Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki akar csatlakozni napi...

Ki akar csatlakozni napi "görbevizslatásra"?

Figyelt kérdés

Az enyém ma így néz ki:

[link]

Szerintem a ciklus.hu rossz helyre húzta a PÉ-m. Kíváncsi vagyok, mit hoz a jövő :)

Szorítok mindenkinek!

2013. márc. 2. 12:46
 751/781 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Most egy jobb periódusomban vagyok, és gondoltam kicsit feléleszthetnénk a beszélgetést! Akár új tagokkal is :)

Lia, veled mi újság?

Én ma böngészgettem itt a gyakorikérdéseken, és olyan jó leírást találtam a görbefigyelésre, hogy muszáj ide bemásolnom nektek a köv. hozzászólásban.

Nekem amúgy most így néz ki a görbém:

[link]

Szonja, remélem jól vagytok! És persze kitartás, tudom, nem könnyű, körülöttem már mindenki babázik és látom rajtuk...:)

2014. jan. 11. 16:22
 752/781 A kérdező kommentje:

Ne haragudjon, aki ezt írta, de nem volt odaírva név mellé, és ennél jobb, összeszedettebb leírást még sosem láttam:

A hőmérsékletet a ciklus elejétől mérve azt tapasztalható, hogy nagyjából azonos magasságú értékeket mérünk, általában max. két tized fokos eltéréssel. (A mérés helye és ideje azonos kell legyen mindvégig, és analóg típusú hőmérőt kell használni!)

Amikor közeledik az ovuláció, akkor a hő megemelkedik. A szabály az, hogy az számít megemelkedett hőmérsékletnek, ami magasabb az őt megelőző 6 érték mindegyikénél. Tehát ha pl. 36 és 36,2 közöttiek az értékek, akkor 36,2 és fél is megemelkedettnek számít. Legtöbbször azonban ennél látványosabb emelkedés is történik, pl. 36,4-re. Ha megemelkedett értéket találunk, akkor be kell húzni egy vízszintes segédvonalat (alaphő jelzése a ciklus.hu-n, bár itt sem tudom pontosan, a gép mi alapján húzza ezt be) Ezt a vonalat a 6 alacsonyabb hő legmagasabbikára kell húzni, tehát a példám esetében 36,2-re. Másnap a mért hőnek újra a vonal fölé kell esnie, harmadnap pedig két tized fokkal (vagy még többel) magasabbnak is kell lennie. Tehát jelen esetben 36,4 vagy annál több. Ha ez megvolt, akkor az ovuláció biztosan megtörtént. (Azt most nem részletezem, hogy ennyire nem egyszerű, mert a nyákkal kombinálva még plusz szabályok is vannak, de ez nem fontos abban az esetben, ha az ember direkt babát szeretne, hiszen akkor nem lehet "hibázni", akármikor együtt lehet lenni...)

Azonban nem mindig ilyen "mintaszerűek" a ciklusok.

(Most elővettem a füzetemet, és látom, hogy Nálad az "első kivételszabály" volt, és nem a második, de ez végül is tök mindegy, melyiket hányadiknak nevezzük, mert csak kettő van... :o)

Tehát ha a vonal fölé esik ugyan mindhárom érték, de a harmadik nincs 0,2 tizeddel a vonal fölött, akkor egy negyedik értéket is mérnünk kell még másnap. Ennek már nem KELL két tizeddel a vonal fölött lennie, de a vonal fölött KELL lennie. Ha ez meg van, akkor szintén megtörtént az ovu. (Nálad ez szépen meg van)

Másik verzió, hogy az első megemelkedett napot egy olyan érték követi, ami a vonalon, vagy az alatt van. Ezt ilyenkor nem kell figyelembe venni, és további két napon mérni. Ha ott az alapszabálynak megfelelően alakulnak a dolgok, akkor szintén megvolt az ovu.

Ezt a két kivételszabályt egymással kombinálni azonban tilos!

Minden egyéb esetben újra fel kell venni az "első megemelkedett napot" a ciklus folyamán később.

Azt tanították nekünk, hogy ha babát szeretnénk, akkor a legesélyesebb az első megemelkedett nap reggele-estéje.

2014. jan. 11. 16:23
 753/781 anonim ***** válasza:

Nagyon szorítok mindenkinek,hogy átélje azt amit én most.Nagyon szuper érzés anyának lenni.Nem könnyű, főleg ha egyedül van az anyuka (férjem külföldön dolgozik s ígyteljesen egyedül vagyok.Néha eljön valamelyk nagyszülő,de csak látogatás erejéig, néha az is elég).

Lassan egy éve volt felrakva ez a kérdés, ideje egy újabb pozitív tesztnek csajok :)

Szonja

2014. jan. 12. 17:14
 754/781 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Sajnos eltelt majdnem egy év és mi még mindig nem vagyunk babások. :(

Nálam azóta kiderült, hogy elvileg nincs peteérésem, harmadik hónapja szedem a clostit, mindháromban volt is ovu tőle, de az első kettő nem sikerült, most vagyok a harmadik ciklusban, tegnap volt ovulációm, remélem majd most sikeres lesz. Ha nem, akkor szünet következik és belevetjük magunkat a teljes kivizsgálásba.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Ha van kedvetek, akkor csatlakozzatok ehhez a beszélgetéshez, nagyon aranyosak a lányok és segítjük egymást a nehezebb időkben, sajnos mindenannyian babára várunk, de bízom benne, hogy már nem sokáig.

Lia

2014. jan. 13. 02:09
 755/781 A kérdező kommentje:

Szia Lia!

Hát, mi is túl vagyunk már az egy éven, sőt ha az előtte való próbálkozós hónapokat is beleszámolom, akkor másfél :(

Szerinted jól húzta be az ovum? Olvasgattam ezt a leírást, amit fent csatoltam, és a szerint igen. Megnéztem régebbi görbéimet, volt így, hogy második DPO-n visszaestt, és ugyanígy volt behúzva az ovu és úgy is jött meg...

[link]

Szerinted hányadik DPO-n vagyok?

2014. jan. 15. 11:02
 756/781 anonim ***** válasza:

Szia Mimi

Ez egy jó kérdés, hogy mikor lehetett az ovud, de szerintem jól húzta be és akkor ma vagy a 9dik dpo-n.

Hol tartassz a kivizsgálással?

Lia

2014. jan. 17. 13:15
 757/781 A kérdező kommentje:

Hát, nekem majd a köv. ciklus után kell visszamennem, kb március elején. Addig méhnyálkahártya-vastagítás folyik. Az IR, PCOS, PM alulműködés kezelve van.

Ma ilyen a görbém:

[link]

Később mértm 2 órával, mert olyan mélyen aludtam, hogy nem ébredtem fel az ébresztőre. Viszont pontosan ugyanannyit aludtam, mint szoktam, mert hajnali 2kor feküdtem nem éjfélkor... Hát nem tudom. Lehet, hogy elvileg még mindig csak 36,9 körül lett volna...

2014. jan. 18. 09:18
 758/781 anonim ***** válasza:

Szerintem vagy a 14dik vagy a 16dik ciklusnapon volt ovud. Már nincs egy hét és kiderül! :)

Lia

2014. jan. 18. 12:04
 759/781 A kérdező kommentje:
Már ki is derült, elkezdett esni a hőm és fáj a hasam napok óta :(
2014. jan. 20. 08:36
 760/781 anonim ***** válasza:

Sajnálom, de ne add még fel, sikerülhet még!

Lia

2014. jan. 20. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!