Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?
Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.
Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?
Pár napja egyre gyengébbek a tüneteim, ezért ma reggel csináltam egy tesztet, mert jóformán elmúltak a tünetetek. Halványabb lett a tesztcsík...most tiszta para vagyok. Ugyanolyan tesztet használtam, mint előzőleg. A csík ugyanolyan gyorsan kijött, csak halványabb.
Holnap megyek a dokihoz, hát ezt bizti nem említem meg, mert akkor biztos, hogy nem fog kiírni uh-ra, csak legyint majd magába, "óh, hát ha csökken a hcg, akkor majd előbb-utóbb elvetél." Kezdetektől fogva vizes folyásom meg sárgás, vagy fehéres folyásom van. Ha addig nem vetélek el, tényleg nem tudom, hogy fogom ezt idegekkel bírni, míg eljutok egy uh-ra.
Derékfájásom már megvolt negatív tünetként már az elején.
A hasam se olyan puffadt. Jelenleg semmit nem érzek, ami utalna a terhességre. :(
Ha elhalt már, miért nem löki ki a szervezetem? Nem elég, hogy nem tudja végig csinálni, még kilökni se képes. Hát molyen egy elbszot szervezetem van?!
És még hetekig várnom kell, mire kiderül, hogy mi van. Leghamarabb ezek 7 hetesen csinálnak uh-ot. Legalább is a privátba. Hogy korházba mikor, azt nem tudom. Azt se tudom, hogy egyáltalán elindult e valami. Vagy lehet, hogy csak kémiai terhesség?
Ha holnap a doki nem ad időpontot, felhívom az early pregnancy unit-ot és tőlük kérek.
Nem gondoltam volna, hogy jó hírrel térek vissza!:D
29 mm-es a babám:D Ma 6+6-nak kéne lennem, de a papíromra azt írták: 9+...hogy a fenébe csináltam ezt?:D
Hát gondolatban le is estem az ágyról, mikor odafordította a csaj a képernyőt felém és lazán közli velem, hogy ott a baba, 9 hetes...mondom, tessék?
Az utolsó menszim bazi erős volt ám. Valószínű az történhetett, hogy mivel vetélés után még nem állt be a peteérési folyamat, vagy mivel a szervezet tudta, hogy elvetéltem, így több pete érhetett meg, és lehet, hogy egy kiszabadult közvetlen mensi előtt egy héttel kábé. Én meg valószínű, akkor voltam együtt párommal, és mialatt az a kis huncut osztódva csúszdázott egyet a petevezetékemen immáron megtermékenyülve, addig szépen a méhem lehúzta a koszos lepedőt-menstruáltam- és újat rakott fel:D Akkor viszont piszok jól beágyazódhatott, mert a nyálkahártya réteg nagyon vékony lehetett.
Kicselezett:D Ha jól emlékszem, abban a ciklusban ellőttem egy tesztet 27 naposan, de akkor még nega volt. Abban a hónapban jó időben voltunk együtt-én számításaim szerint-mégsem akkor, hanem egy héttel később kellett, hogy foganjon. Hát mákja van a kis krapeknak, hogy már lezajlott a tisztogatás és utána ért oda, mert olyan erős menszim volt, hogy az fix, hogy ha ott van, kisöpri.
Azért mikor kijöttem a vizsgálóból nagyon örültem neki, hogy két hetet csak úgy átugrottunk:D
Alig akartam hinni a szememnek, mikor láttam, hogy látni a fejét, a törzsét, és kis gombócként a végtagjait.
29mm a drágám:D Az már biztos, hogy egy igazi kis túlélő:D Lehet bűvész lesz:P
Január 15-re számoltam magam az uh előtt, de így most Január 1 lesz kábé. Pontos korom nem tudom, de kábé karácsony előtt lehet betöltöm a 38-at. Az meg tök jó, mert akkor jó lenne, ha velünk karácsonyozna már idekinn. Küldhetnénk mindenkinek a fényképes képeslapokat:D Igaz, kábé új év első pár napján kapnák meg:D
Tudod, az az igazság, én úgy mentem az uh-ra, hogy 99%-ig biztos voltam benne, hogy el kell döntenem, hogy mikor feküdjek be a korházba-még a héten, vagy a jövő héten.
Úgyhogy tényleg hatalmasat ámultam, mikor mondta a csaj, hogy él és virul a babám:D
Az az igazság, hogy nem bírtam ki, még tegnap megkerestem a szívhang hallgatóval az én picikémet. Mákom van, mert pontosan ott volt, ahol gonoltam. A csaj az uh-gal középen találta meg a szemérem dombom fölött. És ott van:D 1 perc se kellett, hogy megtaláljam. A lányom 11 hetesen teljesen lenn volt bal oldalt.
Ma kérek időpontot MF-hoz, mert eddig nem mertem. De most már adniuk kell a jövő héten, vagy legeslegkésőbb a jövő hét utánra, mert 8-10 hetesen kell először menni. Majd mikor kérem az időpontot megjegyzem, hogy mit mondott a szonográfus.
Kenem a kenőcsöt mint a güzü:D Most olyan 4-5 alkalommal kenem, azt tervezem, hogy 12. hétig ezt a szintet tartom, aztán kezdem el csökkenteni-ha meglesz az uh, utána. Aztán nem tudom, milyen lassan csökkenthetem az adagot. Mondjuk szerinted az úgy jó, hogy utána pár naponként egy kenést elhagyok? Olyan 3-5 naponta.
Amúgy írjál már magatokról, mi van veletek, nem is írtad, hogy vagytok:D
Sajnos tegnap nem kaphattam fotót:( Pedig a másik adott...na mindegy, majd a következővel lesz:D
Egész jól, kösz:D Vagyis szarul legtöbbször. A derekam szétszakad, ahogy a mellem is minden reggel. Egyre korábban kell hajnalban kijárnom wc-re, 1-2 hét és 2 lesz az 1 látogatásból. Az orrom minden reggel kicsit véres, ma reggel már azt hittem, elered. Fáradtság, lustaság, émelygés, néha farkas étvágy, máskor meg egyszerűen nem tudok enni:D Mondjuk az utóbbi nem baj. Legéhesebb a munka idő alatt 10 órás szünetben szoktam lenni.
Minden nap meghallgatom az én kis picikémet. Muszáj. Így nyugodtan indul a napom és nyugodtan hajtom álomra a fejem. Azóta 2x volt, hogy pirosas maszatot találtam, de szerencsére semmi baj. Szinte most már biztos, hogy a kenőcs segít. Kenem magam, mint a güzü. Most már 10 hetes vagyok, azt írják, 11. betöltött héttel javulnak az esélyek:D Tegnap pár centivel lejjebb találtam meg, most már tudja változtatni a helyét:D Mondjuk ez nem annyira jó, mert lassan bárhol lehet, nehezebb lesz megtalálnom:D
Szegénykém, biztos útál azért a bigyóért, de csak 5-6 szívverésig hallgatom őt, aztán egyből kikapcsolom. Kábé 1-2 perc, mire megtalálom, de néha-pl ma reggel-olyan mákom van, hogy ráteszem a kütyüt és ott van:D
Ti hogy vagytok? Mesélj egy kicsit te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!