Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?
Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.
Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?
Jól, kösz, de még mindig írtó lassan telnek a napok. 175 napom van hátra, de remélem, hogy kábé 14 nappal hamarabb kibújik:D Kábé 95 napot kell még dolgoznom ebből, a többi hétvége és szabi.
Álmosság még mindgi van ezerrel. Meg hátfájás, meg feszül a gátam is, hányinger megszűnt. A kenőcsöt pár napja hagytam abba. De még mindig nem érzem nagyon terhesnek magam. Úgy értem, még nem igazán jutott el az agyamig, hogy ott van. Talán azért is, mert itthon még mindig titkolóznom kell. Ugye írtam a srácról, aki itt lakik velünk, nővárem nevelt fia. Úgy volt, hogy pár napja hazament volna, de férjem elbaltázta, lekésték a buszt. Így most júli 8-án megy. Addig meg nem örülhetünk neki hangosan. Odabenn már munkatársak tudják, meg egy-két főnök, de máshoz nem rohantam oda, hogy "képzeld, terhes vagyok!". Mintha kicsit kezdene látszani. Felajánlottam főnöknek, hogy ha megengedi, átalakítom a gatyámat-mert ugye egyen cuccban vagyunk. örült is neki, hogy nem neki kellett kitalálnia, hogy varázsoljunk nekem olyan gatyát, aminek csak a dereka bővebb. Tegnap már az egyik oldallal kész is lettem, vettem 15cm vastag gumi szalagot, azt kétoldalt "V" alakban bevarrom és már kész is. Még most nagy lesz, így most lehet, megpróbálok gombot is varrnin hozzá, vagy valamit, hogy beljebb lehessen kicsikét venni. Amatőr, kézzel varrt, de kényelmesebb lesz, mint ahogy most dolgozom. És csak november végéig kell. Én szerencsére végig bírom az éjszakát pisilés nélkül. De a vastabletták teljesen befagyasztották az emésztésem. Remélem a következő vérvételnél azt mondják, rendbe jött a szint és nem kell több tabit szednem.
A sulinak vége szeptemberig. Remélem átmentem a vizsgán.
Lépcsőről még nem vettek le, de max még pár hétig vagyok hajlandó hajolgatni.
A bütyköm is elővesz mostanában. Sajnos van egy csontkinövséem a belső lábélemen a nagylábujjnál. Amiatt szokott fájni a lábam, meg begörcsöl a talpam. Nem kell hozzá rosszullépnem. Ha eléggé belenyilal, akkor egész napra elintézi a lábam...erre még rápakol az acélbetétes bakancs...tegnap örültem, hogy képes voltam hazasétálni. Ez sajnos független a terhességtől, mert anélkül is elő szokott venni. 15 évesen ezért hagytam fel a futással-versenyszerűen futottam. Nem szabadna ilyen munkát végeznem, és pont erre gyúrok a sulival, hogy egyszer irodai melóm lehessen, hogy ne nyírjam ki a lábam, mert az utóbbi pár évben egyre rosszabb a helyzet. Nem panaszkodom, örülök, hogy csak ennyi a bajom.
És veled mizujság?
Hát szerintem már jóslóid vannak, de az nem jelent semmit, hogy már elkezdődtek, akár hetekig is elhúzódhat. Nekem lányommal nem voltak szerencsére.
Mostanában vagy szörnyű rémálmaim vannak vagy a babával álmodom. Gondolom azért, mert rettegek, hogy valami baj lesz, meg nagyon várjuk már a mi kis csodánkat. Érdekes álmom volt ma. Egy már ülni tudó babával játszottunk-vörös hajú volt, ami nálunk kizárt, mert nincs vörös hajú a családban-, de a mienk volt, ő volt a kistesó. Ami furcsa volt. Nem tudtam a nemét és tudtam, hogy csak megálmodom őt, tudtam, hogy ő még nincs. De a többi gyerek fiúsan öltöztette és mondtam is, lányomat is mindig fiúnak nézték, de ő még fiúsabban néz ki. És aztán azt mondtam a babának: "remélem kukid van" Tehát nem tudtam a baba nemét és tudtam, hogy ő még nincs. Hogy miért éppen vörös hajúnak álmodtam....:D
Munkát november 29-én, szombaton tervezem befejezni. Úgy akartam, hogy meghagyom a maradék szabimat-4-5 nap- és az utolsó hetet fizetett szabiként veszem ki, de sajnos piros hét van nálunk akkor...ami röhej, mert ránk nincs kihatással, mégse vehetünk mi se ki szabit, mert BIG SALE van azon a héten. Épp azt beszéltük a kollégákkal, hogy már annyi van az évben, hogy az emberek elveszítik az érdeklődésüket. Állandóan akciós mindenünk. De megpróbálok majd a főnökkel beszélni, hogy ugyan adja már nekem oda azt az utolsó hetet, úgyis leállok. Mondtam is páromnak, ha nem adja ide, feszt leállok egy héttel előtte:D
Hajnalban nekem is ki kell mennem most már pisilni 4 órakor. Egy a gond vele, utána már nem tudok visszaaludni. 6-kor kelek és feszt akkor aludnék vissza.
Tiszta lusta vagyok, még mindig kifáradok munka végére. 9 óra magasságában van egy roham, ami elkap-erős álmosság és éhség. 10-kor eszem, természetesen evés után is farkas éhes vagyok, de megpróbálom tartóztatni magam. Tegnap este se akartam jóllakni, de sikerült megájt parancsolni magamnak. Még az a szerencse, hogy esténként álmos vagyok. A hátam mintha nem fájna az utóbbi pár napban olyan borzasztóan és egyre enyhébb mellfájdalomra ébredek. Hányinger elmúlt, de sajnos az emésztésem is a vastabletták miatt. De nem hagyhatom abba, túl sokat vártam már rá, csak azért nem fogom kockáztatni az egészségét, mert félek, hogy elhízok.
A gyümölcs még mindig favorit, de tejtermékek közül csak az ivós joghurt csúszik le. Húsok nem igazán érdekelnek.
Kedden végre visszakapjuk a szabadságunkat, végre beszélhetünk hangosan a babáról:D Talán könnyebb lesz elhinnem is, hogy ott van. Még mindig félek beleélni magam. Beszélni nem olyan sokat beszélek hozzá, mint lányomhoz beszéltem, talán majd a 20 hetes uh megnyugtat.
Azután lefoglalok időpontot 3D-re. 30 hetes koromra.
Itt kopog az ajtómon a lányom 4. szülinapja, de nem tudom még pontosan, hogy mit kapjon...valószínű homokozó lesz belőle. Van egy aranyos teknős műanyag tároló-lábaira rá lehet ülni, a páncélja a fedele:D Van egy másik fele annyiért-egy alma forma-két fél alma-de azt írta valaki, hogy le-le csúszik a fedél, nem lehet úgy rátenni, ráadásul jó nagy a fedél is és félek, lányom nem boldogulna vele, meg mi van, ha rácsúszik a lábára. A teknősösnek kisebb a páncélja és mintha jobban illeszkedne. Most néztem meg, van pereme és arra megy rá a páncél, így nem tud mozogni. Picike, de nem is akarok hatalmasat:D És lányomnak is tetszik:D Pár zsák homok elég bele.
Mizu veled? Már kezdem azt hinni, szülni vagy, vagy már babázol:D Mihelyt lesz időd, írj, nagyon kíváncsi vagyok és feltétlen rakj fel képet a babóról, és írd meg, hogy milyen volt a szülés!:D
Lassan telik az idő, de már csak 5-öt kell aludni és jön anyós, elmondhatom neki. Már gyengén érzem a babót, olyan kíváncsi vagyok, hogy milyen nemű!
Gratulálok, majd valahogy valami képet küldjél róla, vagy tölts fel egyet a kepfeltoltes.hu-ra. Remélem az enyém is 2 héttel korábban jön. Első is 2 héttel korábban jött és teljesen kész volt.
Tegnap előtt voltunk a 20 hetes uh-on (akkor voltam 19+6). Olyan frankón láttam mindent. Az összes kis ujját láttam, és tök tiszta képet kaptam róla. Láttam a kis gyomrát meg a hólyagját is:D Láttam a köldökzsinort olyan volt mint egy kis fonat.
Kislány. Amikor telibe mutatta, akkor nem láttam semmit ott, pedig menet közben, mikor nem kifejezetten azt próbálta mutatni, mintha láttam volna valami kukac féleséget, de akkor ezek szerint köldökzsinor volt.
A kis feje teljesen lenn, jobb oldalt a csípőcsontomnál volt, a lábai meg fenn voltak, ellentétes oldalon. A kis arcával teljesen befurakodott valahova, alig tudtuk lecsekkolni a kis arcát. A száját akarta megnézni, nem-e nyúlszája van, de szerencsére teljesen épnek látszott az is:D Megnézte a haskörfogatát, a fejkörfogatot és a combcsont hosszát, amit csekkoltam online és tök átlagos méretek egy 20 hetes magzatnak, szóval méretileg is megfelel:D Lányom nem tudott bejönni, mikor kijöttem, ott várt. Mikor mondtam neki, hogy kislány, nagyon örült.
Már mondta, hogy a kedvenc nyusziját majd odaadja neki, hogy azzal aludhasson, hogy ne féljen a kistesó:D
Mikor kereste a szonográfus a jó pozíciót, hogy lássuk az arcát, rázta a fejét a baba, aztán a kezét a fejére tette ("Jajj, mit csináltok velem, hagyjatok békén" -mintha ezt mondta volna:D) Találtam egy jó helyet, ahol levideózhatnánk- 4D-s uh- ma lefoglalom az időpontot, tegnap már megírták, hogy van aznapra hely:D Majdnem 30 hetes leszek akkor.
Eléggé nyom már a picike, pedig még csak féltávnál vagyunk:S Nagyon nehéz dolgozni, mert megváltoztatták a törvényt, 6 óra munka kell egy szünethez. Így az én 5 órámmal egy szünetet se kapok. Persze mondták, hogy bármikor leülhetek kicsit, ha úgy érzem...de persze gondolom nem azt akarják látni, hogy minden nap üldögélek. De nem tudom, így fogom e bírni. Nagyon elfáradok. Fél óra séta a munkahelyre -meg ugye vissza. Acélbetétes bakancs, vastag kényelmetlen munkanadrág. Lépcsőt még mindig nekem kell csinálni. Teljesen kikészíti a derekam. Több órás pihenés kell munka után itthon, hogy a hátam kipihenje magát.
Alig várom már a karácsonyt:D November 29-én tervezek leállni, de hogy hogy fogom bírni....és ennél már csak rosszabb lesz, jövő péntektől 7.30-ra el kell gyalogolnom a lányommal a 8 percre lakó childminderhez, és aztán onnan menni dolgozni. Ha férjem nem csinálja meg a biciklit-el kell vinni szerelőhöz is-, akkor marha nagy szarba leszek, mert az út félórás, onnan kicsit több, és nekem 7.30-tól 55-re be kell érnem, ha egy perccel is később veszi át a childminder én bajban leszek. 7.30-tól van legkorábban a childminder. Hazafele meg 1.30-ra kell odaérnem, habár ezt az időt lehet kibővítem 10 perccel legalább. Ráadásul hazafelé már tuti nem fogok tudni tekerni, mert felfele kell tekerni és nem terhesen is olyan nehéz volt tekerni. Loholnom kell majd minden reggel.
Jajj de jó, te már otthon is vagy, szuper!
Kívánom neked, hogy hamar kialakuljon a zökkenőmentes napirendetek és minden rendben legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!