Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Sperma analízisben, ki jártas?

Sperma analízisben, ki jártas?

Figyelt kérdés

Megvannak a párom eredményei.

Ha jól értelmezem:

-Spermium koncentráció (M/ml):8

-Spermiumszám/ejakulátum:40

progresszív mozgó 30%

nem progresszív mozgó 5%

teljes motilitás 35%

nem mozgó 65%

és a végén oda van írva, hogy Morfológia krüger szerint Strick kr (%) 3.

Diagnózis OAT.

TEhát 1 ml-ben csak 8Millió, és ebből 65% nem jó?

Csak azt nem értem a teljes ejakulátumban 40 Milliót ír, a normál érték 39 Millió. A koncentrációnál, meg csak 8m. de ott meg 15m a normál érték.

Most jó eredmények ezek? Az össz kiskatonáiból csak 14Millió a jó?

2010. nov. 16. 15:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 Gabócza válasza:

Szia kedves kérdező,

Mi junius óta próbálkozunk, és miután az 1. hónapban nem jött össze, a párom juliusban ment el andrológushoz, és az eredmény sokkolt minket: 6ml/ml 10% mozgó.

Azóta rengeteg mindent olvastam, és küzdünk. És tudjuk, hogy sikerülni fog. A párom kb 1 hónapja nem szedi azt az antidepresszánt, ami szerintünk ezt okozta (a durva az az, hogy sem az andrológus sem a pszihológus nem ismeri el azt, h ezeket a gyógyszerek milyen pusztitást végeznek a szervezetben:( ) szóval, azóta (és persze már előtte is)vitanimok, + étrenkiegészitők... Fél év alatt rengeteg pénzt elköltöttünk :(

Szóval nem könnyű.. Szegény párom tényleg egy hős, és minden vitamint bogyót, gélt, ampullát beszed amiről én ugy gondolom, hogy segithet..

Január első hetében megyünk újabb vizsgálatra, (már csak alig másfél hónap!!) és nagyon nagyon bízunk a jó eredményben!

Gondolom ez most nálatok is a kivárás és a vitaminozás időszaka. Azért majd irjatok, ha vannak jó hirek :) vagy egy ujabb csodaszer :)

2010. nov. 22. 13:26
 32/85 anonim ***** válasza:

A sietős vagyok. Én is a google.hu-n csak a vaterás hirdetést találtam. Google.rs-n találtam valami nyomi hirdetést róla, de ott is csak azt írja,hogy milyen gyógynövényeket tartalmaz. Azért írtam, hogy elmegyek ma a gyógyszertárba és megnézem, azt találták-e meg nekem amit találtam a neten vagy hasonló néven,de más összetevőket tartalmazó bogyót. Huh, ez egy kicsit komplikált lett, de remélem értitek...

Kedves kérdező, mióta próbálkoztok?

Nemrég válaszolt itt valaki, hogy 1 hónap próbálkozás után ment andrológushoz. Nem szóltak semmit az 1 hónapra? Alt.1 év előtt nem is akarnak vizsgálatot csinálni...

2010. nov. 22. 14:40
 33/85 anonim ***** válasza:
Sietős vagyok. 16ezer Ft, az sok. Fél évre előre vásároltál? :)) Nekünk cca 8000 Ft-ba jött ki, ebben benne van 6 fajta bogyi vagy mennyi, amit leírtam. Az Omega3-ról szintén sokat olvastam. Meglátjuk 2 hét múlva mi lesz az eredmény és annak függvényében veszek még vitamint, ha kell. Fogjátok a csipiszt, hogy javulás legyen...
2010. nov. 22. 14:56
 34/85 Gabócza válasza:

Én irtam, h 1 hónap után mentünk andrológushoz.

Amugy semmit nem szólt rá, magándoki volt, kifizettük a 4500ft-ot a vizsgálatért.

De sztem a férfiakat bármikor megvizsgálják szó nélkül..

Csak a nőktől várják el, hogy kivárják az 1 évet..

2010. nov. 22. 15:02
 35/85 Gabócza válasza:

nekünk olyan havi 30-35-ben vannak a vitaminok.

ami nagyobb tétel a fer kb 13000 closty (ezt az andrológus irta) 3000, aloe vera gél 5000, lenkei 6000. meg a többi még jópár ezer (omega3, koenzim, tökkapszula, cink, folsav..)

2010. nov. 22. 15:06
 36/85 anonim ***** válasza:
Neked Gabocza legalabb elment a parod. Az enyemnek 5 honapig kellett konyorognom...mire meglett az eredmeny, meghalt a doki...mehettem masikhoz,aki nem akar tudomast venni az oligoasthenozospermiarol. Neha azon eszem magam, kihez fordulhatnek, aki tenyleg elkuld bennunket jo par vizsgalatra, nem pedig csak jon a hulye szoveggel, hogy: menj haza, majd jon a gyerek, 1 is eleg hozza...Waaa, epp most menstrualok, ugyh.ki vagyok bukva :(((
2010. nov. 22. 15:54
 37/85 Gabócza válasza:

Hát, én is meglepődtem, mikor mondta este, hogy délután dokinál volt.. én egy szóval sem emlitettem neki, és magától elment.. és milyen jól tette..

Nagyon sajnálom, hogy felétek ilyenek a dokik :( merre laktok?

Már első alkalom után elküldte páromat vérvételre, ezzel kizártuk a hormonbajt, mert a tesztoszteronja még magasabb is az átlagnál, kb másfél hónapja külde el az anyagot tenyésztésre, az is negativ lett, ezzel a bakteriális okot is kizárta. Igy lassan beigazolódott, hogy a gyogyszer okozta.. Mi már csak a closty feliratása miatt járunk dokihoz, amugy minden egyéb teendőt a netről szedek össze.

Ti hol tartatok? ezeket kizártáok már? vagy az elején tartatok?

Ha valamiben tudok segiteni nyugodtan irj!

2010. nov. 22. 16:12
 38/85 A kérdező kommentje:

Sziasztok lányok. Hát mi már a 17-dik hónapnál tartunk.

Most fejeztük be a BMC-ben a kivizsgálásokat. az én esetem kicsit kacifántos, de sztem elég tanulságos. Tavaly év közben vágtunk bele a baba projektbe. Én szentül hittem, hogy 1 hónap és babás leszek. Így visszagondolva tök vicces, milyen tüneteket produkáltam az első mensi előtt:DDDD. No tehát megjött, napra pontos 33 napos ciklusom volt.Soha életemben nem szedtem fogi gátlót, és teljesen normális ciklusom volt. Teltek a hónapok, elkezdem hőmérőzni stb... Januárban elmentem a dokihoz, félidőben, nézze meg uh-n mi újság odabenn. Közölte, hogy nincs peteérésem. Teljesen összetörve jöttem ki. Írt clostyt, hogy ha megjön kezdjem szedni, mert ezen kívűl semmi kórosat nem lát. Hát igen úgy megijedtem, hogy nálam baj van, hogy onnantól nem jött meg. Vissza mentem két hónap múlva, mikor is 3 db nagy érésben lévő tüsszőm volt, pont annyi ami az elmúlt 3 hónapra járt volna. Rögtön elküldött tüsszőrepesztőért, és utrogestan, duphasonért, 2 naponta jártam uh-ra. Persze nem lett semmi az egészből, de legalább a gyógyszerek után megjött. Elkezdhettem a clostyt.akkor már azt mondta, nagyon enyhe PCO gyanús vagyok, várjak türelemmel, hogy megjöjjön. Vissza mentem megint 2 hónap múlva, persze nem jött meg, akkor már írt metformint, mert már egyértelműen állította, hogy pco. Mindegy elkezdtem szedni, szedtem több mint fél évig. Borzasztó bogyó:-((( 1 hónapig voltam rosszúl, és fogytam 8 kilót tőle, mondjuk sokkal többet kéne .... Aztán meguntam az egészet, a doki is mondta, hogy ennek meddőségi lesz a vége. Július végén , azt mondta , hogy szeptemberben, meg műt laparoszkópiával, bevagdossa a petefészkem szélét, mert nincs peteérésem. Én meg úgy gondoltam, hogy még 1 év alatt egy rohad hormonsort se néztünk, mer mindig valami gyógyszert szedtem, nem megyek bele. És jól tettem. Ugyan is a létező legjobbak a hormon eredményeim kivéve a progreszteront. Ez a hormon felelős a sárgatest termelésért, peteérésért, és azért, hogy megjöjjön a mensi. HSG-m tökéletes lett, és ugye kiderűlt a férjemnél van bibi :-((((

HUH jó hosszúra sikeredett. Tehát ha úgy nézzük elpocsékoltunk 17 hónapot. Meg nem utolsó sorban egy csomó pénzt. Amikor a tüsszőrepesztős korszak volt, a havi gyógyszer 25-ezer volt. :-((((

Gabócza elképzelhetetlen nagy szerencse , hogy a párod elment orvoshoz. De ha ennyire rossz eredményeitek vannak, lehet, hogy nektek is a meddőségibe kéne fordulni.

2010. nov. 23. 06:15
 39/85 A kérdező kommentje:

Ja a vitamin árakra akartam még reagálni :-)))

Úgy látszik külföldön sokkal olcsóbb.

Omega3 1800.-

multi vitamin 2500.-

C-vitamin 750.-

Folsav 1000.-

E vitamin 1150.-

Maca vibe 4800.-

A többinek nem találom az árát :-DDDDD

De ahogy nézegetem, és fogy a drágábbak nem is elegek 1 hónapra......

Azért kíváncsi vagyok arra a szerre amit kint nézel meg a patikusnál :-))))

Írjatok ha van kedvetek:-)

2010. nov. 23. 06:19
 40/85 A kérdező kommentje:
Gabócza 1 valamit em értek az andrológus javasolta az inszemet? Én úgy tudom, hogy 10 M/ml alatt kizárólag lombik.
2010. nov. 23. 06:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!