Ti vállalnátok 4. babát?
Figyelt kérdés
Vagy ha netán már van 4 gyereketek,sokkal nehezebb anyagilag?
Kertes házunk van/saját,hitel nincs rajta/ semmi fajta hitelünk nincs,se személyi kölcsön..semmi.Egy autót tartunk fent.Havi össz. jövedelmünk 200-210 e.ft. Eddig is jól kijöttünk ebből,félre tudunk tenni minden hónapban.
Vélemények? A bunkó beszólásoktól kíméljetek!
2013. aug. 9. 15:02
11/67 A kérdező kommentje:
A helyzet az,hogy a nagyszülők növénytermesztéssel foglalkoznak,több ezres mennyiségben...nem fiatalok már,minden bizonnyal pár éven belül át kell vennünk tőlük,nem biztos hogy pont ezt folytatjuk amit most ők csinálnak,vannak terveink a jövőre nézve,pályázatokat akarunk beadni(őstermelőink is van). Vannak termőföldjeink,amiket a nagyszülők használnak jelenleg,szőlőültetvény stb....úgy gondoljuk nem herdáljuk majd el,hogy tényleg legyen mit/miből félretenni a gyerekeknek,és számunkra fontos a mezőgazdaság,ebben nőttünk fel,ehhez értünk,persze a gyerekeinknek a legjobbat szeretnénk majd,tanuljanak többet,legyen normális szakmájuk,de tiszteljék a földet,amiből mi is és Ők is felnevelkednek!
2013. aug. 9. 15:22
12/67 anonim válasza:
Ha vágytok rá és reálisnak érzitek,persze.
Nekem 2 van, a 3.tervezzük, 4 sok lenne szerintem.
13/67 anonim válasza:
De azért azt elárulhatnád hogy hogy csináljátok azt hogy ennyi pénzből jól kijöttök, habár ha azt számolom mi is hasonlóan vagyunk csak hát 50 ezer hitelre megy el, amit muszáj volt mert különben még a házunk sem lenne...
14/67 anonim válasza:
Szia. Nekem 5 kislányom van, és meg mondom őszintén hogy nem az anyagiakat néztük....akartuk őket és ennyi....mindenük meg van amit csak szeretnének, pedig nem vagyunk dús gazdagok, és hálistennek nem is követelőzőek. Nagyon szeretjük őket, és szerintem ez a legfontosabb.....és meg mondom őszintén, ha becsúszna még egy, még bevállalnám... :D
15/67 anonim válasza:
Nem tudom milyen igényeitek vannak,nekünk is hitelmentes a lakásunk,van egy autónk bevételünk 200 Ft jelenleg,éppen hogy kijövünk pedig csak 1 gyerekünk van,nem tudom mit csináltok,hogy ennyi pénzből félre tesztek, min spóroltak az ételek minőségén? Nos 4 gyereket legfeljebb 6-7száz ezres fizetésre vállalnék,ugyanis sz én igényeim szerint nem szeretnék hónapról,hónapra élni,szeretnék nyaralni,félre tenni magunknak is és a gyerekeknek is,bármi van ne legyen probléma a pénz,minőségi étkezés stb.Tehát a ti bevételetekre biztos hogy nem vállalnék még 2. gyereket sem.
17/67 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as! 90 e ft./hónap/ fő? Vagyok annyira zsugori,hogy azt mondom erre,nagyfokú pénzszórás,ha egy ember ennyit elszór magára 1 hónapban.Amint látod,és isten az atyám igazat írok,mi ebből a havi 200-ból is megélünk úgy,hogy el vannak hordva a gyerekeink kirándulni,vidámpark,állatkert...most hétvégén is megyünk egy nagyobb belföldi kiruccanásra velük... minden nap van az asztalon hús,tyúkok,libák,birka az ólban,sertéshúst mi is úgy veszünk fél évente egy felet hentestől.A kertben megterem minden zöldség,fákon ott a gyümölcs.Azért ezek függvényében kérem a véleményeket! :) És köszönöm az őszinteségedet!
2013. aug. 9. 15:32
18/67 anonim válasza:
15ös vagyok,nos ha azért otthon tenyésztetek állatot,és vannak zöldségek,gyümölcsök akkor mondjuk 400-500ezerbe belefér 4 gyerek kevesebbe biztosan nem,főleg később.
19/67 anonim válasza:
Valóban nehéz ezt helyetted nekünk megmondani, mert egész más a te és vegyük akkor az én helyzetem: Fővárosban lakom, annak is egy "pénzesebb" részében. Amit én megveszek ételt a boltban, piacon, azt (vagy annak döntő részét) megtermelitek. Ilyen mód "ingyen" van, bár én inkább úgy tekintenék rá, hogy ez egy "másodállás" aminél természetbeni az eredmény, nem pedig pénzbeli. Ha ezt a plusz hasznot hozzátesszük,már nem is olyan rossz a helyzet. Valószínűleg az igényeink is mások, mert míg én szeretném, ha a gyerekem majd egyetemre járna, lehet, hogy te azt szeretnéd, hogy tanuljon ki egy szakmát ami mellett szintén át tudja majd venni a mezőgazdasági munkákat is. Ezért azt mondom, hogy tényleg ti érzitek. Van már rutinotok ebben: kb. annyi plusz megterhelést jelent a 4. gyerek, mint amennyit a 3. jelentett.
20/67 A kérdező kommentje:
Kedves 15! Leírtam az előbb mindent,kérdésedre ott a válaszom.Minőségibb étkezésben nem is lehetne jobban részünk,minden bio,és a saját kertünkből való!!!! Tudjátok mennyit meg lehet spórolni ezeken? 30 üveg barack lekvárom lett cirka 2000 ft-ból pl.Ehelyett más megveszi a bolti ratyit 1 üveggel.. 3-4-500 ft.ér,és nagyon gyümölcsöt sem látott.Nem kell gyümölcsre költenem,kivéve télen a déli gyümölcsökre,de azt is meg tudom venni.
2013. aug. 9. 15:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!