Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti vállalnátok 4. babát?

Ti vállalnátok 4. babát?

Figyelt kérdés

Vagy ha netán már van 4 gyereketek,sokkal nehezebb anyagilag?

Kertes házunk van/saját,hitel nincs rajta/ semmi fajta hitelünk nincs,se személyi kölcsön..semmi.Egy autót tartunk fent.Havi össz. jövedelmünk 200-210 e.ft. Eddig is jól kijöttünk ebből,félre tudunk tenni minden hónapban.

Vélemények? A bunkó beszólásoktól kíméljetek!

2013. aug. 9. 15:02
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
57%

Nem pont rád értettem kedves kérdező hanem az elöttem szolóhoz szólt.

Én jelenleg a 2 dik gyermekemet várom szerintem a mai világba 1 gyereket is nehéz felnevelni nem hogy 2 de én úgy érzem 2 betudunk vállalni még a férjemmel. Viszont 3-4 a mai világba lehetetlen szerintem úgy hogy tényleg mindent megkapjon. Olvastam amiket elötte is írtál , kislányomnak én sem veszem meg a több tízezer forintos dolokat mi is sporolunk dolgokon de mindent megkap most például monster high őrület van , megveszem neki mert örömet okoz neki és nekem is hogy Boldog.

2013. aug. 14. 13:58
 62/67 A kérdező kommentje:
Ha olvastál..akkor azt is tudod,hogy vannak terveink a jövőre nézve,hogy ebből a havi 200 e.ft-ból havi 6-700 ezer legyen,A lehetőségünk adott lesz,ha a nagyszülők kidőlnek a sorból,ami várható,hisz a 60 évet betöltötték már, a családi gazdaságot nekünk kell átvenni.Tehát ezt a pár évet(bár ezt nem tudhatjuk,lehet holnap..lehet 5 évig még bírják a strapát,és a melót),szóval ezt kell valahogy átvészelni,szóval terveink szerint,mire nagyok lesznek,és tényleg szükség lesz a pénztárcára,addigra szépen átvesszük és belejövünk a dolgokba.És örömmel fogjuk konstatálni,hogy jó döntést hoztunk amikor élet adtunk egy 4. gyereknek.Persze ezek még tervek,úgy ahogy a baba is,de napi szinten téma most már...azt nem tudjuk,mikor vágjunk bele.
2013. aug. 14. 14:09
 63/67 anonim ***** válasza:
Plusz még hozzáteném azt is hogy oké persze hogy vannak gyümölcs és zöldségitek. Az én férjem egyik napról a másikra vesztette el a munkahelyét és egy bizonyos fix fizetés helyett most jóval kevesebbet keres mint elötte ezt is nézni kell ám , mert lehet most meg van a 200 000, de késöbb is meg lesz a munkahelye ??
2013. aug. 14. 16:07
 64/67 anonim ***** válasza:
0%

Akkor minek tetted fel a kérdést? Ha neked bőven elég az, hogy majd talán x él múlva a többszörösét keresitek a fizetéseteknek, akkor hajrá!

Én meg holnap veszek fel devizahitelt egy 200 nm-es lakásra, mert reményeim szerint 5 év múlva a jelenlegi 80 helyett talán 400 ezret keresek majd.

2013. aug. 14. 21:22
 65/67 anonim ***** válasza:

Mi a férjemmel úgy terveztünk gyereket, hogy megbeszéltük, nem csak 18 éves koráig neveljük, hanem utána is.

Tehát, ha egyetemre akar menni, akkor támogatjuk! Na már most ezt a mai világban, mi max. két gyereknek engedhetjük meg. Sőt alap,hogy minden gyereknek, ugyanazt. Nem mondhatom a kicsinek,hogy hiába akarsz mondjuk továbbtanulni, eszed is van hozzá, de csak a bátyád iskoláztatását tudtuk fizetni, te menj kőművesnek!

És valóban, amit írtak,hogy bármikor beüthet egy krach, Isten ne adja lebetegszik a férjem, megszűnik a munkahelye stb. Két gyerekkel is barom nehéz lenne talpon maradni, nemhogy többel!

Ne értsd félre, azzal sem értek egyet,hogy sokan addig számolgatnak,hogy egyet sem vállalnak. És tényleg,ha kizárólag a pénzen múlna, lehet,hogy kihalnánk. De a mai világban,sajnos tényleg bármi, bárkivel megtörténhet, és nyilván ha valaki nem 100 ezreket tud félretenni havonta,akkor a félretett pénz ennyi gyerekkel nem sokáig lenne elég!

2013. aug. 15. 07:17
 66/67 A kérdező kommentje:

Szerintem jövő hét vasárnapig is mehetne az eszmecsere,mert itt is két tábor van.

Én megköszönöm mindenkinek a válaszát,elgondolkodtatott,majd meglátjuk hogy alakul a sorsunk,természetesen,nem minden áron akarjuk a babát....pár év múlva majd jelentkezem... :) Mindenkinek minden szépet és jót!

2013. aug. 15. 08:57
 67/67 anonim ***** válasza:

61: Ha nekem céloztad a válaszod: arra éretetted a 4 gyermekem által való eltartásomat, hogy a férjem havonta 500000-ret hoz haza, hogy nincs egy árva hitelünk, hogy nem veszünk fel semmilyen állami támogatást? Mert ha így értetted, én kérek elnézést..:) A kérdezőhöz szólt a válaszom, nem hozzád..Jó lenne, ha kihagynád a személyeskedést a válaszaidból, mert ha valami nem tetszik, ne válaszolj!Ha neked rossz az életed, a sorsod, arról mi nem tehetünk..:) Neharagudj, hogy ezt írom, de milyen képet mutatsz a gyermekeidnek?A pesszimizmosod határtalan..:)Jah? És a hozzád hasonló embereket szoktam kitörölni az életemből, mert belőletek van bőven..:)

Kérdező: Még mindig maximálisan támogatlak..:)

2013. aug. 15. 22:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!