Nem a külső mérete számít a csípőnek, hanem a belső "lyuk" (és majd hogy mennyire tud tágulni - hormonok). Hogy van-e ún. téraránytalanság, azt a doki látja UH-n. (Ez lehet abszolút, amikor az anya biztos, hogy "kicsi" és relatív, amikor a baba feje extrém nagy és hozzá képest kicsi.)
Tipikus deszka csípőjű, 155 centi magas barátnőm simán szült két 4 kilós, 60 centis gyerekeket. Termetes, 180 centi körüli anyósomnak viszont téraránytalanság miatt császár kellett, pedig akkoriban az még nagy szó volt.
2022. márc. 23. 15:05
2/8 anonim válasza:
Létezik, de ez kívülről nem látszik, mert nem az számít, amit a tükörben látsz, hogy milyen széles a csípőd, hanem, hogy mekkora a medencén a lyuk a baba feje méretéhez képest. Lehet egy ránézésre rendesen széles csípőjű nőnek is túl kicsi a lyuk meg egy nádszál nőnek is jó méretű
2022. márc. 23. 15:07
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És az lehetséges, hogy ezt nem veszik észre terhesség alatt, csak szüléskor és emiatt sürgősségi császár kell?
2022. márc. 23. 17:01
4/8 anonim válasza:
A babak koponyacsontjai kitolaskor elmozdulnak, egymasracsusznak. Ha haton fekve tortenik mindez, akkor kb. 30%-kal kevesebb helye van kiferni a babanak, mert utban van a farkcsont, szemben egy negykezlab torteno kitolasi pozzal. Ilyen esetben valoban szuk lehet a hely, es a serules kockazata is sokkal nagyobb.
Vekony vagyok, es nem kulonosebben magas. Ket 4,3 kilos gyereket szultem huvelyi uton, a masodikat negykezlab, ellatast nem igenylo pici serules mellett, hatalmas fejatmerovel.
2022. márc. 23. 17:03
5/8 anonim válasza:
Ezt a terhesség alatt nem tudják észrevenni, mert még nincs mit. Én most ebben a cipőben járok, 11-12 évesekre való bugyit hordok, a babát pedig folyamatosan nagynak mérik. Épp tegnap tettem fel a kérdést a dokinak, hogy mikor derül ki, hogy császár lesz-e a téraránytalanság miatt, azt mondta, hogy csak szüléskor, akkor látszik, hogy mekkora lett a baba feje, mennyire tágulok, be tud-e illeszkedni.
2022. márc. 23. 17:35
6/8 anonim válasza:
Nekem nagyon keskeny a csípőm, sovány vagyok. A védőnő mondta, hogy valószínűleg császárral fogok szülni. Természetes úton szültem. Nagyon nehéz volt, nehezen tágultam, sokáig szenvedtem. Nem tudom van-e köze hozzá.
2022. márc. 23. 19:07
7/8 anonim válasza:
Van olyan kolléganőm akinek konkrétan 12 óra vajúdás után mondták hogy no ez tuti nem fog kiférni.
2022. márc. 23. 19:08
8/8 anonim válasza:
Vannak erre ellen példák is, hogy 1 alacsony anyuka simán megszüli a 3-3,5-4-4,5 kilos babát hüvelyi uton és 180-185-190 centis anyuka császáros lesz a a baba nem fér át miatt. dokik és a védőnők szerint, medence és csipő szélessége befolyásolja a szülést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!