Ti vállalnátok még babát ha?
Lenne 3 egészséges gyereketek, de elmúltatok volna már 36 évesek?
Vállalnátok a 4. babát?
Azon agyalok, hogy ha 10 éves lesz akkor én már kb. 47, ha 20 éves akkor én 57... Anyukám most 53 éves :O Nekem ezért ez furcsa (tudom Anyum nagyon korán szült)
(az életkor miatti kockázatokra gondolok)
40 év alat jóformán nincs nagyobb kockázat, ami inkßabb meggondolandó, hogy manapság egy gyerek 25-30 éves korára lehet önálló anyagilag, ez elött csak nagyon ritkán.
Én személy szerint csak akkor vállalnám, ha teherbe estem volna védekezés mellett, akkor megtartanám, de 3 gyerek mellett ilyen esetben 4-nek nem akarnék tervezetten.
Márcsak azért sem, mert a gyerekek minél idösebbek, annál többe kerülnek (ruházkodás, kaja, tanitattatás) és ma Magyaroroszágon a legtöbb embernek már három gyerek is is igencsak a határon van, amit még meg tudnak oldani.
Köszönöm a válaszokat!
Anyagilag nem gond, most sem és a jövőben sem lesz az.
Attól féle, hog yugye a dokik azt mondják, hogy 35 év felett mennyivel megnő pl. a Down kór kockázata. Tudom, vannak szűrések, de hát a barátnőm is megcsináltatta, mégis Down-os lett a kislánya :(
Szia, én nem vállalnék babát ebben az esetben, de most mégis azt teszem!
Van 3 egészséges gyermekünk, nem terveztünk többet, de védekezés mellett besikerült a 4. Sokat gondolkoztam rajta, de végül is nem volt szívem elvetetni. ráadásul én már elmúltam 40 is.
Eszem ágában sem volt, hogy 40 évesen szüljek, most mégis így alakult, hamarosan jön a pici. Túl vagyok a genetikai vizsgálatokon, a babával minden rendben, de én azért parázok a korom miatt. Ha azt számolgatom, hány éves leszek, mire ő felnő...Remélem, látom őt felnőni!
Ha az életkor miatti kockázatra gondolsz, hát azok csak számok. Az életkor előrehaladtával egyre nagyobb a fejlődési rendellenességek kockázata, de ezeket mind ki tudják szűrni. Egy 40 éves nőnek pl. 1:100-hoz az esélye a Down-kóros babára. Vagyis 100 40 éves nő közül 1-nek lesz Down-kóros magzata, 99-nek pedig nem. Statisztika.
Engem jobban izgat az, hogy hány éves koráig tudok majd a gyermekem mellett lenni, ezért magamtól nem vállalnék ilyen helyzetet, de így, ahogy nálunk is besikerült, hát felvállaljuk, lesz ami lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!