Miért van ennyi fájásgyengeség manapság szülés, vajúdás alatt?
Este 10-kor elfolyt a magzatvizem, fájásom semmi, hajnali
1-kor bekötöttek oxit, reggel 9-re lett meg a babám , de már a végén majdnem császározni akartak. Azt mondta a doki, hogy teljesen fájásgyenge voltam. Miért van ez? Vajon a következő szülésemnél is ez lesz? Olyan sokszor olvasom itt is, hogy fájásgyengeség miatt császároznak.
Szerintem alkat,és az életkor befolyásolhatja. Hogy mennyire lazák vagy merevek az ízületek. De javítsatok ki ha hülyeséget írok!
Engem is (elsődleges)fájásgyengeség miatt császároztak,16órányi vajúdás után 1,5ujjnyit tágultam. A magzatvizem sem folyt el. Indítani akarták a szülést,de előtte levő este csak a nyákdugó ment,el és erősen görcsöltem.
Nekem azt mondta az orvosom hogy nagyon "merev" vagyok.
Szerintem simán csak nem várnak eleget a dokik. Sokszor, amikor elkezd szivárogni a magzatvíz még 1-2 napba is beletelhet, amíg jönnek az igazi fájások és a tágulás, majd eltűnik a méhszáj. Egy kórházban ennyit nem vár a doki a szülőszobán, ezért oxitocint adnak be, amitől 2-3 óra alatt megvan az az eredmény, amit a természet 40-50 óra alatt intézett volna el.
Rengeteg születéstörténetet olvastam és ahol így indult, ott nagyon hosszú időbe telt, mire rendes fájások jöttek. Az orvosnak könnyebb így megindokolnia, a kismama is könnyebben elfogadja, hogy fájásgyengeség miatt gyorsították a szülést, mintha azzal kéne megbékélnie, hogy az orvosnak nem volt rá elég ideje.
Csudákat.Első fiamnál reggel elfolyt a víz.Du egyig vártak,sehol fájás.Kaptam oxit, nulla hatás, folyamatosan emelték, semmit nem éreztem.Császár.
Másodiknál szivárgott a víz, harántfekvés, fájás sehol, császár. Még jóslóim se voltak soha.Genetika, a doki szerint.
Ha genetika akkor az hogy lehet hogy engem császározni kellett,de anyukám 3nagysúlyú gyereket szült meg hüvelyen keresztül?!
Sőt nem tudok egy rokonomról sem,sem közeliről,sem távoliról aki rajtam kívül császárral szült volna!
nálunk is fájásgyengeség volt a probléma.
Már bocsánat, de ugye nem várja el senki, hogy gyengül a pici szívhangja fokozatosan, és bízzuk rá a természetre? Sőt a kis feje is "beszorult".
Régen is voltak ilyen problémák, csak nem csináltak belőle ekkora cécót, sőt......nézzünk csak meg egy statisztikai évkönyvet mennyi volt a halva születés!!!!! Mennyi volt a szülés következtében egyhén-vagy középsúlyos fogyatékos gyerekek száma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!