Lombikosok! Hány petesejtet ajánlott beültetni egyszerre?
Nekem három embrióm volt mindkét alkalommal, mindet visszakértem. Sajnos nem maradt meg egy sem. :-(
Általában 2-3 babát ültetnek vissza, mert úgy nagyobb az esély, hogy legalább egy megmarad. Nagyon ritka, hogy annyi baba jön a világra, amennyit beültetnek.
Minden alkalommal 3-at kértem vissza, az ötödik beültetésnél is, és ezúttal 1 picikém lett belőle. Ha kevesebbet kérsz vissza, kisebb az esély a sikerre.
Sok sikert!
28+2 hkm
Mi kettőt kértünk vissza, sajnos egy sem maradt meg. De ha bármikor újra úgy alakulna, akkor is kettőt kérnék.
Utolsó: hatot tettek vissza??? Az azért kicsit soknak tűnik.... Háromnál többet nem nagyon szoktak...
A legújabb nyugati tendencia az, hogy csak egyet. Ezt az én esetem is alátámasztja. A 4. lombikbeültetés sikerült, 2 szép 5 napos embriót kaptam vissza, két csíkost teszteltem, határtalan volt a boldogságunk. A babák szépen fejlődtek, a dokim táppénzre vett, mivel az ikerterhesség eleve veszélyeztetettnek számít, ahogy ő fogalmazott, a női méhet egy gyermek kihordására tervezték. No sex, no munka, úgy vigyáztam magamra, mint a hímes tojásra. Aztán derült égből villámcsapásként, a 24. héten beindult a szülés, és nem tudták leállítani. A kisfiaim pár napot éltek a koraszülött intenzíven.Velük együtt meghalt bennem is valami. 5 évet vártunk rájuk, és nem ölbetett kézzel - nagyon megharcoltunk értük.
Az orvos szerint túlfeszült a méhem, túl nagy volt a súly, túl hirtelen kellett tágulnia a méhemnek. És első terhesség volt, ez is számít, második terhességnél már nagyobb az esély az ikerbabák sikeres kihordásának.
A következő lombikon egyetlen embriót fogok visszakérni. Inkább több sikertelen lombik, mint hogy megismétlődjön ez a szörnyűség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!