Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jól döntöttem? Szemétség hogy...

Jól döntöttem? Szemétség hogy az apuka akarta ellenére megtartanám a babát? Vagy így nincs köze hozzá?

Figyelt kérdés
Már szakítottunk exemmel amikor kiderült hogy terhes vagyok.( Igen elég felelőtlenek és hülyék voltunk és ez lett a vége.) Exemnek elmondtam de nyilván nem örült neki. Ő nem akarja a gyereket. Szerencsére kapnék segítséget családtagjaimtól a legfontosabb dolgok gyakorlatilag már meg is lennének. Nem hiszem hogy képes lennék elvetetni. Megszeretném tartani csak még nem érezem hogy kész lennék rá. Kb 5-6 hetes lehetek. De még nem voltam dokinál 2 hét múlva kaptam időpontot. A goromba hozzászolásoktól kíméljetek tisztába vagyok vele milyen felelőtlenek voltunk! Köszönöm!

2023. márc. 19. 19:34
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
90%

Van köze hozzá mert lesz egy gyereke, de tenni nem tud elleni, akkor tudott volna ha gumit húz.

Te döntésed, te fogod mind két lehetőség terheit viselni, ha szeretnéd tartsd meg, ha nem akkor ne.

Csak rajtad áll.

Apuka meg fizetheti a tartás díjat

2023. márc. 19. 19:38
 2/66 anonim ***** válasza:
82%
Csak amnyira szemétség megtartani, mint gumi nélküli beléd élvezni. Tudta, mi lehet belőle. Ne várja el, hogy te feküdja műtőasztalra.
 3/66 anonim ***** válasza:
86%
Jól. Csak akkor szemétség, ha nem volt ott, amikor csináltátok.🤷🏼‍♀️
 4/66 anonim ***** válasza:
74%
Nem bántásból, de ha beismerted a felelőtlenségedet, tisztában vagy vele, hogy mekkora feladat egy gyerekvállalás? Hiszen a pénz és a tárgyi feltételek nem minden.
2023. márc. 19. 19:39
 5/66 anonim ***** válasza:
83%
Nem szemétség, ő is már nagyfiú, ha tudja, mi lesz ha nem húz gumit, akkor ne várja el, hogy elvetesd.
2023. márc. 19. 19:41
 6/66 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen mindegy, hogy ki, mit gondol erről.

Ez kizárólagosan a nő döntése.

Ha nem lesz apasági nyilatkozat és egyikőtök sem erőlteti, akkor nem lesz köze a gyerekhez.

Ha lesz apasági (akár nyilatkozat vagy bírósági úton), akkor a kötelezettségein túl jogai is lesznek a gyerekkel kapcsolatban.

2023. márc. 19. 19:42
 7/66 A kérdező kommentje:
Tudom hogy hatalmas felősséggel jàr. Hát megmondtam neki ha ennyire nem akarja ezt a gyereket mégcsak felvállalni se akkor 1-2 év múlva se jussunk eszébe.
2023. márc. 19. 19:46
 8/66 anonim ***** válasza:
54%

Ez a te döntésed. Az apa köteles lesz gyerektartást fizetni, és joga lesz láthatáshoz, de ezen kívül nem kell majd részt vennie a közös gyereketek életében.

Hogy így vállalod-e, az a te döntésed. Teljesen megértelek, hogy nem akarsz abortuszra menni, én se akarnék. De mindenképp nehéz lesz, akkor is, ha nem csak anyagilag, hanem segítséggel stb. is támogat a család. Fontold meg az örökbeadást (jogilag, ha házasok voltatok, akkor az apának is le kell mondania róla, ha nem voltatok azok, akkor szerintem el tudod intézni "sutyiban", a biológiai apa beleegyezése nélkül).

2023. márc. 19. 19:49
 9/66 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem nem szemétség. Rengeteg érv szól a megtartása mellett. Ellene kb. semmi.

Először is te szeretnéd, ez a legfontosabb. Józanul végiggondolva úgy látod, lenne segítséged, és nem is nélkülözne a kicsi. Ez is nagyon fontos.

Az ex számodra már senki, a gyereked meg a gyereked. A különbség nagyobb nem is lehetne.

Felelőtlen se te voltál, hiszen épp a felelősséget szeretnéd vállalni, ezt döntötted el. Neki is volt választása, nem vigyázott.

Én nem gondolkodnék, és rosszul sem érezném magam miatta.

Boldog babavárást!

2023. márc. 19. 19:50
 10/66 anonim ***** válasza:
83%
Azért azt számold bele hogy min 1 évig nem tudsz dolgozni,amit pénzt kapsz magában nem elég csak ha anyagi segítséget is kapsz. Ott van az oltások ára, betegség, esetleges külön vizsgálatok. Lehet terhességi xukorbeteg leszel és az ilyen kaják,italok piszok drágák. Később pelenkák ára stb. Csak akkor vállald be ha eltudod tartani magad és a gyermeked mert a tartás díj és a csed stb nem lesz sok. Ha úgy érzed menni fog akkor nem szemetseg,de a tartás díjnál viszont így ne is várj el többet.
2023. márc. 19. 19:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!