Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valószínű alacsony a progeszte...

Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?

Figyelt kérdés

Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.

Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?

2013. nov. 27. 20:03
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/214 anonim ***** válasza:

Hello Szundi!!! :))))

Hat megjottunk..Hemetomam van emiatt verzek.Termeszetesen progreszteront meg nem kaptam.Ma vettek vert es holnap az eredmeny utan dontik el hogy kapok e progi potlást vagy nem...Hihetetlen hogy mennyire nem akarnak gyogyszert irni.Szoval tovabbra is fekves fekves fekves.

Jovo heten kezdodik a suli es azt sem tudom mit csinaljak?Menjek vagy ne?

Tisztitoszerek?Ne is mond!!UUtalok minden szagot.Nem irigyellek miattuk...

En a "lakas szagtol"is kivagyok!Megoritem a parom!Azt mondja nincs semmilyen szaga a lakasnak.De en kesz vagyok tole.Nem merek kimenni mert ahogy visszalepek erzem.

Igen en is nagyon puffadok.reggel meg csak a mehem van kidudorodva de kesobb mar rendes hasam van.

jajjjj csak ez a verzes muljon el!!!Amugy kibirok es elviselek mindent!

2014. jan. 9. 01:19
 122/214 A kérdező kommentje:

Éreztem, hogy hematoma miatt vérzel. Hiszen a baba fejlődik az eddigi uh eredmény alapján. És annyi ilyen sztorit olvastam itt, hogy biztos voltam benne, hogy neked is ez a bajod.

Pedig úgy szurkoltam, hogy felírják már a gyógyszert neked.

Ma eddig még egész jól vagyok. De egyébként mindjárt rosszul leszek, mihelyt kilépek az utcára, mert messziről kiszagolok mindent. Elsétálok a mcdonalds meg a kfc mellett...gondolhatod...aztán benzinkút.

Tegnap egyébként mákom volt. Enyhén szarul néztem ki, de szerencsére nem jöttek megint a terhes kérdéssel, mert az egyik férfi munkatársamnak is fájt a torka és hányt is-őt haza is küldték. Szóval még pár napig rámondhatom, hogy nekem is kábé az a bajom. Ha jövő héten valami bajom lesz, ki kell találnom valami újat:D De ha így folytatom, gyanús leszek...és őszintén szólva alig várom, hogy a 8 hetes uh-on azt mondják, hogy minden rendben, mert ha továbbra is szarul vagyok, el akarom mondani odabenn. A mozgó lépcsőt nagyon nehezemre esik takarítani, minden lépés olyan fárasztó. És arról nem is beszélve, hogy a lépcsőt meg kézi kis porszívóval kell takarítanom, amihez teljesen le kell hajolnom és 5 percig így vagyok, így megyek a lépcsőn föl, majd le. És már nyom a hasam...a derékfájást most nem is számolva. Meg aztán az egyenruha. A nadrág, amit viselnünk kell, nagyon erős anyagból van, egy cseppet sem enged. Előtte is épphogy belefértem. Olyan szűkre csinálják a derekukat. 1 számmal nagyobbat hordok, mint a normál gatyákból, de így is nagyon nehéz begombolni. Most meg már közel se tudom begombolni, az öv éppen éppen tartja rajtam a gatyát. Nagyon remélem, hogy kaphatok valami kényelmesebb cuccot dolgozni. Mert röviden a munkakönyvünk annyit ír, hogy biztosítják a ruhát a terheseknek...mivel a normál dolgozóknek is biztosítják, mert hogy abba kell dolgozni. Láttam már egy-két terhest nálunk, de azok nem azt a ruhát hordják, mert ők eladók, nekik szoknya-inget kell hordani. De legalább kapnék egy nagyobb nadrágot. Nagyon nyom ez a nadrág és már szerintem ezért is fáj a hasam. Ráadásul idő kell, mire egy ilyen gatya megérkezik, mert kevesen hordjuk, így nincs raktáron. Nem hinném, hogy a 12. hétig tudom ezt a gatyát viselni. Habár a párom biztos azt mondaná, hogy még ne mondjam el...de ő még nem volt terhes rosszul létekkel. Baromi nehéz így megfelelni mindennek. Tudom, hogy az után odafigyelnének rám és nem engednék, hogy emelgessek meg ilyenek. Ha nem lenne semmi bajom nem akarnám még elmondani. Majd meglátom. Itt nem olyanok, hogy kivágják az embert, ha terhes. Mondjuk nem tudom, hogy mondom el majd...ez mindig egy húzós téma. A főnökömmel kukaürítés közben szoktam találkozni, vagy mikor a folyósón porszívózok. Elképzeltem, amint két kuka kiürítése közben odavágom neki, hogy "ja, egyébként terhes vagyok":D Először a kollégáknak mondom el, de együtt csak szünetben van a banda, akkor meg eszünk, meg mindig dumálnak valamiről. De még nekik könnyebb lesz elmondani. Náluk meg valahogy úgy lehetne felvezetni: "figyi mán, kérdezhetek valamit? Ha terhes vagyok, hogy mondjam el a főnöknek?:D" Erre bizti visszakérdezik, hogy "mér, az vagy" én meg poénból visszavágnám, hogy "csak elméleti kérdés" Majd elmondanák, hogy hogyan, én meg a végén "ja egyébként az vagyok":D

Na, ma reggel úgy tűnik én is rosszul vagyok a teától.,..de mitől nem? Bedugott orral, bekötött szemmel és nyelvkivágva kéne lennünk 8 hónapig, hogy ne legyünk rosszul:D Pedig a meleg jót tesz a torkomnak.:( Kicsit javult, talán ma már eszek valamit reggelire majd.

A lányommal, mikor terhes voltam, mindig mondtam a páromnak, hogy látod, ezért jó dolog nőnek lenni:D Na most nem mondom...Tegnap előtt jópofa volt. Fölhívtam a munkahelyem előtt, hogy nem tudom mikor érek haza, mert marha sarul vagyok. Hazaérek, kérdezi, hogy mi bajom...á semmi, mondom, csak terhes vagyok...

Na jó, megyek, mert még elkések.

2014. jan. 9. 07:56
 123/214 anonim ***** válasza:

Hat en is azt mondom hogy uh utan mond el a kollegaknak mert ugy nyugodtan elmondhatod ha vmi kellemetlenseged van es hatha megkonnyitik a dolgod.Nekem is mondta a baratnom hogy innentol kezdve nem csinalhatom a furdoket es nem porszivozhatok.Ne tudd meg itt mekkorak a porszivok!600 kg! Utalom...Na persze ennek most lottek.Helyette marad az agy.Ne gondold hogy martirkodok! Tenyleg nagyon rossz igy.Iszonyu hosszu napok allando rettegessel.Tenyleg nem tudom elvezni hogy terhes vagyok.Az eddigi oromot csak az uh kep okozta semmi mas.Allandoan ideges vagyok a kozerzetem miatt is.A hanyinger megol...Ugyanakkor halas vagyok a joIstennek hogy van mert addig is jol van a baba..

Utolag gonolkova most esik le hogy nem is volt gyanus hogy sohasem volt az elozonel hanyingerem mellfajasom es nem is nott az en hasam sem..Pedig harmadik bababnal a 9 dik heten mar kellett volna mint ahogy most is latom hogy dudorodik a mehem kifele.

El tudom kepzelni milyen kenyelmetlen a munkaruhad.Lassan nem kene belepreselni magadat mert nem egeszseges elszoritani a pocidat.

Tegnap megmertem mmagamat es 2 kg-ot fogytam.Hat tenyleg undorodom minden kajatol.Tudod mit ennek? Otthoni ropogos friss zsemlet parizsi uborkas szendvicset...Mmmmmm....Itt minden kenyer edes! Undorito!!! :(

Nem tudok egy joizut enni .

Mar el is felejtettem milyen ez...Latod? Ha 19 ev utan megint babat varsz olyan mintha az elsot varnad ugy elfelejtesz dolgokat a terhesseggel kapcsolatban... :)))

2014. jan. 9. 15:56
 124/214 A kérdező kommentje:

Tegnap és ma is észleltem sajnos valamit pisilés utáni törlésnél. Nagyon nagyon kevés volt tegnap is, meg ma is. Olyan, mint egy vékony cérna darab lett volna. Hosszúkás volt és vékony, tényleg, első ránézésre úgy nézett ki, mintha cérna foszlány lenne. Mondjuk fele olyan vékony volt, mint egy cérna kábé. Legutóbb 7+2-hetesen kezdődött kábé ugyanígy, nagyon kevés.:(

Most meg 7+4 hetesen...mire gondolhatnék?:( A hányinger elmúlt pár napja, a szagok sem zavarnak annyira...meghülyülök péntekig. Tegnap pirosasabb volt, ma inkább sötétebb, bordósabb, barnásabb.

Próbálok még reménykedni...

2014. jan. 12. 11:37
 125/214 anonim ***** válasza:

Tudom,mit erzel!En 5 hete ezzel kelek, ezzel fekszem...Ahanyszor wc-re megyek, mindig ott a piros ver!Mindig!Nem is barna...Mindig elo ver.De ne add fel!Bar ez most az en szambol jo hulzen hangzik,mert en teljesen feladtam az uh elotti napon!Bevallom,sirogorcsot kapatm...A parom azzal fenyegetett, hogy bevisz a korhazba egy nyugtatoert.Es most mar nagyon bizom benne, hogy minden rendben lesz.Annak ellenere hogy rengetegen irnak vetelesrol, ill.koraszulesrol hematoma miatt.

Ja!Megjott a vereredmeny.Tokeletes a progreszteron szintem,igy nem is hagyhatom abba a kenest.Szoval bizz benne te is,es kenjed ezerrel.Mar csak 5 nap uh-ig.Nem lesz baj.

A hanyinger pedig szerintem neked is pszihes alapon mult el.Detto mint nekem.Annyira ugy ereztem baj van,hogy az agyam azt is legyurte.Uh utan viszont egy pillantasra visszajott.

Nem tudsz a heten beteget jelenteni?Hidd el a pihenes nagyon sokat segit.Amikor mozgok nekem is sokkal jobban jon a ver.Es mindenhol pihenest javasolnak verzes eseten..Raadasul nincs is egy konnyu melod.

Pihenj amennyit csak tudsz!!!!!

2014. jan. 12. 14:09
 126/214 A kérdező kommentje:

Voltam ultrahangon. Rossz híreket kaptam: Nincs szívhang.

Tudod, valami furcsa oknál fogva azt éreztem, hogy ikerterhesség, mert hogy olyan hamar mutatta ki a teszt. És valahogy az volt az érzésem, hogy nem fognak találni szívhangot. Tudod, előző terhességemnél is pontról pontra úgy történt, ahogy megéreztem. Tudtam, hogy azért nem találok szívhangot a doplerrel, mert nincs is. És ahogy most is kerestem, most is az volt az érzésem, hogy azért nem találok, mert nincs.

Beszéltem lánykámmal és párommal pár napja, hogy mi lenne, ha kettő lenne.

5 percig keresgélte, de elejétől fogva láttam én is, hogy nincs szívhang. Az utolsó percben megláttam: 2-en vannak:( és egyiknek sincs szívhangja és egyik kisebb, és a másik is kisebbnek, tűnt a koránál, mert csak egy foltot láttam, semmi karra-lábra utaló jelet. Azt mondta, sajnos az egyik 7, a másik 6 hetes.

Mondta, hogy vegyem fel a kapcsolatot a korházzal. Hazafele beszéltem párommal, mondtam neki, és ő is úgy volt vele, mi van, ha tévedtek, de mondtam neki, hogy tényleg semmi mozgás nem volt rajta. De mondtam neki, hogy adnom kell nekik egy hét esélyt, hogy eldönthessék, elindulnak a fejlődésben, vagy kijönnek most. Ha nem mozdulnak semerre, akkor kaparás. De egyszerűen képtelen vagyok holnpa bemenni, hogy kérjem, hogy kaparjanak ki.

És semmi barnázás nincs.

És ott volt az a két kis maszat, két kis zsákocskában...Nem tűnt úgy, hogy összeesett a petezsák, de semmit nem lehett látni a maszatokon belül.

Hazafele esett az eső, férjem így szól a lányunknak: Nézd, szivárvány. Odanéztem a szivárványra és elkezdtem imádkozni (abszolút nem hiszek Istenben). Azt mondtam neki, hogy csak az egyiket adja vissza legalább, indítsa be a szívét, ha beindítja, esküszöm, hinni fogok benne és ezt bárkinek el is mondom. Ha tényleg ott van, tegyen csodát. Az egyik osztálytársamnak elmondtam, hogy megyek uh-ra (ez kedden volt), mondtam neki, nem nagyon bízok benne, elmeséltem neki mindent. Mondta, hogy imádkozik értem.

Szerinted hülye vagyok? Szerinted vannak csodák? Olvastam egy-két sztorit, hogy 8-9 hetesen indult be a szívhang. De nagyon ritka esetben.

Úgy döntöttünk férjemmel, jövő hét pénteken megyünk a korházba, de csekkolás nélkül nem nyúlhatnak hozzám.

Tudom, hogy csoda kellene..bárcsak visszakaphatnám legalább az egyiket. A családban még senkinek nem voltak ikrei én mégis azt éreztem, hogy ikreim vannak. Olyan jó lenne, ha bejönne a megérzésem. Tudom, hogy hülyén hangzik és őrültül, de néha vannak megérzéseim és általában be szoktak jönni.

A kislányomnak mondtam, hogy nem lesz kistesó, mert mondogatta, hogy jön majd. Ő meg mondta, hogy de lesz. Mondtam neki, hogy anyuka nem tudott nekik szivet adni. Ő kinyújtotta a kezét és azt mondta: Tessék, itt a szív. És mondta, hogy kistesó szeretlek.

Úgy sírtam, ő meg csak nyugtatgatott.

Bárcsak lennének csodák!

2014. jan. 17. 19:19
 127/214 anonim ***** válasza:

Uram Atyam!!!!Na neeee!!! :(((((

Ez hihetetlen...Nem is talalok szavakat...

Tudod...Mindent ugyanigy gondolnek es tennek mint te.Varnek es adnek nekik idot.Tudod...laikus szemmel is azt gondolja az ember es ez a tapasztalat is hogy az ikrek mindig kisebbek .Amugy azt irtad 6 es 7 hetesek...Tehat kb,egy hete nem fejlodnek ha netan baj van....Bar ne igy legyen.Azota tapasztaltal vmi valtozast magadon?Szoval hanyinger elmaradasa, gorcsok, verzes vagy vmi ilyesmi...Mar azon kivul amit irtal a multkor.

En sem mennek meg korhazba,mert az ember biyik es kapaszkodik ameddig csak tud valamibe.

Az en terhessegem is 7 hetesen vegzodott .A korhazban nem volt szivhang is a hcg-m is csak 7 hetes erteknek felelt meg,de 2 napra ra elmentem megint vervetelre,mert biytam benne hogy megduplazodik,es beigazolodik hogy csak kesobb fogant...Mondjuk hazafele a vervetelrol a kocsiban elkezdodott a veteles,amibe azt hittem belehalok,es mire hazaertunk a wc-n el is ment a baba.

Na de nalad nem tortenhet igy!!!

Egyebkent neked nem mondta a doki hogy menj el vervetelre???Ez azert durva hogy azonnal mutetre kuld!!!

2014. jan. 17. 20:13
 128/214 A kérdező kommentje:
Annyit mondtak, hogy vegyem fel a korházzal a kapcsolatot, de még nem tudom, nem vagyok rá képes. Viszont rengeteg sztorit olvastam most. Amcsi fórum szerintem. Ugyanez volt velük is, mint velem. Elmúltak 8 hetesek (8+5 volt valamelyik), tudták, hogy mikor volt utolsó mensi, mikor fogant-egyszer voltak együtt - sztori teljesen klappol az enyémmel, nem volt szívhang, baba 6-7 hetesre becsülve. 1 hét után volt szívhang, de a csúszás maradt, nem értik, hogy miért, mert mint mondom, tudják, mikor fogant a baba.
2014. jan. 17. 20:59
 129/214 A kérdező kommentje:
Vérvételre? Az tulajdonképpen minek? hcg szintet nézni, vagy miért?
2014. jan. 17. 21:00
 130/214 A kérdező kommentje:
Tünetek enyhébbek, de számtalan terhességnél előfordul, hogy eltünnek a tünetek pár hét után, mégsincs semmi baj. Szóval szerintem ez nem mérvadó.
2014. jan. 17. 21:01
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!