Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti vállalnátok 4. babát?

Ti vállalnátok 4. babát?

Figyelt kérdés

Vagy ha netán már van 4 gyereketek,sokkal nehezebb anyagilag?

Kertes házunk van/saját,hitel nincs rajta/ semmi fajta hitelünk nincs,se személyi kölcsön..semmi.Egy autót tartunk fent.Havi össz. jövedelmünk 200-210 e.ft. Eddig is jól kijöttünk ebből,félre tudunk tenni minden hónapban.

Vélemények? A bunkó beszólásoktól kíméljetek!

2013. aug. 9. 15:02
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem nem azért írta,mert az az élet csúcspontja csak hát az embernek egy élete van,valakinek elég a minimális dolog és sok gyerek van aki inkább több mindent kipróbál,megnéz,megvesz,többfelé elmegy.Nekem mindegy ki hogy él én semmiképpen nem vállalnék be ennyire 2 gyereket sem,de mások vagyunk,szeretek nyaralni,szeretem a tengerpartot, a mozit,szeretek ruhát venni,szeretek autózni,az én életmódomhoz ennyi pénz kevés van akinek nem kevés mások vagyunk,ettől még nem azt jelenti,hogy a másik válaszolónak vagy nekem az az életem csúcspontja hogy szép ruhát veszek.
2013. aug. 9. 19:01
 42/67 anonim ***** válasza:
69%
Mások az igények. Mi biztos nem cserélnénk el a következő gyereket jobb ruhára, autózásra, de ezek meg mi vagyunk.
2013. aug. 9. 19:06
 43/67 anonim ***** válasza:
40%
szerintem akinek gyerekkorában nem adatott meg sem a szülői gondoskodás sem a drága játék, ruha, azok most próbálják kiélni ebből magukat, hogy inkább egy gyerek de annak mindent megvesznek, teljesen fölöslegesen is, csak hogy a saját lelküket nyugtassák vele, igen a sajátjukat, mert habár lehet a szüleiket okolták annak idején a sorsukért, valamennyire ők is hibásak ebben, és a következő nemzedéket is elrontják majd ezzel... én akkor is kitartok amellett, hogy ha 4 gyereket akar valaki akkor szüljön, ha megvan rá a lehetősége, ne mások véleményére adjon!
2013. aug. 9. 19:35
 44/67 anonim ***** válasza:
53%
Utolsó te miről beszélsz? Az,hogy az embernek mások az igényei,és nem akar hónapról hónapra élni,és más is fontos neki,nem csak a gyerekszülés az már elrontja a következő generációt?Mennyi baromságot hordasz te össze...Szerintem itt senki sem mondta,hogy minden vackot meg akar venni a gyerekének pl Iphonet,meg laptopot a 10 éves gyerknek,de hagy döntse már el mindenki mi a felesleges és mi nem pl lehet vaki szerint felesleges nyaralni,utazni,étterembe enni,félre tenni a gyereknek,hogy ne a 0ról kezdje, de nekem nem felesleges,valaki szül egy focicsapatnyi gyereket mert azt teszi boldoggá,nem vagyunk egyformák,de így leírni azt akinek többre van igénye már ne is haragudj de felháborító.Köszönöm szépen a szüleim gondoskodtak/gondoskodnak rólam.
2013. aug. 9. 20:29
 45/67 anonim ***** válasza:
72%
Még annyit,hogy ne haragudjatok de ez a szimpla kérdés be már megint bele lett magyarázva,kb a válaszolók fele után leírta a kérdező,hogy amúgy állatot is tenyésztenek és van kertjük is,ugye így más a leányzó fekvése,és páran leírtuk,hogy még így sem vállalnánk be 4.et,sőt 3.at sem vállaltunk volna.A végén már az lett,hogy akinek többre van igénye vagy többet keres az már bunkó,meg elrontja következő generációt.De hát fel kéne fogni nem csak az a két véglet van,hogy 1 gyereke van milliós keresete 3 éves kezében ott az iphone meg a tablet meg a stb. meg hogy van 10 gyereke és semmi pénze csak szakadt használt ruhája.Tudtommal a kérdező azt kérdezte a válaszolók bevállalnák-e,nem értem miért kell rögtön fújni,mint a macska ha valaki leírja miért nem vállalná,és miért kell rögtön elkönyvelni lelki betegnek("nem gondoskodtak róla a szülei".
2013. aug. 9. 20:37
 46/67 anonim ***** válasza:
57%
Mi 6 gyermeket nevelünk és a párom nyaggat a hetedik baba miatt, nem tudom bevàllaljuk-e, és nem az anyagiak miatt...
2013. aug. 9. 21:38
 47/67 anonim ***** válasza:
88%

Én vállalnám, szeretnénk is :). Hasonlóan élünk, bevétel ugyanennyi, két gyerkőc van, most jön a harmadik, félretenni 70-90e-t tudunk, plusz az albérleti díj és ebben nincs semmi "sarlatánság", pusztán egy excel táblázat, egy bevásárló füzet, önuralom és előrelátás (no meg hit Istenben, hogy ami van, az pont elég a hónapra, és lám, mindig elég :) ).

Albérletben csak azért lakunk, mert még nem tudjuk, hol fogunk letepeledni.

Az autó miatt gondolkoznék el, mert ugye már hatan lesztek, így azt majd gondolom lecserélitek, nézzetek utána előre, tegyetek esetleg félre rá.

Ah, úgy vágyunk ki mi is falura, állatot tartani, egyelőre csak kertünk van, de ez is jobb, mint a semmi.

Visszatérve, hogy nálunk jön a harmadik: csak mellszívót kell vennem, mert az eltörött szerencsésen, illetve télire kölcsönkérem egy barátnőm terheskabátját, majdnem ugyanakkor szült idén, mint én fogok jövőre. Igazából semmi más nem kell a babának, minden megvan a "nagyokról". Nem tudom egyébként miért kéne új és napra friss divatos cucc a gyerekeknek?

A másik, amit mi észben tartunk, és így neveljük a gyerekeket is: nem egy újabb éhező száj, hanem újabb két dolgozó kéz érkezik. Nem kötelezzük őket munkára, de igenis, kint vannak velünk a kertben, örömmel, önként segítenek, és nem gondolom, hogy ez kárukra lenne, hiszen nem a játék elől jönnek el.

2013. aug. 10. 06:02
 48/67 anonim ***** válasza:
65%
szia most 3 gyermekünk van 2 héten belül meg születik a negyedik albérletbe élünk össz jövedelmünk 260ezerft és még igy is annyit veszek nekik hogy már rám szolnak minek????Mi be vállatuk!
2013. aug. 10. 07:22
 49/67 anonim ***** válasza:
68%

Én imádom az olyan válaszokat, hogy nem kell pénz a gyerekhez, meg sokan a pénztől teszik függővé a gyerekvállalást stb. Igen, úgy gondolom,hogy a felelős ember, a pénztől is teszi függővé. Mert szép dolog a szeretet és kell is, de szeretetből még nem lesz étel az asztalon, nem lesznek befizetve a csekkek.

Kedves Kérdező! Megmondom őszintén, én is nézem,hogy ennyi pénzből megéltek ennyien! Na mindegy, a lényeg, hogy igen! De szerintem is kevés egy 4. babához!

Úgy is le leszek pontozva, szóval leírom. Nekem speciel fontos az is, hogy mit tudok megadni a gyereknek és magunknak. Persze, valahogy megélnénk jóval kevesebb pénzből, vállalhatnánk 6 gyereket is, de nekem nem az a célom,hogy csak alapdolgokat tudjak megengedni, mind a gyereknek, mind magunknak.

Mert bizony elég sok gyereket látok, akik az osztálykiránduláson nem tudnak venni maguknak még egy 100 ft-os valamit sem, de anyuka megszól mindenkit, aki nem vállal min. 3-4 gyereket, hogy nem is tudja mi a boldogság. Igen? Az a boldogság,hogy a gyerek azt hallgatja,hogy a társai legalább a Balcsira eljutottak pár napra, ő meg a közeli tóhoz egyre. Hogy állandóan turiból van ruhája, mert egy új darabot még félévente sem tudnak neki venni?

Persze, fel lehet így is nőni, de nekem speciel nem ez a célom. Én úgy akarom felnevelni,hogy ha nem is a Bahamákra, de igenis egy évben egyszer el tudjam vinni nyaralni, hogy ha kell neki új edzőcipő, akkor meg tudjam venni és mondjuk mi se halljunk éhen!

2013. aug. 10. 07:38
 50/67 anonim ***** válasza:
39 itt nem is erről van szó . Degondolom a kedves kérdező nem is tudja nagyon minden évben megvenni a gyerekeinek az új ruhákat télire nyárira, hanem a legkisebb megkapja a kinőtt ruhákat . És a szülők , én momentán szeretek szépen öltözködni és szeretem ha a kislányomnak is szép ruháji vannak , párommal egyszer egy évben elmenni wellnes hétvégre . Nyaralni a gyerekekkel egy évben egyszer akár külföldön azért mert az embernek van gyereke azért élveze is az életett szerintem és ne szükölköjön én csak ezt akartam leírni röviden kedves 39 válaszoló :D.
2013. aug. 10. 09:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!