Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valószínű alacsony a progeszte...

Valószínű alacsony a progeszteron szintem. Mit tennél?

Figyelt kérdés

Már van egy 3 éves lányom, vele nem volt semmi baj, elsőre összejött. Idén februárban teherbe estem, de 7 hetesen elkezdtem barnázni. Nagyon nagyon gyengén. A hetek előrehaladtával egyre több lett. Itt hozzá kell tennem, hogy külföldön élek, itt nem igazán foglalkoznak az első trimeszterben fellépő barnázással. Annyit mondanak rá, hogy elő szokott fordulni, ne aggódjak. A 11. hetet betöltve már véreztem. 11+6 hetesen vetéltem el a korházban. 4 nappal előtte is benn voltam, hatalmas könyörgés árán megvizsgáltak, de csak a méhszájamat nézték, azt mondták, zárva van, valószínű nem belülről jön a vérzés. Pont aznapra kaptam uh időpontot, amikor elvetéltem. 1 órával később néztek volna meg. 5 hetesen halt el a terhesség. Ha időben megnéztek volna, legalább nem kellett volna végigszenvednem azokat a heteket. Mindvégig éreztem, hogy a babám nem él. Ez májusban történt. Azóta minden mensi előtt 2 nappal már véres folyásom volt egész az utolsó 2 mensiig. Azóta 4 nappal előtte van ez a véres folyás. Sokat olvastam róla, hogy mi lehet ez, s azt olvastam, hogy progeszteronhiányra utal. Sajnos ilyen vizsgálatot nem kérhetek itt, mert nem vizsgálják ki, kérdeztem már a dokim, s olvastam is rengeteg forumot sorstársaimtól. Olvastam, hogy otthon gyógyszert írnak fel rá, de az vényköteles....itt ez a gyógyszer be van tiltva. Egy fórumon olvastam, hogy van progeszteron krém, és szerencsére itt is hozzá tudok jutni, internetről kell rendelnem. Hazamennem esélytelen mostanában. Nincs rá pénz, s szabadságom sincs (karácsonykor se, dolgozom akkor is)És itt nincs ilyen, hogy fizetős doki. Amúgy se lenne rá pénzem.

Mit tennétek a helyemben? Azt olvastam a progeszteron krémről, hogy nem okozhatok vele kárt, max nem használ. Elkezdenétek használni a progeszteron krémet?

2013. nov. 27. 20:03
 191/214 anonim ***** válasza:

Sziasztok, Lányok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül "bemászom" a kis életetekbe! :-) Végigolvastam a beszélgetéseteket, és nagyon-nagyon megindított, ahogy az életetek alakult. Erika, Neked nagyon sok szeretettel, tiszta szívből gratulálok a kisbabádhoz! Igaz, csak tegnap találtam rá a beszélgetésetekre, de ahogy olvastam, végig izgultam értetek. :-) Anita, előtted is le a kalappal! Nagyon nehéz utat kellett megtenned idáig, sok borzalmas dolgon mentél keresztül, de végre ott vagy már az úton! Nagyon szorítok Neked, hogy minden rendben legyen Veletek, és pár hónap múlva gyönyörű, egészséges babád szülessen! Nagyon bátor vagy, és nagyon-nagyon erős! Minden tiszteletem a tiétek, Lányok!

Sok puszi, és nagy ölelés így ismeretlenül is Nektek,

Kriszti

2014. aug. 7. 06:47
 192/214 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyos vagy, és köszi a jó kívánságokat!

Megkérdezhetem, hogyan bukkantál rá a kérdésemre? Talán neked is sajnos hasonló problémád van? Remélem nincs, csak érdeklődsz a témakörben, de ha hasonló helyzetben lennél, nagyon sok sikert kívánok neked! De amúgy is!

Remélem nálunk is gyorsan telik majd az idő és gyorsan itt lesz a karácsony!:D

2014. aug. 8. 17:21
 193/214 anonim ***** válasza:

Mi már tíz éve várjuk a babánkat a férjemmel, utoljára 2004-ben volt egy vetélésem a 13. héten, előtte 2002-ben egy a 8. héten. Az első házasságomból van már egy 13 éves lányom, és szintén az első férjemtől is voltam már babás 2007-ben, őt a 7. héten veszítettük el. :-( Nem túl vidám, de nem adjuk fel. :-) Ja, és már 39 éves vagyok. :-( Jövő hónapban inszem..

Hú, jól rád zúdítottam, remélem, nem veszed tolakodásnak.

Továbbra is nagyon szorítok Nektek! <3 Kriszti

2014. aug. 11. 09:18
 194/214 anonim ***** válasza:
Szia kedves Kriszi!Nagyon szepen koszonom a jokivansagodat!En is tiszta szivbol kivanom hogy miharabb ateld ujra ezt a csodat!Szoritok is neked! :) Anita!Neked jovok egy keppel csak nem tudom hogy kell felraknom...pedig tudtam hisz anno felraktam a pozitiv tesztem!Mi jol vagyunk egyebkent...Bar a tegnapot vegigbogtem!Reggelre szinte elapadt a tejem!Pedig annyira akartam szoptatni!Elmentunk szoptatasi tanacsadasra ott kaptam egy kapszulat amit elkezdtem szedni.azt mondtak 48 oran belul meg tobb tejem lesz,ehhez kepest elapadt!Rettenetes kudarcnak eltem meg!Ma mar kicsit jobban vagyok de ha ranezek a kicsikemre lelkismeret furdalasom van!Gondolom tombolnak a hormonjaim!Ti hogy vagytok??Mocorog sokat a kis mano odabent???Nekem hianyzik a pocakooooooooom!!! :))))
2014. aug. 11. 23:33
 195/214 A kérdező kommentje:

Szia, örülök, hogy írtál, de sajnálom, hogy elapadt a tejed. De talán még visszajöhet, nem? Az első dolog, amit tegyél meg: nyugodj le, békélj meg a gondolattal.

Ez normális-hogy hiányzik a pocak, esetleg a mozgások is. Nekem is hiányzott jó sokáig. Voltak is fantommozgásaim. Egészen fél évvel ez előttig azt hittem, hogy csak én vagyok olyan hlye, hogy mozgásokat észlelek, miközben nem kéne. De aztán olvastam itt, hogy sokan vannak még így. Hónapokig voltak még néha fantommozgásaim. Tök olyan volt, mintha mozogna még bennem a baba.

Jajj, biztos jó babázni:D

Az én babócám jó aktív. Az elmúlt pár napban már nem csak reggel és este/délután érzem, hanem délelőtt és kora délután is. Egész nap szorványosan éreztem ma is, meg tegnap is:D Tök jó, hogy ilyen sokat mozog. 1. szülöttem ellentéte, ő bezzeg meg se mozdult, csak ha kértem:D De őt már kezdettől fogva oltom, hogy mozogjon ám egész nap, és lám, hallgat rám:D

Viszont csúnya gomba támadott meg. Próbáltam lekezelni canestennel, de nem használt-pedig több, mint 10 éve ezt használom sikeresen. De most elég csúnyán belemásztam-gondolom a terhesség miatt durvult el így. Sajnos tegnap pirosas is volt egy picit, meg ma is már volt egy pici pirosas folt is. Na, munka után ma beugrottam a MF-hoz, tök mákom volt, fogadott. Rögtön mintát vettünk, és meghallgatózta a babát is. 1 percig kereste, annak ellenére, hogy hallottuk, hogy rúg, meg picit éreztem is, kicsit beijedtem addig, míg nem találta meg. De végül elkaptuk a kis huncutot. Mondta a MF, hogy az enyhe vérzés a durva gomba miatt lehet, szerinte biztos nem a méhből. Szerintem is csak a gomba miatt van és mondta is, hogy semmi veszély nincs a babára nézve-ezt olvastam is. Hétfőre ér meg az eredmény, de mondta, hogy próbáljak dokihoz is menni. Patikában is próbáltam, de ők is azt mondták. Doki ma nem volt, csak hétfőre van időpont délután 5.20-ra, de hétfőn Londonba megyek-elfelejtettem:D De ha mákom van, visszaérek, habár nem nagyon hiszem:D

Londonban intézzük az útleveleinket. 3-unkét, pár hónap múlva meg mehetünk vissza a babócáét.

Képzeld, olyan hlyék a munkahelyen, hogy egész évre számolták a szabimat, pedig direkt kértem, nézzék meg, hogy biztos jár e. 2 hónapot az évből ugyanis nem dolgozok. Februárral kezdődik a mi cégünknél az év. Még 8 szabadnapom van, kettőt kiveszek most szeptemberben az iskolakezdés miatt-lányom most kezdi a sulit:D!!!

A többit novemberre hagytam. Az utolsó hetemet szabin töltöm:D November utolsó hetét akartam kivenni, de az sale week, piros hét, még így se lehet kivenni, így kénytelen vagyok egy héttel korábban szabira menni és azon a héten kezdeni a leállásomat. Mondtam is a supervisoromnak, hogy ha nem hajlandók kiadni, juszt se fogok azon a héten dolgozni:D Na, elég lesz, az biztos. De azért csökkennek a hetek, még ha lassan is:D

Jajj végre anyósom is hazamegy pénteken.:D

2014. aug. 13. 21:39
 196/214 anonim ***** válasza:
2014. aug. 18. 17:41
 197/214 anonim ***** válasza:
Na vegre sikerult felrakni.. :) Hogy vagy?Meggyogyult a gombad vegre?Engem hala Istennek elkerult a terhesseg alatt...egyszer ereztem hogy kicsit kezd erzekeny lenni odalent,de azt mondta a midwife hogy ha nem tul kellemetlen akkor ne hasznaljak Monistatot (ez olyan itt mint a canesten)hanem tegyek fel egy gerezd fokhagymat es 24 orat legyen bent..Kicsit csipett de hasznalt!! :D A tejem mar teljesen elapadt...Hmmm..azt hittem sikerulni fog sokaig szoptatmi..Bar felkeszultem ra az utolso napokban hogy nem fog menni,mert van egy baratnom aki szopis tanacsado es o mondta hogy akinek implantatuma van annak nem nagyon sikerul a szoptatas mert ott serulnek a mirigyek,hiaba mondjak az orvosok hogy nem...Hat ez van!Ha tudtam volna hogy valaha en meg szulni fogok akkor tuti varok a mutettel...Azt akartam meg kerdezni hogy lassan gondolkodhattok a 4d-n...szeretnetek menni?Mi 28 hetesen voltunk,es nagyon jo volt,bar utolag kijelenthetem abszolut nem hasonlit az uh kepunk a kicsikemre! :D
2014. aug. 18. 18:16
 198/214 A kérdező kommentje:

Hello! Jajj, de édes kislányod van:D Nagyon szép! Nem tudtam, hogy implantátumosoknál ez előfordul, hát tudod, én meg kivetetnék belőle. Engem zavar a mérete, persze az uramat nem...gondolhatod:D

Megyünk 4d-re, már le van foglalva az időpont, majd 29 hetes leszek. Szal kábé akkor, mikor ti mentetek. Voltunk lányunkkal, vele 27 hetes voltam. Most kicsit későbbre akartam hagyni, mert láttam, hogy olyan szépek a 30 hetes 4d-k, de azt nem akartam túllépni, mert akkor már kicsi a hely, fenn áll az esélye annak, hogy a kezeit, lábait úgy maga elé pakolja, hogy nem látni az arcából semmit. Lányunk se nagyon hasonlított a 4d-re, de tudom, hogy azon jobban látszik, hogy szép, egészséges az arca, nincs nyúlszája, szépen megvan a szeme, szabályos az arcán minden...tudod.

Egy kicsit lelkiismeretfurdalásom van, mert nem teljesen fogadtam még el, hogy lány, annyira szerettünk volna fiút, meg aztán én mintha láttam volna valamit. Talán ezért. Annyira elképzeltük, hogy egy lány- egy fiú. De tudom, hogy majd elfogadom teljesen, és hogy már most szeretem, mert a minap reggel, mikor bejelentkezett-rugott egyet kettőt, akkor mondtam, hogy "imádlak, te kis szaros" A lányomnak szoktam ezt mondani, és annyira természetes reakcióként jött ki azonnal a számon:D

Ma már akkorát rugdosott, hogy szabályosan fájt. És holnap töltöm még csak a 22. hetet...mi lesz a végéig még:D Nem szeret szerintem utazni, mert ma Londonban voltunk. Nemrég jöttünk haza. Egész odafele rugdosódott, de úgy mindenhol:D Aztán csak annyi időt töltöttünk Londonban, hogy gyorsan kerestünk egy mélygarázst, futottunk a nagykövetségre, aztán vissz a mélygarázsba, és már jöttünk is. 1 órát állt csak a kocsi a mélygarázsban és 12 fontot fizettünk érte...mindegy, le van tudva. Útleveleinket intéztük. 10 évre csináltattuk, lányunknak csak 3-ra lehetett. 187font volt. És szerencsére másodikkal nem kell menni, mert össze vagyunk most már házasodva:D Az apai elismerő nyilatkozatot nem lehet póstai úton intézni....mindegy, túl vagyunk rajta.

Reggel tök jó kép fogadott minket az udvaron. Pár napja hatalmas eső volt és szó szerint a sar jött fel a csatornából. Oké, gondoltuk, egyszeri eset. De ma reggel megint ez a kép fogadott. Oké, kedden majd telefonálok. Hát mikor hazajöttünk, még durvább...az egész utca lassan vízben úszik, folyamatosan jön fel a víz, meg az egyebek, pedig most nem esik az eső. Azonnal telefonáltunk, holnap jönnek 2-re, kinyomozzák, hogy az ő saruk e. Ha nem, fizethetünk. Az a szerencsénk, hogy a szomszéddal kábé ugyanez történt, tehát biztos, hogy nem nálunk van a baj. Mondta is, hogy hívjuk azonnal, ha kijönnek, ő majd intézi, mert minket ugye esetleg átverhetnek, angolunk esetleg nem perfekt stb...tudod. Mondja, hogy addig nem nyugszik, míg el nem ismerik, hogy ő saruk:D

Gomba: Talán elmúlt, holnap hívom a MF-ot, hogy van e eredmény.

Foghagyma: hú, ezt még nem hallottam...durva lehetett egy napig a foghagymával:D De ha működik--

Néha szabályosan rosszul vagyok, reggel balhézott a lányom, felmentem vele a fürdőbe, hogy pisiljen, mert anélkül nem indulunk. Nem akart. olyan nem is tudom, erősen dobogott a szivem, gyengének éreztem magam, le kellett ülnöm, és mondtam a lányomnak levegőt kapkodva, hogy legyenszíves ne hisztizzen, mert most nincs erőm kiabálni:D Na nem akart, így szépen kapott egyet a popójára, mert kábé 5 percem volt, hogy pisiltessem, sűrgős megoldás kellett. Na azonnal volt pisi, pityogva:D

Közbe még hisztizett a ruhája miatt, meg hogy álmos, meg minden baja volt. Mikor megbűntetem, kiabálok vele, utána mindig elmagyarázom neki, hogy miért volt, hogy nem azért csinálom mert nem szeretem, meg megdumáljuk, hogy nem csinál ilyet többet.

Mondják mindig, hogy a második terhesség mindig nehezebb, mert akkor már ott van az első gyerek, el kell látni, miegymás. Hát most már értem. Nem az ellátásával van gond, hanem, hogy első terhességgel könnyű volt nem idegeskedni, de most fegyelmeznem kell az elsőt és érzem, hogy nem tesz jót az idegesség, ha eréjesebben kell szólnom. Mondtam is a páromnak, hogy legyenszíves átvállalni a kiabálást:D Főleg az első 12 hétben éreztem, hogy nagyon nem kéne idegeskednem. Ugyanezt-csak erősebben-éreztem első vetélésemmel, vagyis előtte. Éreztem a zsigereimben, hogy rosszat tesz az idegesség.

Jajj, úgy örülök neki, hogy ez virgoncabb, mint Fannim volt. Azért is örülök neki, mert olvastam, hogy ha keveset mozog, akkor elképzelhető, hogy kevés a magzatvíz, és az ugye nem jó, meg hogy esetleg valami problémára utal, de az aktív baba annak a jele, hogy minden rendben van. Már egy hete nem vettem elő a magzati szívhang figyelőt, mert reggel addig mondogattam neki mindig, hogy mozduljon meg, és akkor nem veszem elő a masinát, hogy a végén elkezdett hallgatni rám:D és be is tartotom:D Reggel felébredek, ő is felébred, aztán visszaszunyál. Napközben munka közben kicsit megállok, egyből rugdos, ami tök jó, mert-még nem számoltam-de szerintem kábé közel járok a napi 10 aktivitáshoz, ha nem lépem túl, és kábé annyiszor kell érezni a 24. héttől.

Általában fenn érzem a rugásokat, de ma lenn is éreztem, szal körbeúszkálta a szobáját rendesen.

Na megyek, fürdök, fekszek, mert holnap dolgozok:(

Kábé 14 hetem van még, ezzel. Iszonyú sok még-azzal a tudattal, hogy egyre nehezebb lesz, és már munka közben szabályosan rosszul vagyok, mert a megváltozott törvény miatt most 5 órát egybe kell lenyomnom. És még mindig velem csináltatják a lépcsőt:( De egyre erőteljesebben "nyávogok" a hajolgatás miatt.

2014. aug. 18. 23:36
 199/214 anonim ***** válasza:

Sziasztok, Lányok! :-)

Erika, a babád gyönyörűségesen szép!!!!! <3 Igazi kis angyalka! Nagyon cuki!!! Gratulálok hozzá még egyszer!!!!

Anita, kitartás! Elhiszem, hogy nagyon nehéz lehet munka és pici gyerek mellett, de már csak az lebegjen a szemed előtt, hogy nemsokára a kezedben lesz a pici babád! :-) Aki lehet, hogy megtréfált Benneteket, és mégiscsak kisfiú lesz. :-)

Nagyon jó egészséget kívánok Nektek! <3

Erika, ha nem túl indiszkrét a kérdés, megkérdezhetem, hogy Te hogy jutottál ki az USA-ba? Ne érts félre, csak azért kérdem, mert elmondhatatlanul vágyom oda, szeretem teljes szívemből az Egyesült Államokat, és egy nap nagyon-nagyon szeretnék ott élni a családommal. <3

Sok puszi, ölelés és pozitív energia Nektek!

Kriszti

2014. aug. 19. 08:51
 200/214 anonim ***** válasza:
Sziasztok csajok!!!Huhhh Kriszti,eleg bonyolult tortenet a mi megkerdezni a ferjemmel!A lenyeg hogy interneten ismerkedtunk meg de a szuleink mar 17 eve baratok!Raadasul mi otthon nagyon kozel laktunk egymashoz,(Tolna megye,es Bacs-kiskun megye)de sosem talalkoztunk!Erdekes mi?Egyebkent itt is nagyon nehez az elet ha nincsenek hivatalos papirjaid mert egyszeruen nem tudsz elhelyezkedni dolgozni...Szoval semmi sem egyszeru.Annyival jobb hogy ha itt dolgozol akkor nem halsz ehen,mig ez magyarba nem olyan biztos!Azert ha van kerdesed privatba kerdezz es valaszolok szivesen!!Anita mizu veled??Hogy vagy,es hogy van a kis tünderke a pocidban??Nem emlekszem bocsi...mikor mentek 4d- re?? ;)
2014. szept. 17. 04:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!