Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Sperma analízisben, ki jártas?

Sperma analízisben, ki jártas?

Figyelt kérdés

Megvannak a párom eredményei.

Ha jól értelmezem:

-Spermium koncentráció (M/ml):8

-Spermiumszám/ejakulátum:40

progresszív mozgó 30%

nem progresszív mozgó 5%

teljes motilitás 35%

nem mozgó 65%

és a végén oda van írva, hogy Morfológia krüger szerint Strick kr (%) 3.

Diagnózis OAT.

TEhát 1 ml-ben csak 8Millió, és ebből 65% nem jó?

Csak azt nem értem a teljes ejakulátumban 40 Milliót ír, a normál érték 39 Millió. A koncentrációnál, meg csak 8m. de ott meg 15m a normál érték.

Most jó eredmények ezek? Az össz kiskatonáiból csak 14Millió a jó?

2010. nov. 16. 15:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 A kérdező kommentje:

:-) Nagyon aranyosak vagytok. Kedves utolsó le a kalappal előtted, hogy siettél:-) Ez igazán jólesik!!!!

Nem is értem hirtelen a reakciómat. Nem vagyok elkeseredve, talán fel sem fogom........ Csóri férjem, már "viccelődik" hogy lefüggőzi magát.... hát bevallom 10000000%-osan biztos voltam, hogy én nálam van baj, mert pcos-s vagyok. De így aztán végképp gáz, hogy mindketten.

2010. nov. 16. 16:50
 12/85 anonim ***** válasza:

Ime:

L-Karnitin: több klinikai tanulmány bizonyitotta, hogy a carnitinek fontos szerepet játszanak többféle spermium funkcióban, pl.motilitás(mozgék.), spermiumok alakitásában, koncentrációban és spermium számban. Továbbá élettartamának és egészségének megőrzésében a szabad gyökök előállitását csökkentő hatásaikon keresztül.

Fruktóz: a spermium fő energiaforrása.

Citromsav: a sejtszinű anyagcsere-folyamatok egyik központi szereplője.

B12 vitamin: jelenléte a DNS képződés és sejt-érés alapfeltétele. B12 vitaminhiány esetében a spermiumok száma és motilitása jelentősen csökken.

Szelén: nagyon hatásos antioxidáns és fontos szerepet játszik a himivarsejtek farkincájának stabilitásában. Hiányában a spermiumok mozgásképessége minimális lesz.

CoenzimQ10: antioxidáns, anyagcsere serkentő és spermium motilitását fokozó hatással rendelkezik. A spermiumok egészsége és a coenzimQ koncentráció közötti kapcsolatot számos tanulmány bizonyitotta.

C-vitamin: az ondóban természetes állapotban jelen lévő antioxidáns. A C-vitamin kiegészitő adagolása bizonyitottan elősegitette a megtermékenyitő képességet dohányzók körében. (Gondolom a nemdohányzóknál is pozitivan hat...)

Cink: alapvető feltétele az ondó termelésnek. A meddő férfiak körében kimutatták, hogy alacsonyabb az ondó cink tartalma, mint fertilis férfiak esetében.

Folsav: klinikai vizsgálatok szerint a cink és a folsav együtt való kiegészitő adagolása elősegiti a spermiumok életképességét.

Párom a köv.szedi:

Reggel: 150 mg E-vitamin, 500 mg C-vitamin, B-vitamin komplex, cink 15mg (pezsgotabletta)

Este: reggeli adag (kivéve cink) + L-karnitin 400 mg, CoenzymeQ10 10mg, szelén 100 mikrogramm (0,1 mg). 2-3 naponta 5 mg folsav még.

December közepe felé megy újabb népszámlálásra, ha gondolod, megirom mennyit javult ill. van-e változás.

Még annyit, hogy nagyjából ezek vannak a fer14-ben is, és igy megvásárolva nekünk felébe került.

2010. nov. 16. 17:05
 13/85 anonim ***** válasza:
Nekünk azt mondta az orvos, ha nincs szervi oka az alcsony spermaszámnak, akkor a vitaminoktól nem lehet csodát várni. Sajnos igaza lett csak pénzkidobás volt a vitamin, mint utólag megtapasztaltuk.
2010. nov. 16. 17:52
 14/85 anonim ***** válasza:
Még mindig én, a sietős. Igaza van az utolsó válaszolónak, nekünk is ezt mondták+még hogy nem sok esélyt lát természetes módon a babának, próbálkozhatunk, de szerinte hiába. Nálatok 40 millió a szám, 8 m/ml, azaz 5 ml az ejakulátum. Ha a mozgékonyság javulna, az sokat vetne nálatok a latba.
2010. nov. 16. 18:02
 15/85 anonim ***** válasza:
Sok folyadékot is számit. Nem tudom mennyit iszik naponta a párod, de ugye alapból napi 2,5-3 litert kellene fogyasztani... ugy hallottam, ez is számit.
2010. nov. 16. 18:04
 16/85 anonim ***** válasza:

Tudom hogy le fognak hurrogni, de ezt olvasd azért el:

[link]

Nagyon drukkolok nektek! Ne adjátok fel!!!!!!

2010. nov. 16. 20:46
 17/85 anonim ***** válasza:
2010. nov. 16. 23:01
 18/85 A kérdező kommentje:

olyan kedvesek vagytok, nagyon köszönjük!!!!!

Ma mindenképp megyünk vitaminokat venni, úgy érzem ez igazán fog segíteni, ha máson nem talán a férjem hitében.

Valamibe kell kapaszkodni, hinni, hogy van ami segítsen!

Hasznosak a linkek! köszi.

2010. nov. 17. 05:18
 19/85 A kérdező kommentje:

Hát tegnap még nem voltam kibukva, de az éjszaka megtette hatását:-(((((

én ezt nem hiszem el...

2010. nov. 17. 06:25
 20/85 anonim ***** válasza:

Szia!

Leírom a mi történetünket.

2008-ban több mint 1 év sikertelen próbálkozás után, elmentünk kivizsgálásokra, ahol nálam minden rendben volt, apánál viszont nem. gyulladás volt a szervezetében, ami megölte a spermákat. a doktornő, akihez jártunk, csak annyit mondott hogy nincs más esély, csak a lombik. Gondolhatod, azt hittem elájulok, ráadásul apa nem volt ott. Én osztottam meg vele az eredményt. nagyon kiborult, nehezen dolgozta fel, hogy ő mint egy férfi, nem tud utódot nemzeni. Aztán amit a doki felírt antibiotikumot, hogy hátha segít, bár azt mondta még ha használ is a gyógyszer, akkor is csak 5% esély van arra, hogy spontán teherbe essek. Amikor apa abbahagyta a gyógyszer szedését, már abban a hónapban sikerült teherbe esnem. A doki nem is akarta elhinni. És immár 1,5 éves a kisfiam. Most tervezzük a tesót, eddig eredménytelen 2 hónap, a doki szerint visszatért nála megint a gyulladás, megint megyünk kivizsgálásra.

Kívánok nektek sok erőt, és kitartást!

2010. nov. 17. 08:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!