmondani az uh előtt, de hát most mit csináljak.
Jó jelnek veszem, hogy ugyanazt a csajt kaptam, mint lányommal. Másik két alkalommal másikat kaptam volna.
Tök rendi volt. Be kellett írni a kiskönyvbe az előző terhességeket így pontról pontra beszámoltam neki, hogy mi történt...ki volt akadva, hogy elsőre is hogy nem néztek meg, mikor heteket barnáztam, meg mért nem kapartak ki..mondtam is neki, hogy valszeg kellett volna, mert mensim 7 napig tartott mindig, 2 nap barnázás előzte meg, de mikor kikapartak 2.-kal, akkor rendbe jött egyből. Erre mondta, hogy szerinte is ki kellett volna kaparniuk. Aztán mikor mondtam, hogy hogy volt a második, megint kiakadt, láttam rajta, hogy tényleg sajnálja. Aztán azt mondt, hogy szerinte most jó esélyem van, mert 9 hetesen láttuk a babát, előzőekben ekkor már nem élt egyik se és most nincs semmi jel, hogy bármi rossz lenne. Vittem pisimintát, gondoltam hátha kell, mondta is, hogy jól tettem, letesztelt fertőzésre meg vett vért, de nem tudom, hogy a down-ra is levette e már, mert kábé ezekben a hetekben kell és mire megint megyek hozzá, 16 leszek és előtte kell. 4-5 fiolával vett, az egyikből csak jut arra is:D Mondta, hogy nem muszáj ám mindent, én meg mondtam, hogy mindent akarok, kivéve a szurkálóst, azt csak akkor, ha nagyobb esély van a downra. Itt az uh és a vér alapján tesztelnek első ízben, aztán szurkálnak.
Majd írok holnap, mit szóltak odabenn, aztán majd kedden, hogy mi volt az uh-on:D
Voltam uh-on:D Megcsináltattam a Down szűrést, aztán vért is vettek. Tökremeglepődtem, fejlődtek az angolok, nézték az agyát is...úgy tűnt nekem is, mintha lenne agya, má agyatlan nem lesz a gyerek:D Viszont megint csaltam, megint ugrottam egy hetet, de valahogy éreztem én, hogy ez fog lenni. 14+0-nak írtak ki és így decembe 23 a dátumom:D Karácsonyi baba:D
akartam vinni egy tükröt, hogy mindent lássak, mert ugye maga felé fordítja a képernyőt és csak a párom lát mindent-gondoltam én, mivel lányomnál így volt. Ó, akkorát nőttek a szememben! Volt egy képernyő fönn, a plafonról lógott, azt néztem végig:D Olyan szuper volt az első pillanattól kezdve látni, az volt az első, hogy azt gondoltam, hogy jóvan, lássuk a mellkasát, hogy dobog e a szive, aztán menjünk rá a feje-háta területre, hogy lássam, mekkora a csík, de már meg is nyugodtam, mert elég vékony volt-1.8-nak mérték, ami ugye jó, mert 2.5-ig jó. Orrát is néztem, látszott. Mérete meg 82.9CRL, szal 8cm:D Láttam a végtagjait is, egy kicsit egy pillanatra ujjacskákat is láttam az egyik kezén, amikor bekapta az ujját:D 2 képet kértem, egész jók lettek. Nagyon be voltam szarva reggel, úgy féltem, hogy ne legyen semmi baj. Benyomtam ilyen narancsüdítőt előtte, azt kérdik, hogy hoztam e pisimintát, meg hogy uh előtt akarok adni, vagy utána, de a másik nővér rögtön mondta, hogy ne kérdezzen már ilyen hülyeséget, hát utána kell pisilnom, hát direkt tankoltam fel, hogy tisztább legyen a kép:D Meg is említettem, hogy hát narancslével van teli a hólyagom, szal nem tóm, mennyire cukros:S De jó lett az eredmény. A vasam kicsit leesett, arra kaptam tabit. De az első MF-os találkozóról vett vérminta eredmények megjöttek és minden egyéb normális. Most meg rögtön megcsapoltak a down miatt, 10 nap kábé, mire kész. Ahogy végeztem, bementem a munkahelyre és elmondtam, mert csak ki tudtam kerülni, hogy elmondjam. Majd utánanéz a kollégám, hogy kéne elmondani a főnöknek.
Tök cuki volt a kis lurkó, rugkapált meg megfeszítette magát. Olyan kis emberi formája volt már:D Láttam a gerincét is, lábát, elég kicsi volt neki a hely, már úgy értem, enm látszott túl nagynak a maradék fekete rész, elég szűk helye van szegénykémnek. Megkaptam a 20. heti uh időpontot is augusztus ...valószínű 4.-ére, nem biztos, mert nem tudom kinézni. Valószínű, mert 5.-én leszek 20 hetes. Ezek szerint mégiscsak előző mensiből fogant, a szervezetem megpróbálta kilőkni, de ő erősebb volt...hehe:D Hát azért milyen dolog már, meg akart szabadulni egy egészséges babától..ejnye-bejnye, még jó, hogy az én kis hősöm nagyon kapaszkodott...olyan erős menszim volt, ne tudd meg. Milyen élni akarás van már ebbe a gyerekbe!:D
képzeld, még valami oltást is kapok 28-32 hetesen, hogy immunizáljam valami flu ellen a babát...Ezek egyre jobban törődnek a terhességgel.
Meséltük a sonográfusnak, hogy legutóbbi uh-on 2 hetet ugrottunk, most meg egyet, azt mondja, legközelebbi uh után már meg is szülök:D De most már ennél a számolásnál maradnak, mondta. Mondta, hogy az nem annyira pontos volt az előző scan.
Még pár tized kilót fogytam is:D Sokkal átláhatóbb a kisfüzetem és több infó van benne, mint lányommal volt. Elszorította a karomat vérvételnél egy ilyen műanyag valamivel, amit aztán csatolt a könyvhöz, én meg direkt hangosan angolul odaszóltam a férjemnek, hogy tudod, a drogokhoz:D A MF-meg mondta, hogy nem, nem, azt csak a MF használhatja:D
Szóval megnyugodtam...hu:D Így az anyósom akár bejöhet a következő uh-ra, mert láttunk egy nőt, aki 2 személlyel-gondolom férje és anyósa/anyukája volt.
Nekem lesz a legtutibb karácsonyi ajándékom:DDDDD
Ti jól vagytok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!