Tényleg ennyi esze van a mai fiataloknak?
Nekem még olyan volt ismerősöm is van, aki 8 általánossal, nulla végzettséggel van. Amikor kiderült, hogy terhes a barátja elhagyta. /A lány úgy gondolta, hogy majd a gyerekkel sikerül megtartani, de nem./ Most a szüleinél van. Mondhatni a szülei nyakára szül. Mert el nem hiszem, hogy több százezerért megvett volna baba dolgokat a semmiből. Meg abból a gyesből és családi pótlékból nem igazán lehet gyereket nevelni (szerintem).
2013. ápr. 20. 08:46
Na, hogy fellázadt a sok iskolázatlan, aki kettessel leérettségizett vagy akit épp az iskolapadból vittek a szülőszobára, meg akinek nem volt esze védekezni:)
Sokatokra tényleg ráférne még 1-2 év korrepeptálás, mert az egyszerű szövegértelmezés se megy. Ha ti úgy szültetek tizen-huszonévesen, h volt végzettségetek, anyagi hátteretek, munkaviszonyotok, akkor mit lázadoztok itt? A kérdés nem rólatok szól.
2013. ápr. 20. 09:09
Régi iskola társak egy közösségi oldalon. Honnan veszed, hogy nincs szakmája, pénze, munkája, végzettsége? De most komolyan? Nem is ismered, csak látod neten, hogy anyuka lett, és már ítélkezel. Gondolom fogalmad sincs az életéről, ha azt is facebookról tudod, hogy szülők lettek. Érdekes, mert én is 20 évesen szültem. Egy régi iskolatársam csak annyit lát facebookon, hogy anyuka lettem. Jó tudni, hogy rögtön elítél. Pedig 2 évet dolgoztam, megvan a megfelelő anyagi és érzelmi háttér a picinek. Csak hát én nem terítem ki az életemet a neten. De ezek szerint biztosan sokan lenéznek, hát gyönyörű mondhatom. Büszke lehetsz.
2013. ápr. 20. 10:24
34/44 A kérdező kommentje:
Azért annyira ismerem őket, hogy tudjam hogy élnek. Azért mert nem vagyok velük napi kapcsolatba.. Én az olyanokról beszélek, akinek semmilye sincs. És nem az a gond, hogy 20egynéhány évesen szül..
"Régi iskola társak egy közösségi oldalon. Honnan veszed, hogy nincs szakmája"
Azért mert félúton kibukott a süliből annyira hülye volt, ja igaz van valami munkanélkülis 2. hónapos tanfolyama, hát azt nem nevezném szakmának.
2013. ápr. 20. 11:29
Látatlanban másokat le hülyézni nem túl okos dolog. Ahogy mások életével foglalkozni sem az. Igazán kár hogy ilyen egyhangú az életed, hogy nem tudsz másokkal foglalkozni csak azzal hogy a volt osztálytársaid mire meg hova szülnek. Gondolom a suliba is népszerű lehettél.
2013. ápr. 20. 16:06
Honnan tudnád hogy élnek? Azt mondtad facebookon látod őket szülőként! Persze olyan is van aki a semmire szül sajnos, de nem hiszem, hogy mindegyiknek az élettörténetét ismered!
2013. ápr. 20. 16:50
Nem kell általánosítani.
Nekem 21 évesen már 2 év munkaviszonyom volt,tehát senki nyakára nem vállaltam volna gyereket csak a sajátomra,az más kérdés hogy csak segítséggel sikerült a baba így 24 évesen szültem.
Jelenleg még GYED-en vagyok,mellette iskolába járok.Azt is elárulom neked hogy a GYED-em 92000FT,bár ezt sokan nem hiszik el!
2013. ápr. 20. 21:09
39/44 A kérdező kommentje:
Nem általánosítottam. A kérdés még mindig a saját ismerőseimről szól, akiket igen is ismerem annyira, hogy tudjak az anyagi helyzetükről. Gondolom az olyan lányok, akik egész héten egy ruhába járnak, koszosak, az iskola udvaron kuncsorognak egy szál cigiért azok eltartják a gyereket is.. Sajnálom ha valakinek nem tetszik a nézőpontom, szerintem ez nem helyén való.
Csakhogy az ismerőseid életéhez sincs semmi közöd. Ezt kellene felfognod azzal a csöpnyi kis eszeddel. Miért nem foglalkozol inkább magaddal? Vagy tényleg ennyire unalmas az életed?
2013. ápr. 21. 11:28
Kapcsolódó kérdések: