Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik olyan, hogy valakinek...

Létezik olyan, hogy valakinek ne fájjon a szülés vagy ne fájjon annyira, hogy ne vegye észre, hogy szül?

Figyelt kérdés
Egy kolléganőm mesélte, hogy a 2. gyerekével nem vette észre, hogy szül. CTG-re ment, és szóltak neki, hogy erős fájásai vannak és 5 ujj tág. Végül császár lett, de azt mondta, hogy enyhe görcsöket is csak azután kezdett érezni, hogy befektették, de azokra sem mondta volna, hogy vajúdási fájdalmak.
tegnap 17:44
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

Aha, hallottam mar en is ilyen legendakat. :D

Erdekes a noi test, de tenyleg. Sajnos en bezzeg nem voltam ilyen szerencses😆

De persze ez is lehet remiszto, ha esetleg valaki peldaul emiatt egyedul szul otthon/autoban/akarhol, mert hirtelen jon a baba.

tegnap 17:50
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

Azt, hogy "ne vegye észre", nem teljesen tudom elképzelni.

De azt saját tapasztalat alapján simán, hogy nem gondolja, hogy a szülésnek már a komoly fázisában tart.

Egy szülésem volt eddig, az is indítot, méhszáj érlelő kapszulával. Riogatott mindenki a belehalós fájdalmakkal, és bár mindig is magas volt a fajdalomküszöböm, kb. a halálra készültem a hallottak alapján. Amikor elkezdett hatni a gyógyszer, erős fájásaim voltak 3 órán át, mire a vajúdóban rám kapcsolta a szülésznő az nst-t és azt mondta, hogy igazán még nincsenek is fájásaim, majd megtudom, és visszaküldött az osztályra. 2,5 órával később jött a doki, és kérdezte, hogy tényleg nincsenek-e fájásaim, mert az éjszakás szülésznő azt mondta, viszont nem úgy néz ki az arcom, mint akinek nincsenek.😅 Mondtam hogy de, vannak lassan 6 órája, de nem erősödnek, és a szülésznő meg a gép szerint ezek nem elég erősek. Felküldött a vajúdóba, közben műszakváltás volt, az új szülésznő megvizsgált, beszélgettünk, eltelt bő fél óra, ajánlott fájdalomcsillapítót, mert hogy kb. félúton tartok. Elfogadtam. 15 perc múlva szóltam, hogy nyilván elfolyt a magzatvizem, 10 perccel később pedig, hogy azt hiszem, tolófájást érzek. Innen 25-30 perc volt és megszültem.

Lehet kicsit elrészleteztem, de arra szerettem volna rávilágítani, hogy szinte egyforma erősségű fájdalmat éreztem az első fájástól az utolsóig, és egyáltalán nem az elviselhetetlen mértékűből.

tegnap 18:10
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
A fájdalom egy kifejezetten szubjektív érzés, mindenkinek más.
tegnap 18:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szült, vajúdott. Persze, van csendes vajúdás, amikor úgy nyílik a méhszáj, hogy nem kíséri feltűnően erős fájdalom.
tegnap 18:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Második babával 5 ujjnyiig azt hittem csak jóslók..ha nem folyik el a magzatvíz még most is itt feküdnék azzal a szöveggel hogy áhh ez még semmi 😂
tegnap 18:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden ember és szülés más. Nyilván csak a sajátomról tudok nyilatkozni, de a vajúdás, pláne az eleje kb semmi sem volt. Éreztem, hogy keményedik a hasam, egyre rendszeresebben, de messze nem mondanám erősnek, mint egy jósló, olyan volt. Csak rendszeres, egyre sűrűbb. Tudtam, hogy nemsokára szülni fogok, 5 perces "fájásokkal" mentem be, 4ujjnyi méhszájjal. Ctg, rendesen mutatta a fájásokat. Bent is sétálgattam amikor nem voltam épp a ctg-n, telefonáltam, elnevetgéltem a szülésznővel, szóval ránézésre meg nem mondta volna senki. Aztán újabb ctg, az egyik fájásnál elrepedt a burok, a gép ugyan annyit mutatott, de a víz elfolyája utáni fájásokkal már a falat kapartam. Pedig a gép szerint semmi se változott, mégis sokkal rosszabb volt 🤷🏼‍♀️.
tegnap 18:56
 7/9 anonim ***** válasza:
74%
Anyám váltig állítja, hogy egyik szülésénél sem érzett semmit és egyáltalán nem fájt. Én ezt nem akarom elhinni.
tegnap 19:00
 8/9 anonim ***** válasza:
5: Ismerős, én a másodiknál majdnem a tolófájásokig azt hittem, hogy jóslók. Aztán elmentem, hogy kakilni kell, de széklet helyett magzatvíz jött. Na, ez már több volt, mint gyanús :) Az elsőnél már nem tudtam magamról, annyira fájt és közölték velem, hogy gyengék a fájásaim, nem tágulok. Erre a másodiknál úgy voltam vele, hogy fel fog tűnni, ha szülök. Hát nem, éppen hogy beértünk.
tegnap 22:44
 9/9 anonim ***** válasza:
3x szültem, de nekem mindegyik fájt. A harmadikat könnyebbnek éreztem, de fájt.
tegnap 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!