Ti vállalnátok 4. babát?
Vagy ha netán már van 4 gyereketek,sokkal nehezebb anyagilag?
Kertes házunk van/saját,hitel nincs rajta/ semmi fajta hitelünk nincs,se személyi kölcsön..semmi.Egy autót tartunk fent.Havi össz. jövedelmünk 200-210 e.ft. Eddig is jól kijöttünk ebből,félre tudunk tenni minden hónapban.
Vélemények? A bunkó beszólásoktól kíméljetek!
49 pontosan így van !!!!!
2 dik válaszoló és utolsó elötti is én voltam 49 pontosan leírta.
Látom jól bepörögtetek! :) A hitetlenkedőknek írnám...igenis meg tudjuk venni az ÚJ CIPŐT,AZ ÚJ SZANDÁLT,télire az ÚJ CSIZMÁT,BAKANCSOT...mivel 1 év alatt is sokat nőnek,de gondolom tudjátok,nektek is van gyerek,minden évben új kabát kell.És nem duriba veszem!!!A lányom is divatosan öltözködik,semmi szégyellni valója nincsen, a fiaim se szakadtak,toprongyosak! Kicsit azért sért,hogy ennyire leírtatok bennünket.És igen,1 évben legalább 4x elmegyünk velük valahová kirándulni,most jöttünk haza pl. Egerből...be tudtuk őket fizetni vasutazni,lovagolni,ettünk pisztrángot,olasz fagyit,jégkását...amit megkívántak/tunk megvettük.Októberben készülünk a Kékesre....mi kellene még ennél több?? Most komolyan??? Igen,eljutunk a párommal is kettesben néha néha,amikor tudnak a nagyszülők a gyerekekre vigyázni,de ez ritka,mert mind a két részről még dolgoznak,és kevés az idejük.
Ép most vásároltam be a két nagynak a sulihoz.Megvan mindenük! A fiamnak a Verdás...pókemberes motyók,nem sima ,,mezei,, füzetek tolltartó,táska stb.,Ő is megkapja ezeket,mert szereti,és örömet okozok vele!A lányomnak szintén minden igényét kielégítjük.Lómániás..lovas táska 10 ezer ft-volt,lovas tolltartó...füzetek..A kicsi sem csak a nagyobb ezerszer kimosott gönceit hordja,mert sok tönkrement,elhasználódott a középsőnél,kénytelen vagyok venni neki újakat.Szóval kikérjük magunknak,ezt a lenéző hozzáállást! Mert igenis lehet ebből a 200-ból is spórolni,ép ész kell hozzá,és nem kell vagdalózni,és vergődni,meg plázázni,és 20 ezres táskákkal hazamenni hetente,mert rohadtul fölösleges! De mint itt írtátok,a kutyát nem izgatja ki hogy veri el a pénzt,és nem tud bevállalni 2. gyereket havi 5-600 ft bevétellel sem.Ez már nem az én bajom!Ki hogy érzi jól magát! Apropó... természet fotózással foglalkozom,néha befigyel egy egy portré is,csurran cseppen abból is egy kevés.Most pl. esküvői fotózásra kértek fel,abból amit keresek le lesz rakva.Szeretnék egy nagyobb felszerelést,komolyabb gépet,most erre is gyűjtök.Nem csak a gyerekeimnek élek! Igenis vannak álmaim,hobbym amihez egyre közelebb kerülök,és ha már tényleg több időm lesz,nagyobbak lesznek a gyerekek,komolyabban szeretnék foglalkozni a fotózással.
Még kérdés? Vélemény? :)
Nézd én aláírom,hogy ti ki tudtok jönni 3 gyerekkel ennyiből, de a kérdés az volt,hogy ennyi bevételre ki vállalna 4. babát!
Én speciel úgy gondolom,hogy ha hasonló szinten akartok továbbra is megadni mindent a gyerekeknek, ennyiből nem igazán fog sikerülni!
Anno pl. én naívan azt hittem,hogy egy újszülött nem kerül veszettül sokba. Ehhez képest nem lett tejem, a tápszerre ráment havi 16 ezer. Hipotón lett, gyógytorna került havi 15-be! És akkor még nem volt beteg, nem vettem pelenkát stb. Mert nem feltétlenül alakul minden úgy a 4. vagy akár a többedik gyereknél, ahogy eddig. És az ilyenekre is fel kell sajnos készülni!
Ahogy a barátnőm másfél éves kisfia, mint kiderült 3 féle ételre allergiás. A nagyrészét bioboltban tudja megvenni az kajájának, ami havi szinten csak 20 ezer egy hónapban! És ez még csak egy gyerek!
Ez így mind nagyon szépen hangzik, de én még mindig nem lennék nyugodt a helyedben (természetesen nem vagyok a helyedben, csakis a sajátomban). De írtad pl., hogy reméled a lányod sokra viszi, akár egyetemen is tovább tanul majd. Gondolom nem a szomszédban vannak dögivel az ilyen lehetőségek, tehát mindenképp el kell akkor majd költöznie vagy albérletbe, vagy kollégiumba, de valószínűleg városba, ahol már kénytelen lesz boltban vennie az ételt, ez az időszak nem kevés pénzbe kerül majd. Tudom, hogy ez még messze van, de mivel azt is,hogy iskola mellett milyen nehéz még dolgozni is, ezért ha nem muszáj, nem várnám el, hogy akkor már eltartsa magát. Én, ha a gyerekek számán gondolkodom, akkor ilyen hosszú távon teszem, nem a csecsemőkorra gondolok,mert azt valóban lehet úgy csinálni, hogy olcsó is legyen és ne legyen hátrányos a babára nézve.
Kérdezted, hogy miért 90 ezer Ft-ot számítottam ideálisan egy felnőttre. Étkezésre napi 1000 Ft, az havi 30 e, buszbérlet, vagy egyéb utazási költség (mondjuk az autó még drágább is) 10e Ft, rá jutó rezsi költség (víz, villany, gáz, telefonszámla, internet/tv, ha van) alsó hangon is 25 e Ft, szórakozásra is jusson már csórinak, vagy a nyaralásra gyűjtögessen, legyen 10 e, plusz félre kéne rakni nem várt dolgokra (bedöglik a kocsi, temetésre kell, mit tudom én...) az is 10 e.
Na "túlkalkuláltam", maradt még 5000 Ft, még futja két pulcsira, vagy a nagymama szülinapjára is.
Ilyen nagy luxusban él, aki 90 ezer Ft-ot oszt be, csak magára
Kedves 59!
Meg sem fordult a fejünkben,hogy a gyerekeinket azért vállaljuk,hogy majd ők tartsanak el bennünket a későbbiekben.Most is inkább én támogatom a családomat,mint hogy én várjam el,hogy engem pumpoljanak. Persze van,aki így fogja fel...én és a férjem nem.Épp ellenkezőleg.
És nem ezért tart ott a világ,ahol..hanem pont az ilyen hihetetlen negatív,depressziós,kedvetlen és kényszergős hozzáállás és gondolkodásmód miatt! Mindig mindenben csak a rosszat látjátok,kritizáltok mindent,minden szar..és rossz...és mindenki felelőtlen,és bugyuta... miért kell az ördögöt a falra festeni azonnal?Nap mint nap szembesülök ezzel a negatív hozzáállással.Kérdezem..miért nem lehet egy kicsit lazábban venni az életet,és az akadályokat? Miért kell begörcsölni mindenért? És azonnal egy marék bogyót bevágni,mert ,,én nem vagyok képes megoldani a problémákat,,. De képesnek kell lenni megoldani,és harcolni a végsőkig,mind ezt úgy,hogy nem az elmegyógyintézetben kötünk ki 3 év múlva.Mi így próbálunk élni..megélni,és boldognak lenni,még ha sokszor nem is habos torta az élet.Mert egy van belőle,egyszer kapunk lehetőséget,akkor ne mindig savanyú képpel éljem már a mindennapjaimat,és ne harcoljak a vágyaimért és álmaimért,mert ,,minek,úgy sem sikerül..meg úgy is éhen döglök,meg úgy SE......,,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!