Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jól döntöttem? Szemétség hogy...

Jól döntöttem? Szemétség hogy az apuka akarta ellenére megtartanám a babát? Vagy így nincs köze hozzá?

Figyelt kérdés
Már szakítottunk exemmel amikor kiderült hogy terhes vagyok.( Igen elég felelőtlenek és hülyék voltunk és ez lett a vége.) Exemnek elmondtam de nyilván nem örült neki. Ő nem akarja a gyereket. Szerencsére kapnék segítséget családtagjaimtól a legfontosabb dolgok gyakorlatilag már meg is lennének. Nem hiszem hogy képes lennék elvetetni. Megszeretném tartani csak még nem érezem hogy kész lennék rá. Kb 5-6 hetes lehetek. De még nem voltam dokinál 2 hét múlva kaptam időpontot. A goromba hozzászolásoktól kíméljetek tisztába vagyok vele milyen felelőtlenek voltunk! Köszönöm!

2023. márc. 19. 19:34
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 A kérdező kommentje:
Nem adnám örökbe semmikêpp se! Lehet hogy nehêz lesz de inkább nem eszek csak meglegyen mindene.
2023. márc. 19. 19:52
 12/66 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy nem lesz sok pénzem ha nem tudok dolgozni ezért spórolok már most. És ha tudnék valami itthon ülős munkát találni az jó lenne. Tudom nem sok időm lesz a gyerek mellett de valahogy megoldanám és mivel anyukámmal élek lenne segitségem.
2023. márc. 19. 19:56
 13/66 anonim ***** válasza:
77%

Az érzelmi oldalát 100%-ig megértem, én sem tudnék elvetetni egy gyereket.

De azt az apróságot is kalkuláld bele, hogy egyedülálló anya leszel, a gyereknek nincs apja (vagyis olyan amilyen), anyagilag, párkapcsolatilag, munka és minden téren elvágod magad egy időre.

2023. márc. 19. 19:59
 14/66 A kérdező kommentje:
Tudom. Hát kb én is apa nélkül nőttem fel kb 5 éves korig laktunk együtt majd 13-14 évesen keresett fel újra addig nem nagyon hallottam róla pedig egy városba éltünk.
2023. márc. 19. 20:01
 15/66 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem az mindenképp egy tiszteletre méltó dolog a kérdezőtől, hogy tisztában van a következményekkel, és így vállalná, minden nehézség ellenére is!:)
2023. márc. 19. 20:05
 16/66 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudom mennyi idős vagy, de ha 25 alatt akkor elvetetném a helyedben. Lehet érzelmi alapon gondolkodni, de egy gyerek baromira nagy anyagi felelősséggel jár és lemondással. Nem fogsz tudni utazni, bulizni, magadra költeni. Az meg hogy a családodtól várod a segítséget az meg egyszerűen nevetséges mert rájuk leszel utalva. Persze ha gazdagok vagytok, akkor nem számít. Csak a legnagyobb szemétség a gyerekkel lesz, amikor majd iskolás lesz és nem tudod őt rendesen öltöztetni meg a legújabb kütyüket megvenni neki.
2023. márc. 19. 20:08
 17/66 A kérdező kommentje:
26 éves vagyok. És nem nem vagyunk gazdagok de eddig mindenünk megvolt amire szükségünk volt. Akár 2-3 hónapig is félre tettünk pénzt de végül meg lett mindenünk és jobban is értékeljük ezeket. És mire odajutunk hogy kütyü kell neki addigra már dolgozni fogok bőven. A szükséges dolgai meglesznek sulira. És hiába vagyok 26 éves nagyon nem érdekelnek a bulik meg az ivászat meg az ilyenek. Utazgatni gyerekkel is lehet majd.
2023. márc. 19. 20:13
 18/66 A kérdező kommentje:
Magamra pedig annyit költök amennyire szükséges. Sose voltam nagyra vágyó meg olyan aki unalmába vásárolgat.
2023. márc. 19. 20:14
 19/66 anonim ***** válasza:
46%
Ha utána nem kilincselsz nála pénzért, vagy sóznád rá akaratán kívül a gyereket, akkor nem szemétség.
2023. márc. 19. 20:19
 20/66 A kérdező kommentje:
Hát rá sózni biztos nem fogom. Viszont a gyerektartáson gondolkodom. Ő is ugyanolyan,, hibás" ebbe mint én ennyi járna a gyereknek nem?
2023. márc. 19. 20:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!