Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jól döntöttem? Szemétség hogy...

Jól döntöttem? Szemétség hogy az apuka akarta ellenére megtartanám a babát? Vagy így nincs köze hozzá?

Figyelt kérdés
Már szakítottunk exemmel amikor kiderült hogy terhes vagyok.( Igen elég felelőtlenek és hülyék voltunk és ez lett a vége.) Exemnek elmondtam de nyilván nem örült neki. Ő nem akarja a gyereket. Szerencsére kapnék segítséget családtagjaimtól a legfontosabb dolgok gyakorlatilag már meg is lennének. Nem hiszem hogy képes lennék elvetetni. Megszeretném tartani csak még nem érezem hogy kész lennék rá. Kb 5-6 hetes lehetek. De még nem voltam dokinál 2 hét múlva kaptam időpontot. A goromba hozzászolásoktól kíméljetek tisztába vagyok vele milyen felelőtlenek voltunk! Köszönöm!

2023. márc. 19. 19:34
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
68%

"És ha tudnék valami itthon ülős munkát találni az jó lenne." IT, úgy nagyjából az IT lehet otthonról. Na de az se olyan, hogy ülsz otthon, és csinálod, amikor alszik a gyerek, hanem ülsz otthon, és legalább törzsidőben (mondjuk 10 és 14 között, munkahelye válogatja) rendelkezésre állsz.

"És mire odajutunk hogy kütyü kell neki addigra már dolgozni fogok bőven." Amúgy mit dolgozol most? Ha nem ovikompatibilis, akkor túl sok esélyed nincs visszamenni oda, még a gyerek intézményesítése után sem. Belegondoltál abba, hogy elég rendesen lecsökkennek a lehetőségeid?

2023. márc. 19. 23:11
 42/66 anonim ***** válasza:
72%

"inkább nem eszek csak meglegyen mindene."

Ne haragudj már, de ez nem így működik. Azért, mert nem eszel, még nem lesz elég pénzed egy gyerekhez.

Arról nem beszélve, hogy gyerek mellett nemhogy 1, de lehet, hogy 3-4-5 évig sem tudsz dolgozni, ha beteges és folyton otthon van, mert ezt egy munkáltató sem fogja tolerálni, komolyan évekig anyádékkal akarod eltartatni magad meg a gyereked is?

Nem elég, hogy nekik nélkülözve, nehezen kellett felnevelni téged, most nyakukba akasztod a gyereket is, ahogy írták, viszed tovább ezt a mintát, a szegénységet? Azt hiszed, olyan nagy buli nem enni, és ha nem telik semmire, mert kell a gyerekre a pénz?

Nem tudod, mit vállalsz.

2023. márc. 20. 06:55
 43/66 anonim ***** válasza:
69%

Nagyon le leszek pontozva, de le írom a véleményem akkor is.

Szerintem egy nő mindig magának szül első sorban. Senki nem lát a jövőbe, aki ma támad hogy ugyan hogy nevelnél fel egyedül egy gyereket, lehet holnap pont ő válik egyedülálló anyává. Sose lehet tudni. Ha megtartod a gyereket az alap dolog hogy apukával elismertesd és irány a bíróság a gyerektartási kérvénnyel, vagy ha nem hajlandó elismerni akkor a bíróság kötelezteti egy dns tesztre és utána ítéli meg a gyerektartást. Ehez ragaszkodj, mert nagyon sokat fog jelenteni havi 30-40-50ezer forint is! De minden bíróságon vannak fogadó órák, ott mindent elmondanak. Hozzá a gyes vagy gyed, illetve a családi, amint dolgozol a fizetés mellé az adójóváírás. Nem nagy összegek, de már előrébb vagy anyagilag. Bölcsödébe 1éves kortól betudod iratni, csak időbe kezd el intézni hogy legyen hely. Ha édesanyád esetleg eltudja vinni vagy érte tud menni, már jóval könnyebb munkát keresni. Tehát megoldani egyáltalán nem lehetetlen,csak szervezés kérdése.

2023. márc. 20. 10:20
 44/66 anonim ***** válasza:
88%

"Bölcsödébe 1éves kortól betudod iratni, csak időbe kezd el intézni hogy legyen hely"

Ez nem így működik, a legtöbb helyen alapból csak akkor veszik be bölcsibe a gyereket, ha anyuka viszi beiratáskor a munkàltatói igazolást, ugyanis a bölcsi dolgozó szülőknek van. Azzal, hogy ő majd elmegy munkát keresni, be sem fogják venni, ergo a gyerek 3 êves koráig, oviig ülhet otthon, ha nincs most munkahelye, ahova fixen visszaveszik.

Ne írjatok már olyan dolgokat, amelyek nem valósak.

2023. márc. 20. 10:29
 45/66 anonim ***** válasza:
35%

Én úgy szeretem mikor valaki pedálozik a bölcsivel.

Mikor tudatosul bennetek, hogy nem mindenhol van bölcsi? 🤔

2023. márc. 20. 10:57
 46/66 anonim ***** válasza:
59%

Kedves utolsó válaszoló. Nem igazán értem mi nem valós ezen. A bölcsibe való felvételi kérvényhez nem kérnek még munkáltatói igazolást, a beiratáshoz is elég a munkáltatótól a szándéknyilatkozat, és általában azt is rugalmasan kezelik. Ergo ha anyuka augusztusra talál munkát szeptemberi kezdéssel, az már tökéletes. Egyébként ha nagyon bele akarunk menni orvosi vagy védőnői javaslattal is belehet iratni a gyereket...

Felesleges a kákán is a csomót keresni, az az igazság hogy aki akar az mindenre talál megoldást, aki nem akar az meg kifogást.

2023. márc. 20. 11:02
 47/66 anonim ***** válasza:
15%
Istenem, hát komolyan itt némely hozzászólónak tényleg szívből kívánom, hogy az életbe ne váljon egyedülálló anyává, mert ilyen mentalitással biztos hogy ő is meg a gyereke is a híd alatt halna éhen ha rajta múlna...pfuuu
2023. márc. 20. 11:05
 48/66 anonim ***** válasza:
67%
Ennek a gyereknek egy gyerekkora és egy családja lesz. És ennek a családnak nem lesz része egy apa, egy anya is csak félig, mert állandóan hulla fáradtan fog küzdeni a megélhetésért. Nem fogja tudni a homokot pakolgatni a gyerekkel kint a játszón, mert dolgoznia kell, mindent megcsinálni, amíg ébren van a gyerek, hogy ha alszik, dolgozhasson. Le lehet tenni bölcsibe, ott lehet hagyni napköziben (amivel alapvetően nincs baj), de ennek a gyereknek azzal fog telni a gyerekkora, hogy anya soha nem ér rá, hogy velem legyen. És így is fel fog tudni nőni, de én személy szerint ennél jobb életet szeretnék a gyerekemnek. Szerintem rossz körülmények közt élni, rossz mintákat vinni tud rosszabb lenni, mint nem lenni.
2023. márc. 20. 11:09
 49/66 anonim ***** válasza:
79%

"bölcsibe való felvételi kérvényhez nem kérnek még munkáltatói igazolást, a beiratáshoz is elég a munkáltatótól a szándéknyilatkozat, és általában azt is rugalmasan kezelik. Ergo ha anyuka augusztusra talál munkát szeptemberi kezdéssel, az már tökéletes. Egyébként ha nagyon bele akarunk menni orvosi vagy védőnői javaslattal is belehet iratni a gyereket..."

Ez nem így van, nálunk már a jelentkezéskor is vinni kell a munkáltatói nyilatkozatot arról, hogy igen, X hónap Y napjától anyuka ismét alkalmazásban fog állni, mert akkora a túljelentkezés, alapból azokat veszik fel, akik már fixen vissza tudnak menni, sőt, nálunk még azokat se mindet, mert az 5+ ezer fős települése 25 férőhely van a bölcsiben. A városban szintén mindenhol túljelentkezés van, én magam is több anyukát ismerek, aki nem tudott visszamenni dolgozni, mert egy bölcsibe sem vették fel a gyereket.

Nem tudhatjuk, hogy ahol a kérdező lakik, van-e egyáltalán bölcsi és ha igen, van, és elég beiratáskor vinni az igazolást, az ugyanúgy nem fog működni a gyakorlatban, mert kb. egy munkahely sem veszi fel úgy, hogy várni kell rá, nem fix a gyerek elhelyezése, és alapból nen is tud menni dolgozni, mert még be is kell szoktatni a gyereket. Ja, aztán elkezd közösségbe járni, havonta beteg lesz, mert most előző találkozik mindenféle betegséggel és garantálom, hogy nincs munkáltató, aki ezt elnézi, szerinted igen?

A védőnő javaslatára meg nem köteles felvenni a bölcsi, csak előnyben részesíteni, ha egyedülálló anyuka és van már nyilatkozata arról, hogy vissza tud menni dolgozni.

Ha mindenre lehetne megoldást találni, nem élne sok anyuka sz*r házasságban vagy a szüleivel gyerekestől, mert hiába akarja valaki megoldani a dolgokat, ha alternatíva sincs. Pl. ott kezdve, hogy akár bölcsi sincs, ahova felvennék a gyereket. Konkrétan országosan nincs annyi hely, amennyi jelentkező, ez tény, nem kifogás.

2023. márc. 20. 11:41
 50/66 anonim ***** válasza:
79%
47: egyedülálló anyává válni, vagy eleve úgy kezdeni az egészet nem ugyanaz. Előbbi egy kényszerhelyzet, a második egy felelőtlen döntés.
2023. márc. 20. 11:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!