Sperma analízisben, ki jártas?
Megvannak a párom eredményei.
Ha jól értelmezem:
-Spermium koncentráció (M/ml):8
-Spermiumszám/ejakulátum:40
progresszív mozgó 30%
nem progresszív mozgó 5%
teljes motilitás 35%
nem mozgó 65%
és a végén oda van írva, hogy Morfológia krüger szerint Strick kr (%) 3.
Diagnózis OAT.
TEhát 1 ml-ben csak 8Millió, és ebből 65% nem jó?
Csak azt nem értem a teljes ejakulátumban 40 Milliót ír, a normál érték 39 Millió. A koncentrációnál, meg csak 8m. de ott meg 15m a normál érték.
Most jó eredmények ezek? Az össz kiskatonáiból csak 14Millió a jó?
Szia,
hát tényleg nem semmi a történeted.. jellemző, hogy az embert csak bogyóval tömik véletlenszerűen, hátha ez a baj hátha az, nemhogy egy alapos kivizsgálással 1 hónap alatt kiderüljön mi is a valódi ok.. amugy azt mondják, h ha nem jön a baba, a kivizsgálásokat mindig a pasival kezdik.. én mondjuk még az 1. próbálkozós hónap előtt elmentem nődokihoz, hogy kideritsem van-e peteérésem, mert 12 évig szedtem fogamzásgátlót, de szerencsére az 1. hónaptól fogva minden rendben (koppkopp)
Az andrológus azt mondta hogy a 6mill az alsó határa az inszemnek, utána olvastam neten, és ott is azt irják.
Mi most januárig várunk, vitaminozunk, aztán ha akkor kiderül, hogy ennek ellenére semmit nem változott a helyzet, akkor másnap hivjuk a meddőségit. de reméljük erre nem kerül sor. a korom miatt én max 2 inszemet vállalnék be, ha egyáltalán ezt javasolja majd a meddőségi központ is, aztán lombik.
Nyaggatam a dokit, hogy nézzük meg a hormonjaimat, mert mensi előtt már 5 nappal hányingerem volt, stb. Erre csináltatott a 3-ik cn-on vérvételt, az alapján OK. De! Épp a minap dünnyögtem a páromnak, hogy 21-ik napi vérvétel lenne nálam a fontosabb és arra nem adott utalót a doki. Volt HSG-m, 1x elmentem hozzá uh-ra ciklus közepén,látott is egy szép 19mm tüszőt, erre az uh-t követő 8. napon megjött. Mondom a dokinak, hogy pé után 1 hétre megjött. Mire ő lerázott azzal, hogy néha előfordul. Most elmentem másik dokihoz (régen ő volt a nődokim, csak nyugdíjba ment), vittem a párom eredményeit. Lesoroltam mit szedetek a párommal, mondta hogy nagyon helyes...ééés vezessek szépen 3 hónapig hőgörbét, mert attól hogy a páromnál ez van, nálam is lehet bibi. Ez mind szép és jó, csak k*rvára dühít, hogy múlik az idő és egy helyben topogunk. Hiába kértem a dokit, hogy írja ki páromat hormon vizsgálatra, nem akarta. Már úgy vagyok vele, hogy befejeztem az orvoshoz járást, elegem van, semmit nem csinálnak. Hiába kérem a kivizsgálást. Szóval, ha nem javul párom eredménye és lombikra kerül a sor, akkor úgyis vizsgálatok hada vár ránk és előbb-utóbb meg lesz minden eredmény. Most is felment a hőm, 3 napig úgy maradt majd elkezdett zuhanni és megjött. 23-ik napon miközben 32 naposak a ciklusaim...
Most megvárom milyen lesz ez a ciklusom és utána kezdem el inni a cicka-palástfű teákat. Meglátjuk változik-e valami. Röviden, tömören ennyi az én sztorim.
Megvettem a Speman tablettát, 120 drb van benne, ez pont 1 hónapig elég lesz. Ugyan az, mint amit a Vaterán találtatok, gyógynövényes cucc. Azért mertem megvenni, mert szerbiai fórumokon utána néztem és itt ezt ajánlják az andrológusok oligospermiara. Egy csajszi írta, hogy 9 millió a szám náluk, egy hónap múlva jelentkezett, hogy 22 millió lett. Utána 35... Ezt a tabit, E-vit, C-vit, A-vitamint írt fel a férjének a doki. Csak nem értem ránk miért vetettek egyből keresztet. Senki nem vesz komolyan bennünket. Mi pedig nem akarunk egyből lombikra rohanni. Várunk 3-4 hónapot, ha addig se lesz eredmény, belevágunk.
Bocsi, hogy hosszu lett... Ja, a vitaminoknál különbség: C-vitamin nálunk kb. 80 Ft-ra jönne ki, Maca Sunlife is kicsit olcsóbb, a többi kicsi eltéréssel ugyanaz.
Puszi nektek, majd jelentkezem az újabb eredménnyel.
Sajnálom utolsó :(
Hallottam már róla, hogy szerbiában még csak gyerekcipőben jár az andrológia és a férfi meddőség kezelése. Ott a párok vagy netről szedett infok alapján próbálnak javitani a helyzeten, vagy egyszerűen átjárnak Mo-ra. Ti erre nem gondoltatok még?
Drukkolok, hogy nektek is beválljon ez az új bogyó!! Majd ird meg mi lett :)
Én most kicsit felhuztam magam reggel, a párom szegény ma reggel a kórházban kezdett, ma ott rendel az andrológus (akihez eddig jártunk) és azt mondta neki, hogy nem ir fel neki több clostyt mert ha ennyi nem segitett, akkor már nem is fog.. Kész!!
Nah, a lényeg hogy már elterveztük hogy másik dokihoz is elmegyünk, ez most már tényleg időszerű.. A másik doki csak szombatonként rendel, és gondolom a sors keze, hogy januárig egy szombaton sem tudunk elmenni.. (a párom ugyanis már ezen a szombaton ment volna! - de mondtam neki, hogy még csak 1 hónapja vitaminozik, és ha a doki nem látna tul nagy javulást, az nagyon elkeseritene minket, meg ugyis 72 nap a spermák ujratermelődési ideje, várjunk még)
Már csak 6 hét, ezt féllábon is kibirjuk :))
Sziasztok. Gabócza nekem mást mondott egy andrológus, Írtam a neten neki, és közölte, hogy ezzel a számmal ami nekünk van csak is lombikozni lehet. A másik, lehet, hogy 6m/ml kell de annak a számnak szerintem a frankó kiskatonáknak kell lenni. Tehát hiába van nálunk is 8m/ml, ha 65% nem él, 5% meg egy helyben mozgó. Összesen 2,4 millió a frankó egészséges / ml. Ha összeadom az össz szám 12m, de mi van ha legközelebb nem lesz meg ez a mennyiség, amit ugye nem lehet tutira tudni.
Azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi segít mindenkinél a vitamin. Jó lenne ha elég lenne az inszemhez, azért az nem olyan nagy beavatkozás, és ugye anyagilag is sokkal megterhelőbb, viszont félek tőle, hogy annyira nem sikeres. Igazándiból nem tudom, és sokat is beszélgetünk róla, hogy érdemes-e próbálkoznii andrológusnál, minden féle gyógyszerrel, vitaminnal, mert
ezekkel hosszú hónapok mennek el. Engem is kell valamilyen szinten stimulálni, hogy elinduljon a peteérés, és ugye arra sincs garancia, hogy az andrológus csodákat tesz. Azért gondolkozunk, hogy nem szarozunk, és belevágunk a meddőségiben vagy a lombikba, vagy a a második leletünk jó lesz akkor inszembe. Dec 7-én kell menni a konzultációra ahol kiderül. Levelezek egy lánnyal priviben, nekik is a férjnél van a gond, a csaj makk egészséges, és még így is csak a 6-dik lombik sikerült. Nagyon nehéz ez az egész. 1-1 lombik közt eleve 2 hónap pihenő idő, és sztem mi ennyi próbálkozásra képtelenek leszünk az anyagi részét előkaparni:-((((
Nem mondanám, hogy gyerekcipőben jár, csak nagy a nemtörődömség, egyszerűen nem érdekli őket. Értem én, hogy nagyon rossz az eredmény (3 m/ml, 20% mozgó), de akkor is legalább mondanának vmit. Urológusnál volt, kívülről minden OK, vizeletvizsgálat is volt, Chlamydiara és leukocitákat is nézték, tehát ezek alapján írta ki az utalót mest.megtermékenyítésre. Itt Szerbiában 2 lombikot támogat az állam, de az valami kész gyötrelem a sok papírmunka. Csak a bizottság miatt kellene leutaznunk 75km-t, ráadásul olyan kommenteket olvastam, hogy nagyon szemetek. Pl.ott voltak a bizottság előtt és a dokinő mondja a csajnak, hogy ilyen nagy, rátermett pasitól nem marad terhes, minek nekik lombik?! Erre a csaj rávágta mérgesen, hogy nézze már meg a papírokat, ott van előtte, oligosperm.miatt. Szóval, nagyon szemetek, és én inkább az inszemet választanám Szegeden, mint az ingyenes lombikot nálunk. Ja, a másik meg, nem is tudok annyira szerbül, hogy ott a beugratós kérdésekre jól tudjak válaszolni. Szívás az egész, tipikus szerb mentalitás. Ráadásul azért is szemetek lesznek majd, mert magyar vagyok. Na mindegy. Egy kis alázást még eltűrök, csak már lenne végre baba.
Az életkorotokat megírnátok? Én 23, párom 34.
Szia kedves kédező,
Igen, valóban elég kevésnek tűnik a 6mill az inszemhez, de ugye annak pont az a lényege, h kiválogatják a legjobbakat és csak azokat centrifugázzák, és lövik be. Hát nemtom.. A spontánnál nagyobb igy az esély (bár ugye csodák mindig vannak), viszont a lombik biztosabb. Ha januárban mi is a meddőségiben kötnénk ki, szerintem nekünk is lombikot fogank ott javasolni. Nekünk is csak az idő menne az inszemmel :(
Dec.7 mindjárt itt van, nektek már csak 2 hét! És én hiszek a vitaminokban! Biztos, hogy nektek is javul az eredmény!
De most nézem, ti november elején voltatok az 1. vizsgálaton? Hogyhogy 1 hónap után kell visszamennetek? Mi csak 3 havonta járunk a 72 napos ujratermelődés miatt.
Nagyon sajnálom, hogy szerbiában ilyen a hozzáállás :( Ti tényleg Mo-on lennétek a legjobb kezekben.
Csajok, az a lényeg, soha nem szabad feladni, nem szabad hagyni, hogy végleg elkeseritsenek minket! Mindig pozitívan kell hozzállni, és kitörölni minden negativat!
Én 33 vagyok a párom 35.
Hát csajok szar ez így is úgy is. Kedves sietős de ha te magyar állampolgár vagy nektek is ugyan úgy járna a támogatott lombik. Mondjuk nekünk már az első konzultáción kérték a házassági anyakönyvi kivonatot, de úgy tudom még ez se feltétel. Kedves Gabócza vigyázz a meddőséginél, mert brutál várakozás van. Most nem értem teljesen, hogy már jártatok oda vagy csak akartok. Mi a Bmc-be járunk, mert ez államilag támogatott. Tehát se konzultációért, se másért nem kell fizetni, csak a gyógyszer amit felírnak. Én júniusban telefonáltam nekik először. 2,5 hónap múlva kaptam az első időpontot konzultációra , ahol semmi nem történt. felírt nekem gyógyszert , hogy megjöjjön a mensim. Majd 3 nap kivizsgálás, vérvételek, páromnak, létszám számlálás, és vérvétel, majd 22 nap vérvétel vizelet, majd megint gyógyszer hogy megjöjjön , köv hónapban nőgyógyászati vizsgálatok, és egy csomó kenetvétel, clamidia stb, majd köv hónapban hsg, és a páromnak megint létszám ellenörzés. Most megint konzultáció ahol is közlik mizújs, és gondolom majd jövőre végre kezelnek. tehát sok-sok várakozás.
Inkább írom a nevem ,ha már ennyit levelezünk Zsanett vagyok:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!