Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti vállalnátok 4. babát?

Ti vállalnátok 4. babát?

Figyelt kérdés

Vagy ha netán már van 4 gyereketek,sokkal nehezebb anyagilag?

Kertes házunk van/saját,hitel nincs rajta/ semmi fajta hitelünk nincs,se személyi kölcsön..semmi.Egy autót tartunk fent.Havi össz. jövedelmünk 200-210 e.ft. Eddig is jól kijöttünk ebből,félre tudunk tenni minden hónapban.

Vélemények? A bunkó beszólásoktól kíméljetek!

2013. aug. 9. 15:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 A kérdező kommentje:
Persze,hogy nem...minden tiszteletem azoké,akik hosszú éveket töltenek tanulással..lediplomáznak 1x..2x..akárhányszor,és 4-500 ezer ft.ot keresnek,irodákban ülve.Kinek mi jön be, a célunk ugyan az,megélni!!Városban nem tudnék élni,4 évig kínlódtam Szolnokon..elég volt,soha többé!Van aki tanul,van aki földet ,,dúr,,.
2013. aug. 9. 15:56
 32/67 anonim ***** válasza:
73%
Diplomás vagyok, nem ülök irodában és még 4-500 ezreket se keresek. Azt hiszem nagyon nem ismerjük egymást és csak sztereotip elképzelésünk van a másikról, bár én érdeklődőnek tartom magam, mindig konkrét eset alapján ítélek. Ezért sem tetszett valamelyik válaszoló általánosítása a falusi üres kertekről. Honnan tudja miért üres? Vajon mindenkit ismer akiről véleményt alkot?
2013. aug. 9. 15:59
 33/67 anonim ***** válasza:
34%
22-es vagyok: nem azt mondom hogy aki nem művel földet az láblógató, mert sokan nem tehetik meg, de azok még többen vannak akiknek megvan hozzá mindenük és mégsem használják ki a lehetőséget, mert nagyobb úr a lustaság meg a kényelem! Van két bátyám az egyiknek egy a másiknak két gyereke, de sem a feleségeik, sem a gyerekeik nem hajlanak arra hogy legyen valami is a kertben, és még a második és harmadik gyerekre is sajnálták a pénzt, mert akkor nekik nem jut semmire. Na hát ezt a felfogást sosem fogom megérteni!
2013. aug. 9. 16:11
 34/67 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező! még mindig 22-es vagyok, én egy évig laktam Szolnokon, alig vártam hogy kikerüljek onnan egy kisebb városba, kertes házba, mert mindig is falun laktam! Szép város, annak aki szórakozni,és kényelmesen élni akar, de dögunalmas....
2013. aug. 9. 16:13
 35/67 A kérdező kommentje:
Bizony valóban nem ismerjük egymást,és egymás életét.Van olyan ismerősöm aki agrártudományi egyetemen végzett,és most egy egyszerű kisegítő a polg.mest.-i hiv.-ban,kevés pénzér.És lásd az anyósomat,akinek 8 általánosa van,és többet keres havonta mint mi itt mindannyian,akik itt most beszélgetünk.Ebből csak annyit szeretnék még kihozni,hogy valaki írta,hogy Ő nem elégszik meg,ha a gyerek csak egy szakmát kitanul,diploma kell,és sok sok tanulás.Nem minden esetben.Van hogy a szorgalmas munkával többre viszi az ember,és persze ha nem rest keményen dolgozni,minden nap,se hétvége se szabi,max. karácsony és húsvét,2-2 nap. Ennek ellenére támogatjuk majd a gyerekeket,ha fősulit akarnak az lesz,ha 4 szakiskolás szakmát akar,akkor azt.A lényeg,becsülettel állják meg a helyüket,és szorgalmas felnőtteket neveljünk belőlük,mert csak úgy élhet majd meg.
2013. aug. 9. 16:39
 36/67 anonim ***** válasza:
65%

6 kisgyereket nevelünk tisztességesen, jó körülmények között havi össz 380 - 400e Ft bevételből. Nekünk is van hatalmas vetemény, gyümölcsös, tudom, hogy az sokat számít. Én csak támogatni tudom azokat, akik szívből szeretnének nagycsaládot, 4 gyerek eltartása szerintem nem fog nektek fejtörést okozni.

Idén újítottuk fel a házunkat, tudunk programokat szervezni, megvehetünk bármit, amire szükségünk van - igaz, hogy cserébe másról le kell mondani, de tudjuk rangsorolni a dolgokat, így soha nem érezzük hiányát semminek, és a gyerekeink is ezt tanulják meg.

2013. aug. 9. 16:56
 37/67 anonim ***** válasza:
45%

200 000ft ból 4 gyereknek megtudod venni a legszebb ruhákat és játékokat? Minden évben elmenni 1 hétre nyaralni ?

Vagy a ruhákat örökli a legkisebb ami már ki lett mosva többezerszer?

Magatoknak szép ruha ? Kényeztetés néha elmenni wellnesre a párodal egy hétvégére egy évben egyszer?

Szerintem 4 gyerekre plusz rátok 200 000 elég kevés. Főleg amikor már iskolás lesz minda 4 . :)

2 dik válaszoló voltam :)

2013. aug. 9. 18:41
 38/67 anonim ***** válasza:
52%
200ezer forintra 4 gyerek? :O Kizárt... Még hármat sem vállaltam volna, sőt, a másodikat is megfontoltam volna.
2013. aug. 9. 18:47
 39/67 anonim ***** válasza:
74%
azért nem mindenkinek a legszebb (legdrágább?) ruhák és játékok jelentik az élet csúcspontját :)
2013. aug. 9. 18:56
 40/67 anonim ***** válasza:
53%

Nekem sem, és nem is azt tartom jó szülőnek, aki iPhonet meg Niket vesz a gyerekének, de nem hinném, hogy 200ezerből tisztességesen fel lehetne nevelni 4 gyereket.

Sógornőmék 3-al küszködnek ennyiből...

2013. aug. 9. 18:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!