Jól döntöttem? Szemétség hogy az apuka akarta ellenére megtartanám a babát? Vagy így nincs köze hozzá?
Van köze hozzá mert lesz egy gyereke, de tenni nem tud elleni, akkor tudott volna ha gumit húz.
Te döntésed, te fogod mind két lehetőség terheit viselni, ha szeretnéd tartsd meg, ha nem akkor ne.
Csak rajtad áll.
Apuka meg fizetheti a tartás díjat
Teljesen mindegy, hogy ki, mit gondol erről.
Ez kizárólagosan a nő döntése.
Ha nem lesz apasági nyilatkozat és egyikőtök sem erőlteti, akkor nem lesz köze a gyerekhez.
Ha lesz apasági (akár nyilatkozat vagy bírósági úton), akkor a kötelezettségein túl jogai is lesznek a gyerekkel kapcsolatban.
Ez a te döntésed. Az apa köteles lesz gyerektartást fizetni, és joga lesz láthatáshoz, de ezen kívül nem kell majd részt vennie a közös gyereketek életében.
Hogy így vállalod-e, az a te döntésed. Teljesen megértelek, hogy nem akarsz abortuszra menni, én se akarnék. De mindenképp nehéz lesz, akkor is, ha nem csak anyagilag, hanem segítséggel stb. is támogat a család. Fontold meg az örökbeadást (jogilag, ha házasok voltatok, akkor az apának is le kell mondania róla, ha nem voltatok azok, akkor szerintem el tudod intézni "sutyiban", a biológiai apa beleegyezése nélkül).
Szerintem nem szemétség. Rengeteg érv szól a megtartása mellett. Ellene kb. semmi.
Először is te szeretnéd, ez a legfontosabb. Józanul végiggondolva úgy látod, lenne segítséged, és nem is nélkülözne a kicsi. Ez is nagyon fontos.
Az ex számodra már senki, a gyereked meg a gyereked. A különbség nagyobb nem is lehetne.
Felelőtlen se te voltál, hiszen épp a felelősséget szeretnéd vállalni, ezt döntötted el. Neki is volt választása, nem vigyázott.
Én nem gondolkodnék, és rosszul sem érezném magam miatta.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!