Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?
Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.
Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?
Igen...igen!A hcg miatt.Hogy duplazodik e es van egy tablazat amiben meg van hogy mennyi kell legyen pontosan hetrol-hetre.
Mert ha tenyleg duplazodna es mondjuk annyi lenne az ertek mint mondjuk 7 hetesen kell lennie,akkor egyertelmu hogy kesobb fogant.
Egesz este te jarsz a fejemben...Vegig gondoltam es en sem hagynam annyiban.Oke...ha mondjuk a kisebbik baba a 6 hetes tenyleg nem fejlodik netan ,mert ugye 6 het es 8+3 kozott tul nagy az elteres(17 nap)szoval gondolom akkor meg menstrualtal...Bar ax sem mervado (lasd en menstrualtam)de szerintem a 7 hetes babaval abszolut van esely.Anno nekem is azt mondtak a korhazban hogy van akinek majd a 8-dik heten talaltak szivhangot.
Szoval...Latod?Csak van oka hogy eszukben sincs onnan kijonni.Higgy bennuk,es ha egy het mulva sincs valtozas akkor tenyleg nincs mit tenni.De addig bizakodj,mert mindenki azt tenne a helyedben..
Kenem is a krémet még. Meg szedem a vitamint. Köszi, hogy aggódsz. Én is azt gondolom, hogy a kisebbiknek nem sok esélye van, de a nagyobbiknak talán van. Tényleg, meg se kérdezte, hogy biztos jól számoltam e. Csak annyit mondott, hogy 15-vagy 18 éve uh-ozik és ha nincs szívhang...
Este az ágy szélén ültem és sírtam, hogy nagyon várjuk őket és hogy higyjék el, hogy jó soruk lesz, szeretni fogjuk őket és az én kicsi lányom lesz a legjobb nagytesó a világon.
Párom is azt mondja, hogy az ikrek látványa kiütötte, hogy kettő van, és hogy egyik se adott életjelet. De azt mondta, hogy túl kicsik voltak, adjunk nekik időt.
Azt nem értem, ha ugyanaz akar történni, mint előzőleg, akkor miért nem maszatolok?
Valami elromlott bennem? Duplán is, mert nem elég, hogy nem tudom biztosítani a fejlődésüket, de még a testem nem is realizálja, nem is akarja rögtön kilökni. Ha ugyanaz történik, miért vetélek megint így? Sőt, ez még rosszabb, az előzőnél még csak -csak volt jel.
Kértem őket, hogy indítsák be a kis szivüket.
Nem akarom átélni azt az ürességet megint! Beszéltem párommal, mondtam, ha nem történik csoda, nem tudom, hogy képes leszek e még egyszer neki vágni.
Teljesen megertelek,mert ez dupla fajdalom lenne...
De minden rendbe jon!B e kell indulnia annak a pici szivecskenek.Addig keresgelj pozitiv torteneteket es olvasgasd oket.Ezek most nehez napok lesznek!Utalom a bizonytalansagot.
Egyebkent te hogy erzed magadat?Marmint tudom hogy pocsekul,de hogy a tehesseggel kaocsolatban.Mi az erzesed a tuneteid alapjan?
Próbálom azt gondolni, hogy lehetséges, hogy csoda történik, vagy hogy valamilyen indoknál fogva nem látta a szívhangot, de az ész azt diktálja, hogy erre vajmi kevés az esély. Abszolút nem érzem magam terhesnek.
Ha lehetne olyat csinálni, hogy eladom a lelkem az ördögnek, cserébe beindul a szivük, megtenném, de ilyen nincs.
Reményvesztett vagyok. Hétfőn felhívom a korházat és azt mondom nekik, hogy lehet, elszámoltuk a heteket. Így talán kapunk még egy hét esélyt. Jó lenne, ha jövő hét pénteken meg tudnának nézni. Egyébként a papíron is azt van, hogy még egy hüvelyi uh javasolt, nem is nagyon hiszem, hogy anélkül, hogy megnéznék, hogy van e egyáltalán benn valami, műtenének. Meg ahogy én ismerem itt az ellátást, lehet, hogy azt mondják, hogy 2 hetet várjunk, hátha beindul magától a vetélés. Pénteknél korábban úgy se tudok bemenni, ha hétfőn hívom fel őket. Kell valaki, aki felügyeli a gyereket közbe.
Ma reggel is összebújtunk és magyarázott nekik a kislányom. Mondta, hogy amikor ő kicsi volt, bebújt a hasamba és beindult a kis szive és hogy indítsák be ők is:D Kis drágám is szurkol nekik, csak olyan nehéz elhinnem, hogy van esélyük.
Ha nem fejlődnek és távozniuk kell, már csak egyet kérnék az élettől: had ne kelljen befeküdnöm kaparásra. Félek, hogy a szervezetem megint várni akar 12 hetes koromig.
Azt mondta a szonográfus, hogy valószínű genetikai oka van, hogy nem fejlődtek tovább...
Egyszerre elromlott a szervezetem? Vagy mivel a másik vetélésnél más tünetek voltak, lehet az más okból volt? Nincs kedvem kipróbálni az összes vetélési formát:(
Ha elvetélek, akkor utána fogamzásgátlót íratok fel rögtön, így döntöttem. Egyrészt mert a másik vetélés is bekavart, másrészt javasolják is. És azon nyomban felkeresek egy magándokit, hogy kivizsgáljon. Hogy egyáltalán van e esélyem. Vagy, ahogy a párom mondta, lehet, hogy engem csak egyre terveztek:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Dehogy terveztek egyre!Ne add meg fel!Van mar egy gyonyoru lanykad,olyan nincs hogy egyszer csak mar nem jon ossze.
Adj idot nekik,hisz ikrek...Nemreg olvastam itt egy csaj ugyanigy 8#1 hetesen nem volt szivhang.Es a vegen talaltak egy het mulva.Tok el volt keseredve.
Nem erzed magad terhesnek?Hat persze...Mert hallottad mit mondott a doki,es a tudatalattid...
En is voltam mar igy,es te is irtad mar egyszer hogy nem volt hanyingered.Aztan masnap...
Szoval...amig bennt vannak es nincs gorcs,ill.verzes addig remenykedjunk!!!!!!!!
Kérlek olvasd el az utolsó kommentem, túl fájó leírni újra:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Sok sikert!
xxxx
Huhhhh....Nem tudom,mit mondjak...Egyenlore bogok,es vegig bogtem is,ahogy olvastam amit irtal...
A videot nem tudtam vegig hallgatni,ill.nezni...
Nagyon sajnalom..tenyleg...elmondhatatlanul...Nagyon sok erot kivanok neked...Remelem mihamarabb rendbejossz testileg,lelkileg,es hamarosan ujra hallok rolad es a pozitiv terhessegi tesztedrol....
Addig is vigyazz magadra!Sok szerencset!Szia... :(
Szia, megkérdezhetem, azóta te hogy vagy?
Én megvagyok, 2 hét telt el a vetélésem óta, még mindig tisztulok, kaptam most valami gyulladáscsökkentőt, reggel teszteltem egyet, mert már kicsit ijesztő volt, hogy még mindig vannak terhességi tüneteim: enyhe hányinger, mellfájdalom. Érdekes, hogy vetélés után tértek ezek vissza. Minden reggel úgy ébredek, hogy nagyon fájnak a melleim. Gondoltam, ha a teszt még mindig pozi, akkor megnyugodhatok, mert akkor csak a hcg csinálja. Ahogy belemártottam, már is megjelent a két csík. Szinte alig halványodott. Lassan jó lenne a tünetektől megszabadulni. Elkezdem holnaptól megint enni a vitaminokat, hogy feltöltsem a testem. Már egész jól vagyok, de azért vannak pillanatok amikor elbizonytalanodok. 2 hónapot várunk, aztán megpróbáljuk még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!