Ha egy nőnek nem lehet gyereke, (petesejt gondok miatt), te adnál neki petesejtet ha ő NAGGGYON megfizetné?
a jogi szabályozását ismered?
a donor max 35 éves lehet, és legalább 1 saját gyermeke kell hogy legyen
az adományozás ingyenes, nem adható érte ellenszolgálás, csak a donor költségei téríthetőek meg, a donor komoly hormonkezelésen esik át,
és úgy tudom a donor anonim kell hogy legyen, kivéve a családtagokat
Igen.A jogi szabályokat ISMEREM!
Nem azért tettem fel ezt a kérdét,hogy lássam ki adna és ki nem,--persze azért is--,hanem,már előtte (kb:2éve és 3 hónapja) minden jogi szabályozást tanulmányoztam,csak sajnos idáig még nincs eredménye.
Tudom,hogy a donornak anonim kell legyen,tudom,hogy ingyen,tudom...tudom.
De ha én adok valakinek pénzt azért mert segített,akkor ahhoz SENKINEK SEMMI KÖZE NINCS!!!(
A férjem azt mondta,hogy jó lenne tudni a 25-35 év közötti
(ha van ilyen korú)hozzászóló,külső,belső tulajdonságait,végzetségüket,stb...és ha minden jól alakulna,egy személyes találkozót BÁRHOL AZ ORSZÁGBAN megejtenénk.
Mi a férjemmel mindketten barna hajúak vagyunk,férjem kék szemű,én barna,ő magas,és 170cm:)
Valami ilyesmi kisbabára vágyunk,de már ugyan mindegy hogy szőke avagy fekete lesz a hajacskája CSAK LEGYEN MÁÁÁÁÁR!
Nézzétek:Talán nem ide tartozik,de ha a leírtak alapján van köztetek olyan személy,aki TÉNYLEG ÉS KOMOLY ELHATÁROZÁSSAL A FÉRJÉVEL eldöntötte,hogy segít,és írna magáról egy-két sort,én azt nagyon megköszönném.
Nem érdekel,hogy hol laksz,mennyi pénzed van,hogy hívnak(majd attól az egy személytől azért fogjuk kérni akivel majd szeretnénk találkozni),de itt ugye a bizalom,felfedés,stb szeretném!
Egyetlen egy kérésem van:Nem vagyok kissebbség gyűlölő,meg ilynek,de kérem mivel mi magyarok vagyunk,csak ők írjanak.
ELNÉZÉST kérek ha valakit ezzel bántok,nem szándékozom,de ha megszületik a kicsi,nem szeretnék következményeket,komplikációkat másoktól.
Én őszintén megvallom:Aki pénzt kér,teljesen normális,a mai világban élni is kell,gyermeket nevelni,stb...én nem vetem meg az ilyen személyeket!Ha megvan a megfelelő donor,a pénz nem számít!És lássátok a komolyságot:FELÉT AKÁR ELŐRE IS ODAADOM!!!
én szívesen adnék,
MErt amilyen fontos neked az az egy petesejt, nekem szerencsére nemvált azzá, nem tartanám saját gyermekemnek, hisz ha vért adok, akkor sem érzem, hogy az az enyém..lehet, azt mondjátok, hogy ez nem ugyanaz, de nekem igen...
Viszont csak elméletben, mert:
1.nem vagyok 25:( (24)
2.Egyelőre nincs férjem (még nem kérte meg a kezem)
3.Nincsen gyerekem, aminek már tényleg csak anyagi okai vannak:( Úgyhogy az anyagi juttatást is csak azért fogadnám el, hogy nekem is lehessen már ,ez így kicsit morbid..
"Külső" stimmelne : 173cm 61kg barna haj, szem.
Megrendítenek a soraid. Van két gyerekem, de nem tudom, hogy milyen lehet ennyire vágyni egy gyerekre.
Kicsit azonban furinak érzem a kommentjeidet. Nagyon-nagyon kell neked petesejt, több éve sikertelenül keresel donort (ha jól értelmezem) és mégis "kikötéseid" vannak... Persze valahol megértem, hogy szeretnéd megismerni a gyermeked biológiai anyját. Nagyon nem irigyellek.
Petesejtbank nincs? Vagy ez nem így működik?
De van petesejt bank,de mi ott várólistán vagyunk még 1 év és 4 hónapig,persze különböző okoból.
Én nem szeretnék még annyit várni!!!!
Nem értem miért baj,az,ha tudni szeretnék valamit a donorról?Szerintem több 10milláért ez belefér...
Ha esetleg téged taszít,akkor ne haragudj,de egyébént írtam azt is,hogy már mindegy milyen színű lenne a haja--szőke,vagy fekete,csak már legyen!!!
Én még holnapig várom azokat a kedves segíteni akarókat,akik valóban segíteni akarnak,és holnaputántól már nem érdekel ki szeretne donor lenni,mert mióta kiírtam ezt a kérdést,nagy meglepetésemre,van pár olyan kedves válaszoló akikkel szívesen felvenném a kapcsolatot.
Én már most többet haladtam előre ezzel a kérdéssel,mint a 13 év alatti várakozás,vizsgálatok,stb alatt.
LEHET TALÁLOK EGYETLEN DONORT?
Nekem és férjemnek annyit jelentene,hogy azt ti el sem tudnátok gondolni,képzelni!Én már évek óta csak forgolódom az ágyban,hogyan legyen saját gyerekünk,de nem tudom honnan jött az ötlet,hogy itt kérdezzek.
Ha találok egy alkalmas személyt,komolyan mondom nem csak pénzt adok neki(ha kéri ha nem ,nem érdekel adom),hanem segíteni is fogom amiben csak kéri!!!
Dokim szerint(nem magyar,hanem fokvárosi),a legalkalmasabb donor:aki egészségesen él,nem streszel,stb...
Én tudom,hogy a mai világban nem agyon lehet stressz nélkül élni,én is stresszelek,--azt már tudjátok miért.:(
HA MEGTALÁLTAM A DONORT LEGKÉSŐBB HOLNAP,AKKOR AZ JELEZNI FOGOM FELÉTEK.
Teljesen meghatottak a soraid! Én tudom mit érzel, de talán mégsem, mert nekem mindig ott volt azért a remény.
A 6. lombikunk sikerült (ezért nem is biztos, h én ideális donor lennék), bár azon kívül, h nincs petevezetékem, elvileg minden tökéletes volt a baba megfoganásához lombikkal. A kérdést olvasva azonnal az jutott eszembe, h ingyen is szívesen adnék, és a körülményekre való tekintettel egy percig sem lenne lelkiismeret-furdallásom, hisz tökéletes szülei lennétek annak a csöppségnek. Kívánom, h minél előbb sikerüljön megoldást találni, átélhessétek ezt a csodát, és boldog család lehessetek!
24+3 hkm
Kedves Kismama:Köszönöm szépen,és naggyon GRATULÁLOK!
Kívánom,hogy legyen mindkettőtöknek egészsége,és még kistesó is:)
Jó neked....
Sziasztok! Tegnap a 2. oldal utolsó válaszolója vagyok. (A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:56)
Amit írtam természetesen még mindig tartom, bár a témában-szerencsére-nem vagyok túl jártas. Kicsit próbáltam utána olvasni, csak úgy a lényegét.
Előttem valaki kérdezte, hogy hogyan lehet, hogy évek óta nem találsz senkit aki vállalná. Egyrészről nem tudom, hogy idáig kerestél e valakit vagy most született-e meg benned (bennetek) az elhatározás. Másrészről úgy olvastam, hogy elég komoly orvosi vizsgálat szükséges az adományzozó részéről. Legyünk őszinték a mai világban nehéz egészségesen élni, és ráadásul lehet, hogy én elvagyok és nem tudok problémáról, de amikor a vizsgálatra kerül a sor, akkor kiderül ez-az, ami esetleg kizáró tényező. A másik, hogy a szükséges hormonkezelés komoly mellékhatásokkal jár(hat). Nem én mondom, ez konkrétan így volt leírva. Így megértem, hogy nehéz adományozot találni. Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen aki úgy írta, hogy természetesen adna-ha arról van szó még ingyen is-, hogy igazából nem tud semmit a részletekről.
Egyébként én 27 éves vagyok, mint már írtam van egy kislányom, és kb 160 cm vagyok; magyar.
Két dolog még eszembe jutott a kérdésed, illetve a hozzászólásaid kapcsán.
TALÁN-direkt nagy betűvel írtam, mert tényleg csak talán-szerencsésebb lett volna a kérdést anélkül kiírni, hogy pénzt ajánlanál. Úgy valóban olyan emberek jelentkeznének csak, akiket a jószándék vezérel. Bár írtad, hogy nem veted meg azt, aki csak pénzért vállalja. Természetesen én sem. A másik, hogy ne csak egy nőt válassz. Nyilván meglesz egy idő után-kívánom Neked, hogy így legyen-a "favorit", de csúnyán fogalmazva legyen 1-2 "tartalék" is. Biztosan Te is tudod, hogy az orvosi vizsgálatokon még érhet csalódás, és akkor ne az legyen, hogy na akkor kezdhetjük az egészet előlről.
Kívánom Nektek a legjobbakat! És természetesen, hogy találjátok meg azt, akitől szívesen "elfogadjátok" a petesejtet. Hiszem, hogy ez is nehezítheti a választást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!