Miért gondolják azt sokan, hogy a császár könnyebb? Valóban az lenne?
Ha választhatnátok melyiket választanátok és miért?
Mi ez a "hisztéria" manapság, hogy sok kismama császárt akar? Igaz, én még csak most fogok szülni, de nem gondolnám, hogy egyik másik könnyebb lenne.
Nem nehéz-könnyű kérdése, a terhesség+szülés sehogy sem nevezhető könnyűnek, bárhogyan is történik, és egy nő sem a "könnyűség" miatt választja, hanem a "máshogy nehézség" miatt. Mint amikor van akinek nehezére esik felkelni 4kor és este 9kor már alszik, más meg éjfélig is dolgozik, csak ne kelljen 9 előtt felkelnie.
De tovább megyek: ha au egyik tényleg könnyebb is lenne, miért zavar bárkit, ha valaki azt választja? Ha pl én természetes "párti" vagyok, azt tartom könnyebbnek, akkor mit foglalkoztat, hogy valaki a szerinte könnyebb, szerintem még nehezebb módot választja? Aztán pont ezek a nők mondják, hogy a pcs-osok csak a megoszlása játszanak. Nem lehet, hogy megint csak a "más dolgában ugatni" szindróma az, ami miatt egyes nők azzal vannak elfoglalva, más miért gondolja az ellenkezőjét valamiről, mint ő?
Van aki egyszerűen fél a szüléstől és császárt akar. Kész. Én császárt akarok, mert van egy csípőproblémám, ami talán nehezíti a szülést. És én ettől a kiszámíthatatlanságtól kiborulok. Szóval ha esélyes a császár én bizony inkább a programozottat választanám a sürgősségi helyett.
Aztán ott van a szülészetek durvasága: felesleges beavatkozások, csak hanyatt szülhetsz, van ahol egy nyikkanásra szikét ragadnak ahelyett, higy a természetre bíznák, máshol meg 3 napi vajúdas után sürgősségivel császároznak csak, mert már egyszerűen elfogyott az anya ereje. A sok "kívánt" császárnak valószínűleg mindez összesen az oka - ahogy pl annak is, hogy a legtöbb nő, aki magánklinikát keres, nem a pcs miatt, hanem a háborítatlan szülés miatt keresi. Egyszóval a szülés körülményei miatt vállalja inkább sok nő a biztos, de kiszámíthatóbb fájdalmat.
Üdv a jó magyar egészségügyben
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!