Aki 4-5-ére nem várja, annak vannak tünetei?

Sziasztok!
Kösy "álterhes" sorstársnak,én is szorítok,persze mindenkinek.
Kedves 100%-os(neved nem tudom),utolsó,azért annyit még,hogy annál sz@rabb érzés nincs,mikor elmész az imént leírtak miatt nődokihoz 6hét 5 naposan,egy halványka teszttel,ő közli veled,hogy nem tudja pontosan mit is érez,és te rá 3 napra elvetélsz.Én igazándiból pont emiatt nem tartom jónak a tesztelést,higgyétek el,annál rosszabb nincs,mikor pozitívat tesztelsz egyik nap,a másik nap pedig megjön.Sajnos 3x végigcsináltam,van tapasztalatom bőven.
Még annyit,hogy úgy csinálnám,mint a Svédeknél(ha jól tudom),hogy 12.hétig nincs UH,mert hiába UH-znak ma meg egy 6-7-8 hetes kismamát,még minden gond nélkül elvetélhet a 9.héten,vagy mint barátnőm a 13.on.Van egy fényképed a meg nem született babádról.Ez milyen jó?!
A fals tesztekkel vigyázni kell,a gyártó szerint(annál jobban semelyik cikk író sem tudja)5 perc után téves pozitív.Én azt csináltam régebben,hogy 5 perc után kidobtam a kukába,miután párszor megtréfált,mert előhagytam 2 órát.Az 5 perc alatti 2 csík az a 100% pozitív.
DE!!!Mint látjátok,egyenes arányban napi rendszerességgel érkezik be 10-20-30 kérdés,hogy "mensi előtt-után vagyok 1-2 nappal és nega a teszt,most mi van?"De olyan is,hogy "mensikimaradás napján nega lett,most pozitív,ilyenkor mi van"?A teherbeesés rovat szinte úszik az ilyen kérdésektől,de azért van,hogy mi megválaszoljuk,de én mindig azt írom,hogy túl korán teszteltél,vagy egyáltalán nincs is baba,vagy Gratula,mert 5 perc alatt pozitív a teszt!!!
Sok sikert mindenkinek,ez egy vélemény,és persze nem bántás.Én már tanultam a hibáimból,és kontrollálom magamat.

A méhszáj keménységét illetve nyitottságát úgy tudod meg,ha felnyúlsz a nagy újaddal a hüvelyedbe.Ezt gugoló helyzetben kissé széttett lábakkal könnyebben eléred.
Moss kezet elötte.
Erika

Egyetértek!
Méhszájhoz nyúlkáltok?Jesszus,a doki is csak fertőtlenített és kesztyűs kézzel...és fél évente,vagy terhességnél havonta egyszer,és még így sem biztos semmi arra,hogy nem kaptok el valamit.Nem féltek?
Minek az?Nem elég a teszt?Arról nem is beszélve,hogy nem vagytok orvosok,honnan tudjátok,hogy BIZTOSAN milyen?Amit Te zártnak és fentlévőnek érzel MAGADNAK,azt a doki szemből lent lévőnek és kicsit nyitottnak...nem vagytok orvosok,minek nyúlkáni?Mérd a hőd,nézd az ovutesztet,és HA kimarad tesztelj pár nap múlva.
Az orvosotok még nem mondta,hogy ez milyen veszélyes?
Na mindegy,a Ti döntésetek.

A menstruációhoz amúgy is szomorú hangulat társul.
Azért mert nagyanyáinknak nem volt lehetőségük tesztelni,attól mi még élhetünk a lehetőséggel.
Nagyanyáink nem is interneteztek.Ezt se használjuk???
Ha lemondassz arról a néhány hétről a terhességed elején,akkor lehet nem is vigyázol annyira magadra, mintha tudnád.
Szerintem az aki nem tesztel csak hagyja a reményt az utolsó percig,az lehet jobban áltatja magát mint az aki szembesül egy negativ esetleg pozitiv teszttel:-)
Erika

Vannak kismamák, akik visszaírják, hogy érezték a beágyazódást és volt pici barnázás,hasfájás és vannak, akiknek nem volt tünetük. Szerintem ez így normális.
A korai tesztelésnek én sem vagyok híve, de van biztos olyan is, akinek menszi előtt kimutatta és valóban babás lett. Ezek a ritkábbak és talán azért vagyunk kíváncsiak ezekre a sztorikra, mert nem mindennaposak. Azért meg kell maradni a realitás talaján.
Nekem 2 napig fájt a hasam, ma estére elmúlt. Nem hiszem, hogy álterhes lennék. Lehet, hogy valaki nagyon beleéli magát, aztán pórul jár, de szerintem ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia.
Érdekelnek a tapasztalatok és utána az eredmények, ha tényleg tesztel valaki a nemvárt előtt/napján/után és megírja!
Szerintem valahol természetes az, ha valaki tapasztalatokat akar gyűjteni, legyen az jó/rossz, de hasznos, maga a gondolat.

Sziasztok! Annak ellenére, hogy én is nézem a hőmet, TISZTA kézzel vizsgálom a méhszájamat (Úristenezőnek üzenem, hogy nincsen ezzel semmi de semmi gond, valahogyan meg kell ismerned a nyákodat, a méhszáj keménységét, nem csak a várt baba miatt, hanem sokaknak a felborult hormonegyensúly kiderítésében is segít doki javaslatára, aki naná, hogy gumikesztyűben nézi, miért, hogy kéne neki???) de reális vagyok. Nincs álterhességem, ha jön a baba, jön, ha nem, akkor hormonvizsgálat, nekem is drága az időm.... De nem görcsölünk itt legalább annyian, mint akik igen. Őket is megértem valahol.
No a lényeg, a dokim azt mondta, orvosilag az számít terhesnek (teszt ide vagy oda) akinek a 6-7. héten legkorábban UH-val kimutatható a szívhang.
A korai terhességeknéla teszt mutathat pozitívat de az a baba, aki ennyike idősen el szeretne menni, az menjen, inkább, minthogy görcsösen meg akarjuk tartani őt mert jó eséllyel nem lesz egészséges így a bébi. Ha 7-8 hetes vetélés ellen mindent megtenne, akkor az könnyen kontraszelekcióhoz vezetne.
Igaza van.
De senkit nem vagyok hajlandó bántani vagy leszólni azért, mert idejekorán tesztel, inkább ezt tegye, mint extra idegességgel elrontson egy korai terhességet. Van, akinek olyan korán volt pé-je, hogy a mensi előtt jóval pozitívat tesztel, mint itt valaki a 22. napon... Gratula minden babásnak és aggódásmentes, NYUGODT babavárást a sorstársaimnak! :)
Egyet értek a 08:11-es válaszadóval abban, hogyha valaki jobban érzi magát attól, hogy korábban tesztel, tegye ezt, és valóban, lehetett előbb peteérése. A másik, amiben igazat adok neki, hogy ha a baba el akar menni, inkább történjen meg az elején, mint később, illetve, hogy inkább menjen el, minthogy súlyos betegen szülessen.
Sok sikert mindenkinek a babásodáshoz! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!