Bent volt az orvosom , kell neki adjak pénzt ?
Hát igen.. ugyanúgy maradt minden. Én olyat is tudok aki a szülésznőt "fizette le".
Viszont hogy adsz e neki maganba döntsd el. Kerdezz meg esetleg más nőt aki ott szült nála hogy ő adott e.
29# Igazából nem azért idegesíti ezt mást, mert hogy a saját pénztárcádból fizeted ki és mást ez foglalkoztat. :D Engem az se érdekelne, hogy milliót dugnál fel neki, meg tudnám tenni én is, de nem fogom. Hatalmas ajándékkosarat csináltattam, de az is igaz, hogy én normális emberhez jártam, aki mégy győzködni akart, hogy a 6 hetesre tb-re menjek hozzá, ne a magánba, mert minek, ha ott is ellát. Nem pedig egy idiótához, mint itt sokan.
Ez a baj, hogy nem jut el az agyatokig, hogy ez miért is rossz. Ennek nagyon egyszerű oka van, az hogy éveken át eü-ben dolgoztam/dolgozok és a mai napig ismerek olyan orvost, jó párat, akinél ha éppen egy szegényebb család volt bent a gyerekkórházba a gyerekével, aki csak éppen ezer ft-ot tudott dugdosni az 50 helyett, ment a szájhúzás plusz máshogyan kezelte, viziten elviharzott tőle, tojt magasról rá, tájékoztatás semmi vagy ha éppen az egyik adott, a másik nem. Miért is kéne a pénzesnek másabb bánásmód állami kórházban, ahol mindenki egységesen tb-t fizet? Ugyanezt tapasztaltam, amikor idősekkel dolgoztam. Na most, milyen érzés volna neked, ha a nagymamád bent fekszik, de tojnak rá, mert ő nem fizetett, a másik meg igen?Nem fizetsz, akkor marad a kakiban például. Vagy egy gyerekosztályon? Ezután bejött ez, hogy nem lehet adni, ezek az orvosok-akiket személyesen ismerek-verték az asztalt idegből, hogy mekkora gusztustalan már, hogy nem kaphatnak, míg aki becsületes, normális és visszautasította tökre egyetértett. Ezután lehet majom volt mindenkivel ez a jó pár doki, na de legalább egyenlő bánásmód van. Mindenki ugyanazt kapja, aki többet szeretne megy magánkórházba és fizet. Nagyon sok embernek okoztatok ezzel egyébként problémát. Arról nem beszélve, hogy szó szerint meg lett jegyezve, hogy x csak ennyit kapott míg y többet. Ezt a rendszert pedig ti támogattátok. Tehát amikor egy egyedülálló anya bekerült, aki keményen dolgozott és fizette a megélhetésüket, becsületes ember, de éppen nem tudott adni nővérnek-orvosnak kis pénzt, konkrétan olyan bánásmódot is kapott az ő gyereke. Persze fingotok nincs, mert nem láttátok belülről a rendszert, hogy ez megy, csak annyit láttatok, hogy aj hát adok és de cuki velem. De azért, mert az ilyen típusú anyuka például szívott, arról te és sok más ember tehetett, sajnos. Igazából ezért volt rossz ez az egész, nem azért mert Jucit érdekli, hogy Kati pluszba ráfizet. :D Fizessen rá, de attól még Jucit is ugyanúgy lássa el mosolyogva és kezelje ugyanúgy, ő is fizeti a TB-t.
Kérdező! Mi ez az álnaivság? Ha nem volt megbeszélve, hogy bemegy, akkor mégis honnan tudta, az éjszaka közepén, hogy épp szülsz?🤣 Megérezte? Ne mondd, hogy felhívták, mivel nem hívhatják fel.
Megmondom, miért vannak sokan felháborodva. Neki nem te vagy az egyedüli páciense. Neki van egy munkaideje, amikor mondjuk reggel 8-kor elkezdődik. Onnan neki x órában koncentrálnia kell, mivel életek múlnak rajta. Ha éjjel "veled szült", addig se aludt. Nem kell ahhoz nagy ész, hogy kilogikázzuk, nem lesz olyan koncentrált, mintha kipihente volna magát. Te mit szólnál hozzá, ha mondjuk azért lenne maradandó sérülése a gyerekednek, vagy azért vennék ki a méhed, mert az orvos, akihez mondjuk sürgősségi császárral vagy életmentő műtéttel beestél, túl álmos volt, mert a fizető betegével töltötte az éjszakát?
Egyébként én tökéletesen egyetértek a hálapénz eltörlésével és azzal, hogy ne lehessen berángatni a magánorvost. Azzal viszont nagyon nem, hogy akkor se lehessen nála szülni, ha épp dolgozik, hisz az a munkája! A munkáját kéne ellátni a munkaidejében! Ezzel senkinek se árt. Csak az a probléma, hogy ezzel is visszaélnének. Nem nőtt fel ehhez az ország.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!