Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg ennyi esze van a mai...

Tényleg ennyi esze van a mai fiataloknak?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok. Manapság gondolkodtam el azon, hogy a mai világba, hogy lehet annyi esze a fiataloknak, hogy gyereket vállalnak a semmire?! Az én korosztályomról van szó, meg kicsit ezalatt. A Facebookon halom számra találom a régi iskola társaimat 'szülőként'. Persze szakma, pénz, munka, végzettség nélkül. Normális ez? Nekem ne is mondja senki, hogy ez rendes gyereknevelés..

2013. ápr. 19. 17:53
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy némelyik nem állja meg a helyét! Aki fiatalon is, de vállalja a gyereket, eltartja azzal semmi baj nincs. Viszont nem hinném, hogy olyan baromi természetes az, hogy szülés után a /drága általatok látatlanba dicsért/ anyuka már a disco-ba rázza a seggét.
2013. ápr. 19. 20:03
 12/44 anonim ***** válasza:
74%
Várjál még kicsi lány, te se tudhatod mit tartogat számodra a jövő. Ne legyél olyan nagyra magadtól meg az elveidtől, aki magas lovon ül az esik a legnagyobbat. Inkább foglalkozz magaddal meg a kis tanulmányaiddal és ne mások életével, meg azzal hogy ki mikor és hová szül. Mert sziven csak hogy eláruljam semmi közöd hozzá. Vagy ha ennyire szeretsz áskálodni meg bele avatkozni mindenbe akkor indíts blogot vagy egy pletyka rovatot. Abban tuti jó lennél. Gondolom gazdag szülők mű körmös barbi babája vagy, átlag feletti IQ-val. Aki olyan sokra tartja magát hogy bárkit leszólhat. Szánalmas vagy kislány.
2013. ápr. 19. 20:03
 13/44 anonim ***** válasza:
0%

"Neked kell azt a gyereket felnevelned, a te kötelességed gondoskodni rólla? Nem hiszem, akkor meg mit háborogsz."

csak az a baj, hogy igen is, az ő járulékaiból is fizetni fogják a sokadik gyerek után is a családit meg a többit, mert nagyon sokan csak EZÉRT szülnek!!

Szerintem igen is idegesítő, hogy míg a 'normálisabbja' (és itt most nem a kivételekre gondolok, akiknek tényleg van hova) azon görcsöl, hogy be merjen-e vállalni 1, max 2 gyereket, addig sokan sz.arnak bele, mert állambácsi úgyis tejel utánnuk...

és leírom megint, nem azokról beszélek, akik tényleg képesek is eltartani és felnevelni a gyerekeket!

Hanem azokról, ahol csak szülnek, a gyereket majd valaki felneveli, aztán betörnek az idősekhez, mert otthon semmi értéket nem kaptak. Nyilván előfordul ez 1-2 gyerekeseknél is, de az ilyen IQ szintű emberek szokták segélyre szülni a gyereket...

2013. ápr. 19. 20:42
 14/44 A kérdező kommentje:
Na látom itt is van sok idióta. A rendes válaszolóknak köszöntem szépen! :) mellesleg se elkényeztetett, se műkörmös nem vagyok.. Sőt! 16 éves korom óta önfenntartó vagyok. És igen is zavar, hogy az ilyen díszpintyek az én adózott pénzemen nevelek a 20.gyereket is.
2013. ápr. 19. 20:57
 15/44 anonim ***** válasza:
76%

Szia.

Azért nem kellene ennyire általánosítani!!

Én sem vagyok egy vén tyúk,23 és fél éves vagyok,és 3 héten belül megszülöm a kisfiúnkat.Normálisan kijártam az iskolát,leérettségiztem,szakmát szereztem és dolgoztam is a terhesség előtt.A férjem is dolgozik 2 munkahelyen is,szóval mi saját magunknak teremtettük meg az anyagiakat a gyerekhez!!Nem gazdagok a szüleink,semennyi pénzt nem kaptunk tőlük a picire sem,önerőből raktuk össze a pénzt a kicsi cuccaira,és lesz is annyi pénzünk,hogy fel tudjuk nevelni.Szeretnék majd kistesót is neki,de sajnos őt az anyagiak fogják eldönteni,hogy belefér-e vagy sem a jövőben.

Úgyhogy én kedves kérdező,én nem a te pénzedből fogom felnevelni a gyerekemet!!

2013. ápr. 19. 21:04
 16/44 anonim ***** válasza:
43%
Utolsó! Ha nem inged, miért veszed magadra?
2013. ápr. 19. 21:36
 17/44 anonim válasza:
91%
szia. elég butuska lehetsz, ha így általánosítasz. sosem tudhatod, kinek miért lett gyermeke és azt hiszem, közöd sincs hozzá. nézd, én 19 voltam, amikor kiderült, hogy teherbe estem. igaz, hogy 'még csak' 2 éve tartott a kapcsolatom a párommal, de egy percig sem gondolkodtunk rajta, hogy elvetessük. nekem is van végzettségem, páromnak is, emellett apuci dolgozik, nem élünk fényűzően, de normális körülmények között neveljük a gyermekünket, akiért anno mindenkivel szembeszálltunk pont az ilyen megnyilvánulások miatt, mint a tiéd. megmutatjuk, hogy igenis fel tudjuk nevelni annak ellenére, hogy fiatalok vagyunk. most másfél éves a fiam, egészséges, harmonikus kapcsolatban élünk és ez a lényeg. a kérdésed alapján neked sincs sok eszed..azt tanácsolom, kérdezd meg a régi iskolatársaidat, milyen szülőnek lenni és hogy boldogulnak. szerintem meglepődnél, hogy annak ellenére, mennyi eszük van a mai fiataloknak, némelyikük különbül neveli a gyerekét, mint aki 30 vagy 40 évesen szül. GONDOLKODJ, mielőtt hülyeséget beszélsz!
2013. ápr. 19. 21:45
 18/44 anonim ***** válasza:
78%
nem értem mi bajod,ez nem kor kérdés,van aki 20évesen külömbül neveli a gyerekét mint egy 30as mondjuk,én 19évesen leérettségiztem,2honapon belül elkezdtem dolgozni,21évesen férjhez mentem,most 23vagyok és egy honap mulva szülök,saját lakásunk,kocsink van a férjemmel ugy hogy semmit nem kaptunk mindent mi teremtettünk elő és ugy gondolom megállom ugy a helyem mint bárki más.szerintem te irigy vagy!én büszke vagyok magunkra és az életünkre!
2013. ápr. 19. 21:48
 19/44 anonim ***** válasza:
87%
Zavar vagy sem a te bajod, tudod kislány nagyon sokat kell még tanulnod erről a gonosz világról, ahol fiatal anyukák nevelik a gyereküket a szegény adózók pénzéből. Milyen dolog már ez de tényleg, hogyha már az a gyerek a világra jött akkor nem hagyjuk éhen halni. Mit vagy úgy oda ettől, az adót így is úgy is vonják, akkor meg már miért ne kapja inkább egy gyerek mint egy börtön töltelék. Az nem zavar hogy a rabokat akik lopnak csalnak hazudnak gyilkolnak a te adódból tartsák el? Vagy az alkoholistákat, a drogosokat a rehabon? Szörnyű hogy neked pár ezer forinttal kevesebb jut a kölykök miatt. Azért remélem nem fogsz álmatlanul forgolodni ettől.
2013. ápr. 19. 21:49
 20/44 anonim válasza:
100%
ha az én gyerekem lennél, tuti, nem lennél ilyen ostoba..
2013. ápr. 19. 21:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!