Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jól döntöttem? Szemétség hogy...

Jól döntöttem? Szemétség hogy az apuka akarta ellenére megtartanám a babát? Vagy így nincs köze hozzá?

Figyelt kérdés
Már szakítottunk exemmel amikor kiderült hogy terhes vagyok.( Igen elég felelőtlenek és hülyék voltunk és ez lett a vége.) Exemnek elmondtam de nyilván nem örült neki. Ő nem akarja a gyereket. Szerencsére kapnék segítséget családtagjaimtól a legfontosabb dolgok gyakorlatilag már meg is lennének. Nem hiszem hogy képes lennék elvetetni. Megszeretném tartani csak még nem érezem hogy kész lennék rá. Kb 5-6 hetes lehetek. De még nem voltam dokinál 2 hét múlva kaptam időpontot. A goromba hozzászolásoktól kíméljetek tisztába vagyok vele milyen felelőtlenek voltunk! Köszönöm!

2023. márc. 19. 19:34
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
70%

Én minden szempontból annak tartom.

Nőként írom. Bírom mikor mindenki szajkózza : a gyerek apja ugyan olyan egyenrangú fél és szülő mint az anya, miközben egyáltalán nem az.

Lehet jönni itt az én testem, én döntésem szlogennel, de senki ne merjen ezekután hápogni, hogy a férfi tojik a gyerekre, nem akar fizetni ect.

De apuka kussoljon mindenképp és csak fizessen ugye?

Hát én is úgy gondolom, ha egy nő mindenáron megakarja tartani, tegye, de akkor nevelje és gondoskodjon is róla egymaga. Ne más nyakára vállaja.

Húzott volna gumit a pasi.. Nem. Itt mindkét fél hibás. Nem kell csak a férfire mutogatni. Védekezett volna mindkét fél. Én mint nő ha nem akarok /nem tervezek gyereket védekezem.

Egy gyerek pedig végképp nem érdemli meg, hogy csonka családba szülessen.

2023. márc. 19. 20:25
 22/66 anonim ***** válasza:
72%
#20: Ha ugyanannyira hibás, akkor ugyanannyi beleszólása is legyen, nem?
2023. márc. 19. 20:25
 23/66 anonim ***** válasza:
73%
Tehát szerencsétlen édesanyád egyedül nevelt fel nélkülőzve, gürcölve, most a nyakába akarsz szülni, ahelyett, hogy szegény végre pihenhetne lassan, és te ugyan azt a nyomort akarod a gyermekednek adni.. 👏👏👏👏 Csak gratulálni tudok.
2023. márc. 19. 20:36
 24/66 anonim ***** válasza:
72%
Te nem tudod mit vállalsz 😂
2023. márc. 19. 20:37
 25/66 A kérdező kommentje:
Kedves #23! Egyáltalán nem nélkülöztünk anyának is volt segitsége mégpedig az anyukája vagyis a mamánk. Most akkor őt is elitéled mert a nyakába szült? Ráadásul 3 voltunk akkor testvérek. 3 munkat kellett etetnie / öltöztetnie..
2023. márc. 19. 20:41
 26/66 anonim ***** válasza:
58%
A gyerektartás jár, így van jogilag. És ez szerintem így erkölcsileg is teljesen rendben van, pár tízezer forint havonta, ennyi felelőssége mindenképp van a biológiai apának. Ez semmi ahhoz a dilemmához képest, amin most te mész át, az egyik lehetőség egy hatalmas felelősség, lekötni magad egy életre, ha megtartod a gyereket, a másik pedig a komoly lelki megpróbáltatás (már akinek, de aki lazán vesz egy abortuszt, annál eleve nem merül föl a kérdés).
2023. márc. 19. 20:45
 27/66 anonim ***** válasza:
70%
Nem szemétség, ha nem várod el tőle, hogy fizesse a gyerek tartást. Mindketten ugyanúgy felelőtlenek voltatok, szét is mentetek, megértem, hogy nem akarja a gyereket. Azt nem értem, te miért akarsz egy olyan vktől gyereket, akit már nem is szeretsz és nem játszik szerepet az életedben. Én biztos nem tartanám meg, előttem az élet, majd talalnék mást, akivel boldog családot alapíthatok. Így csak meg fogod nehezíteni az életedet. De ez végülis a te dolgod, lebeszélni nem akarlak róla, csak akkor ne várd el tőle, hogy ezek után bármi köze is legyen hozzátok.
2023. márc. 19. 20:47
 28/66 A kérdező kommentje:
Tudom mekkora barom voltam én is és nekem is megfordult a fejembe hogy nem akarok senki nyakára szülni de anyáék nagyon lehurrogtak hogy bolond vagyok itt lesznek és segitenek. És ugyanugy szereti fogják mint a testvérem két gyerekét. Az apuka persze részegen még azzal jött pár napja hogy hiányzom neki és szeret meg találkozni akar velem meg beszélgetni akart rólam. De nyilván csak leakart beszélni a gyerekről mert másnap amikor mondtam neki hogy józanon jöhet és beszélgessünk de a baba marad igy is ugy is nem jött.
2023. márc. 19. 20:50
 29/66 anonim ***** válasza:
66%
Még klasszabb.. Ahelyett, hogy okosabb lennél, helyette viszed tovább a mintát.. 👏 Van különbség aközött, hogy valakit házasságból (meglévő családból) kilépve hagynak el x számú gyerekkel. Mint egyedűl gyereket vállalni kopasz seggre, más nyakára. 🤷‍♀️
2023. márc. 19. 20:50
 30/66 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy nem szeretem? Már vagy 6x kidobott mert valamibe nem egyeztünk de mindig visszajött én hülye mindig visszafogadtam mert ennyire szeretem. Viszont ez már végleges. Nem hagyom hogy ki be ki be ugráljon az életembe akármennyire is szeretem.
2023. márc. 19. 20:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!