Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valószínű alacsony a progeszte...

Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?

Figyelt kérdés

Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.

Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?

2013. nov. 27. 20:03
 161/214 anonim ***** válasza:
Megertelek!Bar en is azt tanacsoltam neked hogy maradj otthon a vegyszerek miatt,de azert megertelek ha nem teheted meg!Ne tudd meg nekem is milyen lelkiismetet furdalasom van amiert nem dolgozom es egy fizetesbol elunk,raadasul fizetjuk minden honapban a 700 dollart a szulesre.Borzaszto!6000 dollar osszesen ugy hogy nem korhazban szulok es midwifeval.Hugh...sajnalom hogy visszamondtak az ajanlatot! :( Szerintem mindenki kenyes temanak tartja a gyogyszer bizniszt.En emlekszem mielott terhes lettem be voltam tojva hogy vegleg elszall az ido felettem es nem fogok tudni szulni a ferjemnek kisbabat!Beizzitottam otthon mindenkit hogy irassanak es kuldjenek nekem Clostilbegytet!Hat nem volt orvos aki latatlanba felirta volna.Aztan hala az egnek nem is kellett!Tudod ha mas remenysugarad nincs is gondolj arra hogy en is kentem es mire orvoshoz kerultem 9 hetesen mar tokeletes volt a progiszintem a vervetel alapjan.Nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen!De nem is kerdes mert rendben lesz!Huuuu..be tudd meg en meg milyen rosszul alszom!Nalunk most hajnali fel 3 van es nem tudok aludni!Es ez majdnem minden ejjel igy van! :( Na de lassan bemegyek megprobalkozom!Irj ha van valami fejlemeny!Es mondom....Legy pozitiv,mert nagyon fontos!!! :)
2014. máj. 13. 08:40
 162/214 A kérdező kommentje:

Pár napja egyre gyengébbek a tüneteim, ezért ma reggel csináltam egy tesztet, mert jóformán elmúltak a tünetetek. Halványabb lett a tesztcsík...most tiszta para vagyok. Ugyanolyan tesztet használtam, mint előzőleg. A csík ugyanolyan gyorsan kijött, csak halványabb.

Holnap megyek a dokihoz, hát ezt bizti nem említem meg, mert akkor biztos, hogy nem fog kiírni uh-ra, csak legyint majd magába, "óh, hát ha csökken a hcg, akkor majd előbb-utóbb elvetél." Kezdetektől fogva vizes folyásom meg sárgás, vagy fehéres folyásom van. Ha addig nem vetélek el, tényleg nem tudom, hogy fogom ezt idegekkel bírni, míg eljutok egy uh-ra.

Derékfájásom már megvolt negatív tünetként már az elején.

A hasam se olyan puffadt. Jelenleg semmit nem érzek, ami utalna a terhességre. :(

Ha elhalt már, miért nem löki ki a szervezetem? Nem elég, hogy nem tudja végig csinálni, még kilökni se képes. Hát molyen egy elbszot szervezetem van?!

És még hetekig várnom kell, mire kiderül, hogy mi van. Leghamarabb ezek 7 hetesen csinálnak uh-ot. Legalább is a privátba. Hogy korházba mikor, azt nem tudom. Azt se tudom, hogy egyáltalán elindult e valami. Vagy lehet, hogy csak kémiai terhesség?

Ha holnap a doki nem ad időpontot, felhívom az early pregnancy unit-ot és tőlük kérek.

2014. máj. 19. 07:57
 163/214 anonim ***** válasza:
Szia!Ne hari most vettem eszre hogy irtal!Mi van veled azota?Nem lettek erosebbek a tunetek?Mondjuk azzal ne torodj mert nekem is volt idoszak mikor szinte megszuntek.Ami fontos hogy a teszted ne halvanyodjon!Most mi lesz amugy?Mikor tudszmenni dokihoz?Kened azert a kremet?jajj ugy segitenek ha tudnek valamiben...
2014. máj. 23. 02:47
 164/214 A kérdező kommentje:
A1zóta nem mertem tesztel10i, nincs is itthon teszt, és nem mertem elmenni venni egyet. Félek, hogy az egyértelműen kimutatná. Aztán visszajöttek a tünetek, de nem tudom, hogy azért e, mert felemeltem a kenöcs adagot. Egyik pillanatban pozitív vagyok, következőben meg el vagyok keseredve. Szerdáig kell várni csak, akkor minden kiderül az uh-on. Addig meghülyülök. Ma szabin vagyok, kedden dolgozok legközelebb. Érdekes, hogy pl a minap lábgörcsre ébredtem és arra is azt mondták a kismama fórumon, az jó jel, mert az terhesség alatt szokott előfordulni és én is emlékszem, hogy lányommal görcsölt a lábam. Aztán meg fájt a hüvelyem tegnap, ami meg méh növekedésre utalhat, szintén volt lányommal. Szóval remélem ezek jó jelek.
2014. máj. 23. 09:59
 165/214 anonim ***** válasza:
Igen...a labgorcsot en is olvastam bar nekem mindig cdak a szulesek alatt volt de akkor fel orankent..a tunetek meg azert jottek vissza mert terhes vagy!!!!!!!!!!Azert azt nem hiszen hogy a kremtol vissza tudnanak jonni a tunetek ha mar nem lennel terhes.Most pihenj jo sokat az nagyon fontos!Ha nincs gorcs es verzes akkor fel labon is kibirod szerdaig!!! :))) Na jo...tudom hogy nagyon nehez mert ilyenkor tetu lassusagu az ido!Szerdan mindenkepp irj nagyon kivancsi vagyok,de addig is nagyon szoritok!
2014. máj. 23. 12:48
 166/214 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna, hogy jó hírrel térek vissza!:D

29 mm-es a babám:D Ma 6+6-nak kéne lennem, de a papíromra azt írták: 9+...hogy a fenébe csináltam ezt?:D

2014. máj. 28. 18:07
 167/214 anonim ***** válasza:
Waoooooo!!!!Gratulalok!!!!!!!Jajjjj de jo!!!Latod????Meg ra is huzott a kis draga 3 hetet!!!! :) Hogy csinaltad?Szerintem az utolso menstruaciod nem igazi menses volt,hanem mar csak emlekezett a szervezeted.Latod?Azt kivantad barcsak elaltatnanak es a 12-dik heten ebrednel fel...Hat majdnem sikerult...meg 3kritikus het aztan fellelegezhetsz!De mostantol nagyon vigyazz magatokra!! :)
2014. máj. 28. 23:26
 168/214 A kérdező kommentje:

Hát gondolatban le is estem az ágyról, mikor odafordította a csaj a képernyőt felém és lazán közli velem, hogy ott a baba, 9 hetes...mondom, tessék?

Az utolsó menszim bazi erős volt ám. Valószínű az történhetett, hogy mivel vetélés után még nem állt be a peteérési folyamat, vagy mivel a szervezet tudta, hogy elvetéltem, így több pete érhetett meg, és lehet, hogy egy kiszabadult közvetlen mensi előtt egy héttel kábé. Én meg valószínű, akkor voltam együtt párommal, és mialatt az a kis huncut osztódva csúszdázott egyet a petevezetékemen immáron megtermékenyülve, addig szépen a méhem lehúzta a koszos lepedőt-menstruáltam- és újat rakott fel:D Akkor viszont piszok jól beágyazódhatott, mert a nyálkahártya réteg nagyon vékony lehetett.

Kicselezett:D Ha jól emlékszem, abban a ciklusban ellőttem egy tesztet 27 naposan, de akkor még nega volt. Abban a hónapban jó időben voltunk együtt-én számításaim szerint-mégsem akkor, hanem egy héttel később kellett, hogy foganjon. Hát mákja van a kis krapeknak, hogy már lezajlott a tisztogatás és utána ért oda, mert olyan erős menszim volt, hogy az fix, hogy ha ott van, kisöpri.

Azért mikor kijöttem a vizsgálóból nagyon örültem neki, hogy két hetet csak úgy átugrottunk:D

Alig akartam hinni a szememnek, mikor láttam, hogy látni a fejét, a törzsét, és kis gombócként a végtagjait.

29mm a drágám:D Az már biztos, hogy egy igazi kis túlélő:D Lehet bűvész lesz:P

Január 15-re számoltam magam az uh előtt, de így most Január 1 lesz kábé. Pontos korom nem tudom, de kábé karácsony előtt lehet betöltöm a 38-at. Az meg tök jó, mert akkor jó lenne, ha velünk karácsonyozna már idekinn. Küldhetnénk mindenkinek a fényképes képeslapokat:D Igaz, kábé új év első pár napján kapnák meg:D

Tudod, az az igazság, én úgy mentem az uh-ra, hogy 99%-ig biztos voltam benne, hogy el kell döntenem, hogy mikor feküdjek be a korházba-még a héten, vagy a jövő héten.

Úgyhogy tényleg hatalmasat ámultam, mikor mondta a csaj, hogy él és virul a babám:D

Az az igazság, hogy nem bírtam ki, még tegnap megkerestem a szívhang hallgatóval az én picikémet. Mákom van, mert pontosan ott volt, ahol gonoltam. A csaj az uh-gal középen találta meg a szemérem dombom fölött. És ott van:D 1 perc se kellett, hogy megtaláljam. A lányom 11 hetesen teljesen lenn volt bal oldalt.

Ma kérek időpontot MF-hoz, mert eddig nem mertem. De most már adniuk kell a jövő héten, vagy legeslegkésőbb a jövő hét utánra, mert 8-10 hetesen kell először menni. Majd mikor kérem az időpontot megjegyzem, hogy mit mondott a szonográfus.

Kenem a kenőcsöt mint a güzü:D Most olyan 4-5 alkalommal kenem, azt tervezem, hogy 12. hétig ezt a szintet tartom, aztán kezdem el csökkenteni-ha meglesz az uh, utána. Aztán nem tudom, milyen lassan csökkenthetem az adagot. Mondjuk szerinted az úgy jó, hogy utána pár naponként egy kenést elhagyok? Olyan 3-5 naponta.

Amúgy írjál már magatokról, mi van veletek, nem is írtad, hogy vagytok:D

Sajnos tegnap nem kaphattam fotót:( Pedig a másik adott...na mindegy, majd a következővel lesz:D

2014. máj. 29. 07:20
 169/214 anonim ***** válasza:
Szia..Irtam egy csomot es ez a szar kindle kitorolt mindent!!!Ahh majd ujra irom de a lenyeg az volt hogy hogy vagy??
2014. jún. 4. 22:14
 170/214 A kérdező kommentje:

Egész jól, kösz:D Vagyis szarul legtöbbször. A derekam szétszakad, ahogy a mellem is minden reggel. Egyre korábban kell hajnalban kijárnom wc-re, 1-2 hét és 2 lesz az 1 látogatásból. Az orrom minden reggel kicsit véres, ma reggel már azt hittem, elered. Fáradtság, lustaság, émelygés, néha farkas étvágy, máskor meg egyszerűen nem tudok enni:D Mondjuk az utóbbi nem baj. Legéhesebb a munka idő alatt 10 órás szünetben szoktam lenni.

Minden nap meghallgatom az én kis picikémet. Muszáj. Így nyugodtan indul a napom és nyugodtan hajtom álomra a fejem. Azóta 2x volt, hogy pirosas maszatot találtam, de szerencsére semmi baj. Szinte most már biztos, hogy a kenőcs segít. Kenem magam, mint a güzü. Most már 10 hetes vagyok, azt írják, 11. betöltött héttel javulnak az esélyek:D Tegnap pár centivel lejjebb találtam meg, most már tudja változtatni a helyét:D Mondjuk ez nem annyira jó, mert lassan bárhol lehet, nehezebb lesz megtalálnom:D

Szegénykém, biztos útál azért a bigyóért, de csak 5-6 szívverésig hallgatom őt, aztán egyből kikapcsolom. Kábé 1-2 perc, mire megtalálom, de néha-pl ma reggel-olyan mákom van, hogy ráteszem a kütyüt és ott van:D

Ti hogy vagytok? Mesélj egy kicsit te is.

2014. jún. 5. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!