Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jól döntöttem? Szemétség hogy...

Jól döntöttem? Szemétség hogy az apuka akarta ellenére megtartanám a babát? Vagy így nincs köze hozzá?

Figyelt kérdés
Már szakítottunk exemmel amikor kiderült hogy terhes vagyok.( Igen elég felelőtlenek és hülyék voltunk és ez lett a vége.) Exemnek elmondtam de nyilván nem örült neki. Ő nem akarja a gyereket. Szerencsére kapnék segítséget családtagjaimtól a legfontosabb dolgok gyakorlatilag már meg is lennének. Nem hiszem hogy képes lennék elvetetni. Megszeretném tartani csak még nem érezem hogy kész lennék rá. Kb 5-6 hetes lehetek. De még nem voltam dokinál 2 hét múlva kaptam időpontot. A goromba hozzászolásoktól kíméljetek tisztába vagyok vele milyen felelőtlenek voltunk! Köszönöm!

2023. márc. 19. 19:34
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:
Normálisan is lehet írkálni köszi...
2023. márc. 19. 20:55
 32/66 anonim ***** válasza:
43%

Nem kívánom.

De ez is egy olyan dolog, jobb ha felkészülsz mindenre.

Nos mihez kezdessz, ha a gyermeked nem átlagos lesz? Allergia. Fejlesztések nem olcsóak ahogyan a diétás étrend sem. Amellett nem minden ovi/suli integráló. Nem minden speciális igényű gyermek mellett tudsz dolgozni.

Mihez kezdessz ha édesanyádat éri valami, vagy téged? Ha mindketten kiestek a munkából?

2023. márc. 19. 21:09
 33/66 A kérdező kommentje:
Akkor vetessem el jobb lesz mindenkinek????....
2023. márc. 19. 21:11
 34/66 anonim ***** válasza:
59%

Ó drága ez nem lesz egyszerű menet. Először terhességi cukorbetegségem lett,aztán baba kólikás lett és egész éjszaka fent volt, most meg tejallergiás szója allergiás,hát kisebb vagyon a nem tejes cuccokat enni,inni( kábé mindenben van tej amiben meg nincs abban szója van). Cuki hogy majd bírod,de az apja nélkül már hulla lennék pedig 190 körül kapok államtól pénzt,de ŵjszaka nem anyám ringatta q babát lévén ő dolgozik stb

Naív vagy ,nem az elvetetés a probléma hanem hogy naivan állsz hozzá és akkor esel pofára amikor már nem csinálhatod vissza.

2023. márc. 19. 21:16
 35/66 anonim ***** válasza:
58%

Az, hogy Te hogyan döntessz az a Te dolgod. De tedd félre a cukormázat, és gondolkodj reálisan, majd azután dönts.

Én semmilyen formában nem tartanám meg, de ez én vagyok, én baromira felelőtlen és önző dolognak tartom. Ha lenne bőven félre tett pénzed, karriered, erős független nő lennél, akkor azt mondom hajrá ha ez minden szíved vágyad, benne vagy a korban. De ugye nem ez a helyzet.

Sosem vállaltam volna egyedül gyereket.

Hidd el nem viccből írtam a speciális igényű gyermeket sem.

2023. márc. 19. 21:19
 36/66 anonim ***** válasza:
51%

Hűha, nagyon sajnállak a cukormázban.

Egy gondoskodó, normális férjet NEM helyettesítheti az anyád.

Az együtt TERVEZETT és VÁRT baba öröméből is kimaradsz.

Az apukával és babával együtt családdá válásból is kimaradsz.

Ma már nem egyszerű feladat egyedülálló anyaként élni, régen ez jóval könnyebb volt.

Az SNI-s gyerekem van, el nem tudom mondani a küzdelmünket!

2023. márc. 19. 21:34
 37/66 anonim ***** válasza:
83%

Ezt a döntést neked kell meghoznod és mérlegelned.

Viszont én a 21#-el maximálisan egyetértek. Hogyha teherbeesnék és a férfi előre közölné,hogy ő nem szeretné egyáltalán a gyereket és részt se kíván venni és én ennek ellenére vállalnám,akkor igen is egyedül vállalnám gyerektartás nélkül. Nekem nem is kellene a pénze(megteremtem én)úgy,hogy ő már most lefektette,hogy nem akarja. Azzal nincs baj,hogy vállalod így egyedül,lehet én is ezt tenném,de akkor így csinálnám,de ez én vagyok. Ráerőltetni nem fogok senkire semmit miközbe én ugyanúgy felelőtlen voltam.

Amúgy arra tényleg fel kell készülni,hogy nem egyszerű menet a szülőség,de ezt úgy is mindenki akkor tapasztalja meg,ha azzá válik. Meséltek nekem is mindenfélét,de megélni teljesen más és ezerszer nehezebb.

2023. márc. 19. 21:36
 38/66 anonim ***** válasza:
83%
Én is nagyon romantikusan álltam a gyerekneveléshez, a rosszat meg sem hallottam mondván, hogy az enyém nem olyan lesz, én máshogy csinálom, azt majd megoldom. Tervezett baba volt, házas vagyok. Így utólag látom csak, amit még terhesen sem hittem volna el. A férjem nélkül én ebbe belepusztulnék. Fizikailag, lelkileg, anyagilag. Az írásaidból még gyereknek tűnsz. Ha meg akarod tartani a babát, akkor ne így állj a dologhoz. Az újszülött addig csak egy cuki, édes, tejillatú csöppség, amíg más gyereket fogod. Valóságban rengeteg fizikai és mentális munka. Hidd el, amikor 4x1 órát aludtál éjjel és mire pont elaludnál napközben, mindig kel a gyerek, üvölt, de fogalmad sincs mi baja és bőgsz vele te is azon gondolkodva, hogy úristen, ez mától illetve lesz? Az nem szép és jó. Az is, de azt a részét te nem fogod tudni élvezni évekig, amíg elég nagy nem lesz. És évek borzasztóan hosszúak tudnak lenni.
2023. márc. 19. 21:49
 39/66 anonim ***** válasza:
52%
Nem hiszem, hogy a kérdezőt érdekli, hogy másnak sni-s, tejallergiás vagy esetleg kólikás a gyereke. Nem is értem miért példálóztok ilyenekkel 🤔. Nem tökmindegy nektek, hogy milyen lesz a gyereke? Úgy csináltok mintha soha, senki nem szült volna egyedülállóként a családja támogatásával. Hát igen, nem a legszebb csonka családban felnőni de ilyenek is vannak szép számmal.
2023. márc. 19. 21:59
 40/66 anonim ***** válasza:
43%

#36! Ha elveteti a gyereket, garantálod a normális férjet és apát?🤔 Mindenki olyan könnyen dobálózik ezzel a "majd lesz másik, szép boldog családban" szöveggel, miközben a nők legalább felének a büdös életben nem lesz normális férje, olyan meg pláne nem, aki jó apa is.

Ha csak azok vállalnának gyereket, akik azt boldog! házasságban fel is nevelik(nem CSOK, egyéb közös hitel stb.kényszeréből), akkor már rég kihaltunk volna.

2023. márc. 19. 22:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!