Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vállalnátok így babát?

Vállalnátok így babát?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok de levelezőn, 23 éves a párom 28,most indított vállalkozást(pizzéria),én is ott dolgozom.
2013. febr. 19. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Munka, tanulás, + mellette gyerek? Még ráértek, legalább a sulit fejezd be, az nagy könnyebbség lesz majd később, mikor újra munkába állsz a gyerek 2-3 éves kora után.
2013. febr. 19. 12:39
 2/9 anonim ***** válasza:

imádom a gyerekeimet, értük élek stb, de ha visszamehetnék az időben, biztos, hogy előbb megalapoznám az életemet, majd utána jöhet a gyerek.

külföldön dolgoztunk a párommal és amikor terhes lettem, hazajöttünk, és mekkora barmok voltunk, így utólag....

2013. febr. 19. 12:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha stabil a párkapcsolatotok,rendelkeztek legalább olyan anyagi háttérrel,hogy majd a gyermeketeknek az alapvető dolgokat mindenképpen megtudjátok adni,akkor igen,miért ne?!:)
2013. febr. 19. 12:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Én nem.

De ha jogosult vagy gyedre, akkor meggondolandó. Na meg attól függ, mikor végzel. Számolj vele, ha csak gyest kapsz és esetleg befuccsol a vállalkozás, akkor nagy szarban lennétek.

Én befejezném az egyetemet, várnék még 2 évet, közben dolgozok a pizzériában és ha már az üzlet is befutott, minden oké, akkor jöhet a gyerek.

2013. febr. 19. 12:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Én is az igen mellett vagyok, de még nagy a dilemma, havonta 2 alkalommal kell bemennem az egyetemre és már csak egy évig, szóval kb 3 hónap lenne az amikor be kéne segíteni a nagyiknak egy napra. Az anyagi háttér jelenleg változó(nem 80 ezerből élünk)hol több hol kevesebb de mindig úgy gondoltam, hogy mindenki arra tesz félre amire igazán. Nem
2013. febr. 19. 12:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Imádom a gyerekeket,én is fiatalon szerettem volna édesanya lenni(nem sikerült),de:

Gyerek mellett tanulni iszonyú nehéz(persze nem lehetetlen,végül is sokan megoldják).

Még nem dolgoztál eleget a különböző ellátásokhoz,a gyes+ családi meg nem sok mindenre elég.

2013. febr. 19. 12:53
 7/9 A kérdező kommentje:
és a párom nem kérheti a GYED-et?
2013. febr. 19. 12:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérheti, de csak a Tgyás lejárta után, mert azt csak az anya veheti igénybe. Miót dolgozol? Ahhoz, hogy igénybe tudd venni az ellátásokat, minimum 365 biztosított napodnak kell lenni szülést megelőző 2 évből. Így jogosult leszel tgyásra is, és 1 évig (tehát a baba 1,5 éves koráig) gyedre. Végül is a terhesség 9 hónap, ha még vártok pár hónapot, majd teherbe esel, máris bőven meglesz az 1 éved. Mondjuk gyerek mellett nehezebb tanulni, de megoldható. Én is 1,5 éves gyerkőc mellett diplomáztam le.

Ezt nektek kell eldönteni, hogy mit vállaltok be, hogy jönnétek ki anyagilag, stb.

2013. febr. 19. 13:43
 9/9 anonim ***** válasza:
A gyed a gyerek 2 éves koráig jár,amennyiben van biztosított ideje.
2013. febr. 19. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!