Sokszor olvasom itt, hogy valaki 17,26, stb órát vajúdik. Ezt miért hagyják? Normális ennyi ideig hagyni valakit vajúdni?
Szerintem aki ennyit vajúdik ott nem erös fájásokkal van és rendszeres 5 percesekkel, hanem mondjuk félnapot mindig vissza vissza tér és erösödik. Amúgy ez a vajúdás sokkal jobb mert a baba alatta készülödik. Ahogy a méhszáj is így nyílik. Gondolom olvastál eleget a császár az oxytocin hátrányairól, ezektöl akarják a kismamát megvédeni, és ez csak egyszer kell kibírni, viszont ha a babának a siettetés miatt lesz baja, vagy az anyuka szétszakad teljesen akkor az egy életre szól.
Nekem mindegyik lányom 3-4 óra alatt született meg az elsö fájástól kezdve. Ez is nehéz mert ez meg iszonyat erövel és gyorsasággal jött, 3-5 perces fájásokkal.
nekem az első fájástól 24 óra telt el addig, mire a kezembe adták a lányomat.
Az eleje tényleg nem ötperces fájásokból állt, hanem kb óránként jött, nagyjából 10 óra után mentünk be a kórházba, akkor már 10-12 percenként volt egy-egy fájás. Igazából ezalatt az idő alatt én még aludtam is, szóval nem volt vészes, viszont a következő 8 órában sem nagyon történt semmi: alig tágultam, a fájások nem lettek sokkal gyakoribbak, szóval így is kaptam oxitocint....
Most kérdés, honnan számítjuk a vajúdást?
Nálam délután 2-kor kezdődtek meg a fájások, de össze-vissza... 15-30 percenként, de rendszertelenül. Este 8 körül távozott el a nyákdugó, akkor kezdtek a fájások rendszeresek lenni, úgy 10 percesek. A kórházban olyan 11 körül már 5 perces fájásaim voltak, viszont tágulni alig tágultam.
Mivel a baba rendben volt, és én is, így semmi indok nem volt rá, hogy császárral beavatkozzanak, hiszen az mégiscsak műtét, magasabb a kockázata, mint egészséges nő, és egészséges baba esetén kivárni.
Reggel a dokimnak nem tetszett, hogy továbbra sem tágultam semmit, ekkor beavatkozott. De csak olyan szinten, hogy megrepesztette a burkot, kaptam tágító injekciót, meg beültettek a hidromasszázs kádba, meg az ujjával tágított picikét. Emellett félóránként nézték a pici szívhangját... 12:20-ra született meg.
Tehát a doki beavatkozott, de csak annyira, amennyire a helyzetemet meg akarta könnyíteni, és hogy csökkentse az esetleges kockázatokat, és mindenről tájékoztatott.
nekem reggel 7kor kezdődött a vajúdás, 20 perces fájásokkal. délután 4kor már 3-7 perces fájásaim voltak, de még mindig nem rendszeresek. akkor a szülésznő azt mondta, hogy zuhanyozzak le még egyszer, nézzem át a csomagomat és induljunk el.
5kor indultunk, tehát ekkor már 10 órája vajúdtam, megmondom őszintén, eszembe se jutott reggel 8kor bemenni a kórházba, hogy most már legyen vége :) ez egy természetes folyamat, nem lehet kitáguklni 5 perc alatt, persze vannak szerencsések akiknél 2-3 órát tart, de első babánál a 15-25 órás vajúdási idő teljesen normális.
8kor kaptam a kórházba oxitocint, akkor felgyorsultak a fájások, onnantól volt nagyon húzós és fájdalmas, de f10kor megszületett a babám, tehát 1 óra vajúdás volt a kemény + 25-30 perc a szülés.
14 órás vajúdást nem éreztem hosszúnak, az első 12-13 óra mondhatni sétagalopp volt, jól éreztem magam, izgatottan vártam a végét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!