Van lehetőség kérni, hogy ne csináljanak gátmetszést, és ne is varjanak, azaz ne nyúljanak egyáltalán "oda"?
Nálunk ki kellett tölteni egy ilyen több oldalas nyomtatványt, mit higyan csináljanak, oda beírtam hogy gátvédelemmel szeretnék szülni, aztán még vajúdás alatt jött a szülésznő hogy látja ezt írtam be.
Mondtam neki, hogy én nem értek hozzá, nem én leszek ott lent, hogy lássam mi van. Ha van rá mód, akkor jó lenne megúszni varratok nélkül, de majd ahogy az, aki ért hozzá, jónak látja, úgy legyen.
Végül varrtak picit.
"Amit az első három válaszoló ír, az a szülészeti erőszak"
Ez meg rágalmazás. Te is odabiggyeszted a végére, hogy "amíg nincs a baba veszélyben", de ha én utalok erre, fogalmazom meg tömören, az "szülészeti erőszak". Hogy van ez?
Kérdező!
VOLT gátmetszésem, ennek ellenére szanaszét szakadtam, a hüvelyfal,méhnyak is.Engem másfél órán keresztül varrtak.Igazából nem is értem, hogy mit gondolsz azon ,hogy ne varrjanak össze?Akit varrnak, az nem esztétikai dolog, hanem muszáj.
Az meg hogy ne nyúljanak "oda",te hol élsz?barlangban?
Ha ez segit, nekem volt gatmetszes is, de semmit nem ert, mert repedtem is rendesen kivul-belul 🥲
En is feltem a gatmetszestol, de sokkal rosszabbul jartam es ezzel nem tudtak mit kezdeni.
Sajnos nem mindig alakul ugy a dolog, ahogy tervezzuk.
Elvileg jogod van kérni, gyakorlatilag kórház- és orvosfüggő, hogy egyáltalán emberszámba vesznek-e. Én nem egy purtiban szültem, értenek a gátvédelemhez. Plusz kitolás közben szóltam a szülésznőnek, hogy ne vágjon. Szülési tervemben is benne volt, hogy csak akkor egyezek bele a gátmetszésbe, ha a gyerek érdeke (durvàn leesik a szívhang, és sietni kell). Legtöbb helyen hülyènek nèznek, ha szülèsi tervet viszel.
Megúsztam horzsolàssal, ès elsőfokú, ellátást nem igènylő felületes bőrsèrüléssel (első fokú gátsérülés). Több kolleganőm szült ott, szintén jò élménnyel.
Érdemes előre megtudakolni, hogy milyen gyakran metszenek gàtàt, ès ha nem mondjàk meg, vagy túl magas az aràny akkor màshova menni szülni.
Aztán ha szana-szét szakadsz, úgy akarsz maradni? Apai nagyanyám otthon szülte 2 gyerekét, évtizedekkel később hozták helyre odalent, mert akkor csak hagyták szakadni Isten nevében, és a kutya nem hozta helyre.
Ha annyira frusztrál a gondolat, hogy hozzányúlnak az alfeledhez, nem kell gyereket vállalni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!