Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sokszor olvasom itt, hogy...

Sokszor olvasom itt, hogy valaki 17,26, stb órát vajúdik. Ezt miért hagyják? Normális ennyi ideig hagyni valakit vajúdni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 21. 12:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nekem a magzatvíz elfolyásától a megszületésig 38 óra telt el. Ez nem mind vajúdás, mert nem fájt. Kezdettől 6-7 óra múlva felhelyeztek egy prosztaglandin tartalmú zselét, amitől vártuk a tágulást, fájást. Ezután 4 órával 5 perces fájásaim lettek, de csak 20 óra múlva kötötték rám az oxitocinos infúziót, amitől 4 óra múlva kezdtem tágulni, következő 5 óra múlva kibukkant a bébi épen és egészségesen. Nekem a 2 napi nemalvástól és nempihenéstől nem volt erőm már semmihez, csodamódon még tudtam nyomni, de nem emlékszem hogy vettem-e egyáltalán levegőt is?! Teljesen kimerültem.
2012. dec. 22. 12:15
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekem kereken 3 napig voltak 5-20 perces fájásaim teljesen változóan, de intenzitásra olyan volt, hogy aludni sem bírtam, és az ágy végét szorítottam közben. A kórházban azt mondták a szobatársak, hogy már nem bírnak nézni. Aztán még fél nap alatt eljutottunk rendszeres 5 percről 2 percesekre, de végül császár lett. Mindvégig meg volt az esélye, hogy sikerül termlészetes úton, ezért is hagytak ilyen sokáig vajúdni.. Én egyébként borzasztó jól tűröm a fájdalmat, de nekem az a 3 nap is kemény volt nagyon, nem csak jóslóztam, ezt mondták is az orvosok, hogy ez egy beindult szülés.
2012. dec. 24. 04:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!