Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?
Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.
Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?
Hat ez a baratnos dolog nalam is nehezen mukodik...
Foleg amiota itt vagyok.Az otthoni baratok szepen elkopnak a tavolsag miatt,itt meg meg nem indult be annyira ez a "project".
En alapjaban veve,nem aszerint itelek meg vkit hogy milyen nemzetsegu,hanem szemelyes tapasztalat alapjan.Es sajna az arabokkal en is igy vagyok.Nalunk is van 2 csaj.Eleinte azt hittem aranyosak de rajottem hogy inkabb borzaszto ketszinuek...Mostanra mar ott tartok hogy nagyon idegesitenek.Radasul butak mint a tok!Az egyik nem ismeri a betuket sem.Beszelni kicsit jobban tud mert a ferje amerikai,es igy kenytelen nap mint nap angolul beszelni.
A masik egyszeruen agyatlan a nyelvtanhoz.Ha mult idoben vagy jovo idoben kerdezek tole vmit nem erti.
Allandoan belekiabal az oraba is, pedig kerte a tanar hogy ne tegye.Olyan hangosan beszelgetnek az ora kozepén hogy a tanart nem lehet hallani...Komolyan ugy erzem mintha altalanos iskola elso osztalyaban lennek!!!
Tegnap hanyassal kezdtem az uj evet!!!!Juhhhheeeee!
Ne nezz hulenek,nem vagyok az,csak azt olvastam hogy addig amig hanyingered van,vagy hanysz,addig biztos jol van a baba!
Szoval ezert...Ma mondjuk epp hogy csak van ,de azert erzem hogy emelygek.
Hogy telt a szilveszter?Nekunk semmi extra nem volt...Kicsit fura volt hogy meg egy korty pezsgot sem ittam de boldogsag van amikor arra gondolok,hogy miert is van ez igy...
Te hogy vagy??
Én se nemzetiség alapján ítélek, de sajnos tény, hogy van egy-két nemzetiség, aki genetikailag más beállítottságú, mások a normáik és ez nekem visszataszító. Persze van az osztályunkban egy idősebb paki, aki normális, birom a fejét. Rendes nőnek tűnik. De a beszéde kicsit irritál. Nem nyitja ki a száját, állandóan ő-zik, alig lehet érteni, amit mond. A másik három pedig tini korú. Állandóan beszélnek. Főleg az egyik. Ő olyan 16-17 éves. És hadar, mint állat. Nem tudja befogni. Úgy hívják, hogy Icra...:D Hát sokat kell még fejlődnie, hogy felnőtt legyen, az biztos. De ahogy elbeszélgetünk a szokásokról és elvekről a különbőző nemzetiségek kapcsán, mindig ugyanarra lyukadok ki, hogy nem tetszenek. A másik ilyen nemzetiség, akiket nem bírok, azok a cigányok...de azokat nem kell magyaráznom, mért nem bírom. Lehet még rosszabbak a pakiknál. És most kezdenek el terjedni sajnos itt.
Annak idején a szomszéd városban kezdtük. (itt összeérnek a városok, egyik utca még ez a város, másik utca már amaz...legtöbbször)
Már akkor is nagyon pakis volt, és lepra telepnek gondoltam. Aztán átköltöztünk ide és szinte minden héten egyszer elmegyünk abba a városba, mert ott van a lidl és onnan is szoktunk vásárolni. Minden alkalommal azt veszem észre, hogy egyre mocskosabb. És mindig fellélegezve nyugtázom, milyen jó, hogy nem ebben a városban találtuk meg a házunkat. Megnéztünk ott is pár házat, de valamilyen oknál fogva a házak drágábbak ott. Persze nagyobb a város és több bolt van ott, több munkalehetőséggel és a mellette lévő város egy mégnagyobb, ami mellettünk van a másik irányba város, az még kisebb, mint ez, szóval ebben az irányban kevesebb a munka. De akkor is 100x "szebb" ez a város. Nincs annyi paki se. Habár a párom szerint kezdenek itt is elterjedni.
De valahogy mákosak vagyunk. Úgy belenyúltunk ebbe a házba, hogy mindig, mikor körülnézek az utcán, látom a játszóteret 200 méterre kábé, mindig mosollyan nyugtázom, hogy fehérek...egy darab pakit nem látni. Rikít minden gyerek a játszótéren, olyan fehérek:D Csendes környék. Nagyon remélem, hogy nem költöznek ide. Tiszta is a környék.
Na megyek, mert dolgoznom kell, de csak egy napot, aztán megint 2 nap szabi.:D
Már kezdek kilenni az egész napon át tartó hányingertől. Mellé még hőhullámok, hulla fáradtság, álmosság, csillapíthatatlan étvágy, néha kis görcsök, mellfájdalom...
újabban szeretek fürdeni, pedig utálok.
De tényleg olyan rosszul vagyok egész nap, olyan nem is tudom, mikor lázas beteg vagyok és erőtlen a testem, meg szédülök...remélem nem tart soká:D
Mondjuk ez egy kicsit bíztató jel, hogy vannak terhességi tünetek:D
A hátam is fáj, de néha máskor is szokott, úgyhogy az nem tudom, azért van e. De megéri rosszul lenni, nem?
Kevesebb, mint két hét és megláthatom a picikémet:D
Ja és rákattantam a mandarinra, pedig sajnos nem vagyok valami gyümölcsös, nagyon nagyon ritkán eszem. Meg leszoktam a tejről, valahogy nem hiányzik, pedig minden nap azzal indítottam, de pár hete nem iszom. Meg eléggé joghurtos voltam, szinte minden nap megettem egyet a lányommal, mondjuk erről azt hiszem hamarabb leszoktam. de talán kábé egy időben a tejjel.
Lányommal is hasonló változásokon mentem át. Mielőtt terhes lettem a lányommal, szinte minden nap ettem tojást. De ha heti 3x nem ettem tükörtojást vagy rántottát, akkor egyszer sem. Ahogy terhes lettem, szinte undorodtam a tojástól. Néha ettem, de ritkán. Ugyanezt érzem a tejjel. A tejmániám lányom születése után kezdődött, ha jól emlékszem. Akkor pár hetesen megundorodtam a disznó hústól, még szülés után se tudtam enni. Azt hiszem olyan 1.5 -2 év után ettem először és aztán fokozatosan kedveltem meg. És most azt hiszem hasonló sorsra fog jutni valamennyi hús. Ma éreztem, hogy büdös a párolt csirkemell. Kicsit jobban érzem a szagát, biztos nem eszem meg.
Ezekből a jelekből ítélve szinte száz, hogy minden rendben eddig, mert 2. terhességemmel ilyenek nem voltak és akkor az a baba 5 hetesen halt el.
Téged nem akarnak megvizsgálni megint a folyamatos vérezgetések miatt?
Orulok hogy te jol vagy.Vigyazz magatokra.Barcsak nekem is lenne meg hanyingerem.De tegnap ota mintha elvagtak volna es sajna elkezdtem erosebben verezni.Es most mar nem segit a fekves sem.Felkeszulok a legrosszabbra.Tegnap orditva sirtam a tehetetlensegtol hogy nem tudok mit tenni hogy segitsek a kisbabamon.Nincs egy orvos akit hivhatnek hogy legalabb megntugtasson.Nincs egy papirom amin rajta lenne hogy mi lehet a verzes oka.Szornyu...
Gondolom varod mar az ultrahangot.Majd ird meg mi lett.
Ne add még föl! Attól, hogy elmúlt a hányinger, még nem biztos, hogy gond van. Pont ma vettem észre, hogy mintha alig lett volna hányingerem.
Sajnálom, hogy erősebben vérzel, de egy csomó történetet olvastam már terhes nőktől, akik azt írták, hogy sokáig véreztek terhesség alatt és mégis egészséges babát hoztak a világra. Csak bízz a babádban, tudom, hogy ez így nehéz.
Én is sokat gondolok arra, hogy mi van, ha megint elhalt a babám, csak most még jelet se adott róla. Egyébként utána olvastam és igen, van olyan, mikor jel nélkül elhal a baba és csak az ultrahangon derül ki, hogy hetek óta nem él a terhesség. Azt is olvastam, hogy legtöbbször progeszteron hiány miatt van és legtöbbször barnázás előzi meg. Ez alapján arra következtetek, hogy nekem valószínű emiatt volt vetélésem. Tudom, hogy már nem kéne azon agyalnom, hogy miért volt, de az ember mindig akarja tudni az okot, akkor is, ha az már nem számít.
Hat igen...Meg en is sokat gondolok ra vajon miert tortent ez?
Kepzeld...Felhivtuk a midwifet hogy verzek es nem-e lehetne elore hozni az idopontot.Erre intezett nekunk ultrahangot es azt mondta ha el a baba,akkor szerdan mindenkepp ir fel progreszteron gyogyszert is.
Ugyhogy voltunk ultrahangon es gyonyoruen fejlodik..Van videonk a szivhangrol es kaptunk kepet rola...Lett hasi es huvelyi uh. is.
Az uh.-s csajnak mondtuk a verzest es o is azt mondta nem is gondoljuk mennyi kismama verzik terhesseg alatt.
Mondtuk neki hogy nem folyamatos verzes erre o mondta egybol hogy tudja milyen...Csak wc utan,torleskor van!Es tenyleg!!!
Olyan jo volt latni a kis tokmagomat!!!Es 4 nappal idosebbek vagyunk mint a menstruacio szerint.Tehat ma vagyunk 8+2 naposak!!!! :))
Mar vagy 50x meghallgattam a szivvereset.
Ja!Tudod mit mondott a midwife?Hogy azonnal vegyunk progi kremet es kenjem szerdaig.Aztan amikor mondtuk,hogy kenem magam nagyon megdicsert..Tehat o is hisz benne,mert akkor nem ajanlotta volna!
Viszont en a teat nem birom meginni!!!Ha itt lennel a kozelben nagyon szivesen odaadnam! :)
Te mennyi leszel amikor mesz ultrahangra?
Ritka sar napom volt. Már reggel éreztem, hogy nem kellene fölkelni sem. Tegnap elhamarkodottan jelentettem ki, hogy már nincs hányingerem. Ma, mintha be akarta volna pótolni. Reggel biciklivel kellett mennem, mert délután fontos, hogy időben hazaérjek, hogy férjem ne késsen a munkából. Nem tudtam felülni, annyira rosszul voltam. Fújt a szél, féltem, hogy eldölnék, mert erőtlen vagyok. Dupla annyi idő alatt cammogtam be, mint szoktam. Egy falat se ment le a torkomon, annyira rosszul voltam. Fájt a torkom, vizet is alig tudtam nyelni. És csak pici kortyokban ihattam, mert attól is felfordult a gyomrom. Ahogy munkába álltam, azt hittem nem élem túl a napot. Szédültem és majdnem hánytam. Nagyon nehezen hányok. Fájt a nyakam, a fejem, a hátam és görcseim is voltak. Az első fél óra munka után szerencsére elmúlt úgy ahogy a hányinger. Aztán valami olyat tapasztaltam, amit még életemben soha. Majdnem elaludtam álltó helyemben...sőt, sétálva. Egyszerűen nem tudtam kinyitni a szemem. Sétálásra kényszerítettem magam és közben olyan érzés volt, mint mikor hazafele tartasz a hosszú úton a busz hátsó ülésén és baromi álmosság fog el és meg meg hunysz...na de azt ülve, én meg sétálás közben éreztem, hogy össszerogy a térdem és meghunyok....Aztán egyszercsak elmúlt...köddé vált. Aztán már kicsit jobb volt De az elő munkaórám így telt. Ha nem múlt volna el, hazakérdzkedek, mert az első óra után lépcsőt, mozgólépcsőt kell takarítonom...símán leestem volna. A rosszullét tompult, de csak egy kicsit. Azt hittem helyben meghalok:D Nagy nehezen eljutottam a szünetig, kértem a szokásos reggelimet, de két falat is alig ment le, eltoltam a tányérom. A kedvenc munkatársam, aki minden 3. hónapban bevágja a kérdését: terhes vagy e, egyből megkérdezte. Én hárítottam, viccet csinálva belőle. Azt mondtam ott mindenki előtt. Tudtam, hogy meg fogod kérdezni, már vártam, mert már régen kérdezted. 3 havonta megkérded azóta, hogy itt dolgozok. Jelenleg 12-14 hónapos terhes vagyok...na erre néma csend jött felőle:P Kivételesen beletrafált, de csak azért, mert ha bármi szokatlant teszek, vagy nézek ki, akkor már terhes vagyok. Az első kérdése így hangzott: Terhes vagy, mert piros az arcod....kábé ilyenekért hiszi, hogy terhes vagyok. Az le se esett neki, hogy épp szünet előtt álltunk és kifulladtam.:D Persze akkor is kiröhögtem. Mindig visszaszólok, ilyenkor egy darabig nem kérdezi. De ha dühösen válaszolnék, hogy ha nem hagy békén, meg már elegem van, akkor aztán végképp terhes lennék a szemében. Így mindig fél vállról veszem. Ja és egyébként akkor is azt hiszi, hogy terhes vagyok, ha gyerek témáról beszélgetnék. Pl egyszer kérdeztem tőle, hogy melyek a leggyakoribb nevek Angliában...mi van terhes vagy, név kell?---kész vagyok. Csak azért mert potenciális anya vagyok a szemében- 16-45 közötti nő, párkapcsolatban.
Ő 48 éves, látszik is rajta, úgyhogy nem tudok visszakérdezni, hogy éste?:D De komolyan, ma nagyon bennem volt, hogy beválaszolom neki, hogy igen, terhes vagyok, csak hogy boldog legyél...a legjobb hazugság az igazság...na akkor msot össze lenne kavarodva:D
Legközelebb bevágom...habár nem tudom, meddig tudom titkolni, mert a hasam egyre csak puffad. Azt hittem, hogy már ennél jobban nem tud puffadni, de ma...akkora volt mint ház. :D Mondjuk ez nekem jó jel. 2. terhességem, ami ugye vetéléssel végződött, nem volt ilyen, egyáltalán nem puffadtam, már azért is gyanakodtam, hogy valami nincs rendben, mert nem nőtt a hasam. na most megkaptam. Gondolom nem puffadnék, ha nem fejlődne...vagy igen:S
A kedvenc ételem van előttem-egyik kedvenc...és mégse tudok belőle enni....ilyen még az életben nem volt velem.
Ma a szaglásom változatlanul jobb, mint bármelyik kutyáé azzal kiegészítve, hogy mindentől hányhatnékom van. A kellemes illatoktól is.:(
Ma suliba kéne mennem, most épp jól vagyok, de semmi kedvem, de belegondolok, mi van, ha minden napom ilyen lesz, akkor soha ne menjek suliba?:S Mondjuk remélem egyedi volt ez a nap. Betegnek érzem magam, pedig nincs lázam, vagy hőemelkedésem.
Bocs, hogy megint regényt írtam.
Jajj szegenykem!!! De rajottem hogy tegnap valaszoltam egy kerdesre itt a gyk.n es a az a te kerdesed volt...Annyira rohogtem mikor elolvastam hogy azt hittem lefordulok az agyrol.Es nem birtam abbahagyni.. :)))
Egyebkent en irtam le hogy anno 14 orakat aludtam.
Hanyinger?? Na ne felj azota vissza allt! Ne tudd meg.Az alman kivul amit eddig 1 evben 1x ettem semmi mas nem esik jol.Es borzaszto kajakat fozok szerintem mert olyan sar lett a szajizem.Mindent marha sosnak erzek.
Visszaterve a te kerdesedhez biztos lesznek meg ilyen napok amikor ugy erzed nyitott szemmel is el tudsz aludni.En viszont most nagyon rosszul alszom.Ejfel elott nem tudok elaludni de volt mar hogy fel 2 lett belole.Es reggel 6- kor kelek.Bar akkor azert tudnek meg.Delelott gyenge vagyok de estere kutya bajom.Nekem csak hetfotol van sulim de a hanyinger miatt en is aggodom hogy mi lesz ott.Aztan keddtol kene mennem dolgozni is mert a baratnom nem birja egyedul de aggodom a verzes miatt is.Tegnap csak egy melirt csinaltam es estere nagyon vereztem.Alig varom hogy ma menjunk es irjanak gyogyszert.Most Reggel 7:40 van es csak 4 -re kell mennunk.Minden ora egy evnek tunik.
Arra gondoltam hogy ha meg van az a uh.od felrakhatnank a kepeket (akar privatba is) es osszehasonlithatnank a meretek miatt.Merthogy te 1 nappal leszel akkor idosebb mint en az uh napjan.Mit szolsz? Amugy ti is 12 hetig nem mondjatok senkinek a bebit?? :)))
Én is röhögtem most az almás sztoridon. Én most pár napig 5-6 mandarinokat nyomtam be, de lányomnak is megtetszett, mert ő is benyomott kábé 2-t naponta. Pedig életében nem evett még mandarint, mert eddig hiába kínáltuk, csak nyalogatta és azt mondta, nem jó.:D Minden nap meg is hozták a rostok az eredményt:D De tegnap nem tudtam enni, mert egyrészt elfogyott, másrészt minden íz zavarja a torkomat a torokfájásom miatt, meg amúgy se tűrnék el semmilyen ízt most. Ma eddig egy natúr joghurtot sikerült legyömöszölnöm. Most bögrébe töltöttem egy kis húslevest, amit a párom kezdett el főzni és én fejezem be, de már a répa meg a krumpli megfőtt, így azokból szedtem. Lassan kortyolgatom. De ez is eléggé zavarja a torkom...Ma ne tudd meg mitől lettem rosszul..sétáltam befele a munkahelyemre és egy 300 méteres szakaszon egy nagyon gyors, út mellett haladtam el, ahol az autók kábé 70-80km/h-val biztos mennek...hát a látványuktól lettem rosszul..komolyan, tiszta röhej, mitől leszek legközelebb rosszul? Ma "csak" irritáltak a szagok:D De majdnem rosszul voltam tőlük. Azért ma valamivel jobb napom volt. De ma is majdnem elaludtam, de ma nem olyan durván. Cserébe 2x jött rám. Egyszer kezdéskor, egyszer az utolsó fél órában. Igazából csalni szoktam a tisztítószerekkel. Amúgy se bírom a szagát, de valahogy elviseltem, most nem rakok bele minden takarító anyagot. Minden nap azzal kezdünk, hogy felkapkodjuk a takarító eszközöket egy troliba. 2 vödör víz is kell valamilyen citromos mosogatószer szerű anyaggal meg egy hastab nevezetű tablettával, aminek borzasztó szaga van. Na én azt most már ki szoktam hagyni, ha nem látják. Szerencsére általában el tudom sumákolni..tudod előző terhességemnél nem bizonyított, hogy mitől vetéltem el, s bennem van az is, hogy mi van, ha a szerektől. Most már a wc takarító kék lötty is elkezdett zavarni...de azt mindig öntök a wc-be. Az utolsó fél órában, mikor csekkolom a wc-ket, mindig oda van készítve már a vödör. Mindig egy köpet vízbe beleraknak kettőt, gondolhatod milyen büdös. De még az hagyján, a torkomra megy, biztos jártál már így, hogy takarítószer vagy hajspray ment a torkodra, borzasztó érzés.
Nálad is van puffadás? Én egész furcsán puffadok. Ha felébredek még semmi, begombolom a nadrágom, majd 10 perc múlva engednem kell rajta, már nem tudom begombolni, csak övvel összefogni, megint 10 perc múlva megint engednem kell belőle...érdekes. De baromi nagyra felpuffadok.
Ha jövő héten meg lesz az uh képem, akkor majd összehasonlíthatjuk:D Üres képet nem akarok még egyszer látni, olyat már láttam és borzasztóan néz ki:(
Szerencsére meg tudom enni a levest:D
Írtad, hogy csináltál melírt. Magadnak, vagy másnak? Magadnak inkább ne csinálj, mert azt írják terheseknek tilos a hajfestés.
Jó lesz, ha ír föl neked a doki valamit. Hihetetlen, hogy tud küzdeni odabenn egy baba. Tegnap 9-kor feküdtem le, jóval többet aludtam, de úgy tűnik, még ez is kevés. Lehet ma lányom lefektetése után-8-kor fekszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!