Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jól döntöttem? Szemétség hogy...

Jól döntöttem? Szemétség hogy az apuka akarta ellenére megtartanám a babát? Vagy így nincs köze hozzá?

Figyelt kérdés
Már szakítottunk exemmel amikor kiderült hogy terhes vagyok.( Igen elég felelőtlenek és hülyék voltunk és ez lett a vége.) Exemnek elmondtam de nyilván nem örült neki. Ő nem akarja a gyereket. Szerencsére kapnék segítséget családtagjaimtól a legfontosabb dolgok gyakorlatilag már meg is lennének. Nem hiszem hogy képes lennék elvetetni. Megszeretném tartani csak még nem érezem hogy kész lennék rá. Kb 5-6 hetes lehetek. De még nem voltam dokinál 2 hét múlva kaptam időpontot. A goromba hozzászolásoktól kíméljetek tisztába vagyok vele milyen felelőtlenek voltunk! Köszönöm!

2023. márc. 19. 19:34
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
100%

#61!Azért szerintem az elég evidens, hogy egy újszülöttet nem hagy másra az anyja. Ezt mondjuk pont lehet előre látni.

Nem evidens, de az se, hogy azért, mert megbeszéltétek, úgy is lenne. Egy pár hónapos gyereknél például marhára nem működik a váltott felügyelet. Arról nem beszélve, hogyha csak nem vagytok milliárdosok, a férjed dolgozik, tehát nagyrészt gondolom még te vagy egyedül a gyerekkel, ahogy a legtöbb családban és, ahogy a kérdezőnél is lesz. Ebben pont semmi különbség.

2023. márc. 21. 00:05
 62/66 anonim ***** válasza:
100%
Végigolvasgattam a kommenteket. Szerintem ezt kár túllihegni, ha úgy érzed, hogy szeretnéd és menni fog, akkor menni fog. Nem lesz könnyű, de meg fogja érni. A gyerektartást én nem kérném a helyedben abban az esetben ha kizárod az apukát. Ha kéred akkor kompromisszumokat kell kötnöd, láthatás stb. De ezt neked kell eldöntened, hogy mennyire van szükséged arra a pénzre, szemben azzal, hogy mennyire akarod kizárni az apukát ebből az egészből. Mert alapból nem is akarja a gyereket, így ráerőltetni felesleges. Hibást meg már ne keress ebben az egészben.
2023. márc. 23. 01:58
 63/66 anonim ***** válasza:
57%
Kedves Kérdező! Én a helyedben megtartanám. Az nagyon jó, hogy lenne segítséged. Kétségtelen, hogy nehezebb egyedül felnevelni egy gyereket, ugyanakkor nem lehetetlen. Manapság rengeteg egyedülálló anyuka van. De még az sem biztos, hogy teljesen apa nélkül kellene felnőnie (gyerekkel is sokan találnak új párt). Nagyon fontos, hogy nem lennél képes elvetetni. Már a kérdésedet is úgy kezdted, hogy a megtartás mellett döntöttél. Úgyhogy ez nem szemétség. Gyerektartást is kérhetsz, ez jár a gyereknek. Minden jót kívánok!
2023. márc. 26. 11:23
 64/66 1Léna ***** válasza:
20%

Kedves Kérdező!

Igen jól döntöttél. Okos vagy, mert szembenéztél önmagaddal, képes voltál az önkritikára. Elismerted, hogy hibáztál, és levontad a tanulságot, megtanultad a leckét. Ezért különleges vagy. Ne tántorodj meg a sok negatív hozzászólástól.

Adj hálát a családodért, amiért melletted állnak és számíthatsz a segítségükre. A válaszadók a saját szemszögükből a saját tapasztalataik, vagy félelmeik alapján válaszolnak.

Az emberre egész életében sok váratlan, előre nem tervezett dolog történik.

A legkülönlegesebb dolog, ami most nőként történt veled, hogy állapotos lettél. Anya lehetsz. Nincs ennél csodálatosabb dolog. Ne hagyd, hogy elvegyék a vészjóslók a kedvedet, az örömödet.

Te bátor vagy tetre kész, van elképzelésed. Nem kell 20 évre előre tudni mindent. Akkor és ott kell a megoldást megtalálni amikor probléma van. Te képes vagy küzdeni a gyermekedért. Képes vagy áldozatot vállalni érte, mert már most szereted. Ez a jó hozzáállás.

A gyermeked megérdemli, hogy küzdj érte. Ő egy különleges, megismételhetetlen ajándék.

Nem kizárt az sem, hogy a baba várása, vagy születése változtat az exed szívén, hozzáállásán. Legyél nyitott erre is. Nem azt mondom, hogy fogadd vissza, ha már ezt nem szeretnéd, de esetleg adj neki lehetőséget a gyerekével való kapcsolattartásra, hiszen ez a gyermek a számára is lehet ajándék csak nem számított rá, nem készült rá. Szeretettel😊

2023. márc. 26. 15:19
 65/66 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó: ennyi bullshitet egy rakáson ritkán olvasni 👏
2023. márc. 26. 23:30
 66/66 anonim ***** válasza:
71%
#65 Hasznosabb volt olvasni a válaszát, mint a tiedet. :D
2023. márc. 27. 18:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!