Bent volt az orvosom , kell neki adjak pénzt ?
Figyelt kérdés
Bent volt az orvosom akihez jártam terhesgondozasra , tudom hogy már a törvény bünteti a hálapénzt , de úgy tudom a magánrendelésen azért szokták várni a pénzt ..máj. 18. 22:15
11/63 anonim válasza:
Csak halkan megsúgom, a szülésre sem mehetett volna be. Így is vétett a törvény ellen, ne tetézd még. Nincs hálapénz. Max veszel neki egy piát, vagy egy édességcsomagot. Ennyi amit elfogadhatnak. De igazából ez sem járna, hiszen nem lehetett volna ott.
12/63 anonim válasza:
Pontosan!Akihez jársz,annál nem szülhetsz!Pénzt adni meg nem lehet.Mit nem lehet ezen érteni?!Van neki fitetése!Én is maganba jártam,bementem ,kb.5 perc,minden rendben a babával.
30.000 ft.De még adjak pénzt+ fizetem a tb- t.😡😡🤨
13/63 anonim válasza:
Egyébként ezt én sem értem. Csütörtökön szültem sikertelen indítás után császárral, és bent volt a dokim, aki végig kisérte a terhességemet. Benne van a neve a kiskönyvben is, illetve nyilván minden leleten, és a zárón is fel van tüntetve, hogy a két orvos közül Ő volt az egyik. Szóval nem értem én ezt a törvényt. Agyalok én is, hogy mit csináljak, de mivel hivatalosan azt az infót találtam, hogy a minimálbér 5%-ig terjedő étrékben lehet ajándékcsomagot adni, én valószínűleg így fogok tenni a 6 hetes kontrollon.
14/63 anonim válasza:
Dehogy csukják le.. ez bevett gyakorlat, programszülés, utána 6 hetes kontrollon boríték a magánrendelésen. Ne legyetek naivak kérlek.
15/63 anonim válasza:
Lehet hogy a törvény változott, a gyakorlat nem. Simán tartják a markukat az orvosok a pénzért :) ugyanúgy megy tovább az orvos fogadás, csak most programozott császárral hogy tuti a doki műszakjában történjen. Az meg hogy nem lehet bent szülésnél egy kis kórházban baromság, ha pomt az én orvosom van bent amikor beindul a szülés akkor szüljek orvos nélkül?:D
16/63 anonim válasza:
Eüsként kérdem, miért kellene adnod és mire? Ha te aznap nem szülsz ő akkor is dolgozik, nem miattad ment be, nem is mehet. Ott megkapta a havi szép bérét érte, ugyanúgy ahogy te is kapsz a munkádért fizetést. A magánrendelésen szintén kap pénzt. A két munkát kár összekeverni, azért a magánrendelésen adni, mert a tbsen valamit megcsinált egyébként sem legális. Ajándékcsomagot azt oké, szép gesztus. De elfelejthetnék már az emberek a borítékolást...mondom ezt úgy, hogy soha nem fogadtam el, visszaadtam, ennél hányingerebb dolgot nem tudnék mondani. Egyébként is, aki a zsebembe akart dugdosni bármit is nem kapott volna eltérő bánásmódot, ugyanazt mindenki, sőt még kevesebbre is néztem amiért meg akar vesztegetni... A hálát máshogy is ki lehet fejezni. Meg a régi időszakban, amikor pluszba otthonról be lett támogatás, az oké. De jelenleg ilyen nincs, ő nem szívességből csinálta most.
17/63 anonim válasza:
14, Te ne legyél naiv, nem az. :) Lehet nálatok Piripócson igen.
18/63 anonim válasza:
13, Szerintem ez város és helyfüggő. Nálunk már a programcsászárt sem csinálhatja a dokid, tavaly ilyenkor még lehetett és itt tényleg ellenőrzik és betartják azóta. De itt nagy hely, több ügyeletes orvos is van ügyeletbe is, tehát megoldható a dolog.
19/63 anonim válasza:
16 vagyok. *Be lett rángatva, csak elírtam.
20/63 anonim válasza:
Én adtam neki mert a szülésen ő volt bent. Természetesen a magánrendelésén mert úgy hallottam más is adott neki és mivel hozzá szeretnék járni továbbra is, inkább adtam. Ez az én tapasztalom, én így csináltam.
(Köszi nem érdekel a "Úristen tilos!!!!! Büntetendő!!!!" kommentek.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!