Sperma analízisben, ki jártas?
Megvannak a párom eredményei.
Ha jól értelmezem:
-Spermium koncentráció (M/ml):8
-Spermiumszám/ejakulátum:40
progresszív mozgó 30%
nem progresszív mozgó 5%
teljes motilitás 35%
nem mozgó 65%
és a végén oda van írva, hogy Morfológia krüger szerint Strick kr (%) 3.
Diagnózis OAT.
TEhát 1 ml-ben csak 8Millió, és ebből 65% nem jó?
Csak azt nem értem a teljes ejakulátumban 40 Milliót ír, a normál érték 39 Millió. A koncentrációnál, meg csak 8m. de ott meg 15m a normál érték.
Most jó eredmények ezek? Az össz kiskatonáiból csak 14Millió a jó?
Nem vagyok magyar állampolgár, Vajdaságban élünk, Szegedhez közel. Azért is van dilemmám, hogy Újvidéken lenne lehetőségünk 2 lombikra, ami ingyenes, de a sikerességi arányok nem valami jók. Ha már a belgrádi szerbek átmennek Szegedre, akkor gondolhatjátok milyen szinten van nálunk a lombik ill. mit várhatok tőlük. Vannak persze akiknek elsőre is sikerült, de hát....
Ááá Zsanett, nem is hagyom magam, jó nagy szám van, amit megtanultam kinyitni :), mert csak úgy érek el valamit a dokiknál.
Valamelyik nap olvastam, ha sikerül szerezi Mo-n egy ismerőst akihez bejelentkezhetsz állandó lakhelyre akkor megkerülhetőek a dolgok, és támogatott leszel, de sztem a tb-t is fizetni kell azt hiszem havi 5-6 ezer ft. Nincs ilyen rokonod? Vagy nem lenne érdemes utána nézni. Borzasztó, hogy így kell küzdeni azért , hogy babánk legyen .
2 beültetés meg nagyon karcsú. Most olvastam a bmc-ben az fagyi baba 100 ezer, a lombi 400 ezer + gyógyszerek. Brztál sok.
Igen, tudom, hogy milyen rengeteg kell várni a meddőségi központokban :(
Nekünk Győr és Tapolca van közel (mi szhelyiek vagyunk) de tapolcára fogunk járni, mert ott is ingyen van minden, a gyógyszerek kivételével. Győrben drágább lenne. Igy tapolcán 120-150ezerből megvan egy lombik.
Egy másik fórumon beszélgettem egy apukával, (most már mondhatom apuka, mert a lombik sikerült nekik pár hónapja és ikreik lesznek :) ) ő azt mondta, hogy a vitaminok mellet nagyon fontos a stresszmentesség. Neki hetente kellett járnia valami miatt vizsgálatra és azt mondta, hogy egy hét alatt is változott az eredménye, sokkal jobb lett neki, mikor nyugodt időszaka volt. Pl a lombik előtt is 2 hét szabira mentek a párjával, hogy teljes nyugalomban tudjanak rá koncentrálni és megfelelő mennyiségű és minőségi katonákat produlni, és sikerült nekik :)
Van nekem is, páromnak is rokon Mo-n, de állandó lakcímet megkapni nagyon nehéz. Tart.engedély persze könnyebb, de állandót...hm, azért köszi az ötletet, hátha hasznát vesszük.
Gabocza: páromnak azt mondta a doki, hogy a stressz befolyásolja a számot ill. minőséget, de nem ilyen mértékben. Tehát, hiába feszült és ideges a munkahelyen, attól még nem lenne ilyen alacsony. Szóval, sok mindenre ráfoghatjuk, meleg víz, stressz, stb. de nézz körül, hány férfinak van gyereke aki semmire nem vigyáz. Szabi az nagyon jó ötlet, én is mondtam a páromnak, hogy ki kellene mozdulnunk valahova, amíg nem kezdődik nekem a vizsgaidőszak...kikapcsolódni mindentől...jajj, de jó lenne :)
Tudom, hogy a stresszmentes élet sem a teljes megoldás, ez is csak egy plussz, mint pl, a cigimentesség, vagy a szauna mellőzése. Nekik is "csak" abban segitett, hogy éppen annyi anyagot tudjon produkálni, amennyi elég a lombikhoz. (ők sajnos totál 0-ról indultak!!! - és ezt is felelhetett tornázni pár millióra, elsősorban vitaminokkal!!)
A szabit bátran tudom ajánlani, hogy kicsit kilépjünk ebből a mindennapi hajtásból.
Mi is megyünk 3 hét mulva pont karácsony előtti hétvégén, ugyan wellness hétvége, amit a párom miatt majd annyira nem tudunk kihasználni, de legalább elmegyünk 200km-re és átadjuk magunkat a pihenésnek és kikapcsolódásnak :)
És Zsanettnek igaza van. Miért ne használnátok ki ezt a kiskaut, ha van rá lehetőség? Beszéljetek a rokonotokkal, biztos tud segiteni nektek!
Imádom a kiskapukat :))) Tényleg köszi az ötletet.
Gabócza: jó pihenést, biztos lesz pozitív hatása. Hány olyan sikersztorit olvastunk, hogy elmentek lazítani, nem gondoltak babára és összejött ;) Fogom a csipiszt Nektek!
Amint meglesz dec. elején az új eredmény, megírom.
Örülök, hogy így elbeszélgetünk hármasban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!