Miért gondolják azt sokan, hogy a császár könnyebb? Valóban az lenne?
Ha választhatnátok melyiket választanátok és miért?
Mi ez a "hisztéria" manapság, hogy sok kismama császárt akar? Igaz, én még csak most fogok szülni, de nem gondolnám, hogy egyik másik könnyebb lenne.
9es, magánban bárki eldöntheti, államiban meg épp próbálnak túlélni, egy kényelmi császár költséget nehezen vállalnak fel.
Egy hüvelyi szülés ára max 100 ezer, míg egy császár 1 millió felett van. Nem tudom hányan fizetnék ki a különbözetet hogy választhassanak.
A csaszar elonye az (ha tervezett), hogy nagyjabol gyors, kiszamithato, tudod mi fog tortenni. En nem neveznem a termeszetes emberi félelmet hiszterianak, de ez az oka, ha tobben szivuk szerint elso szulesnek is a csaszart valasztanak, semmi mas. Kicsi empatia kerdezo nem artana.
Es ugy, hogy nekem volt mindketto, sajat tapasztalatot is meg tudok osztani, persze mas neveben nem beszelhetek, ezek az en elmenyeim, emiatt lehet, hogy nem is annyira relevans.
Nekem konnyebb volt a csaszar sokkal, igen. De az elso szulesem (term.) rosszul sikerult, utana honapokig tarto felepules vart ram, igy nem volt kerdes, hogy a masodik csak csaszar lehet.
Kb 2 hetig volt rossz a csaszar utan, de az se volt veszes, aztan hamar felepultem. A termeszetes szulesem utan hosszu honapok kellettek, mire azt tudtam mondani, hogy nincsenek fajdalmaim (persze kozben latott tobb orvos is, de nem tudtak segiteni rajtam).
Nem mindenkinek rossz annyira a termeszetes szules, hala a jo egnek, ha nekem se ugy sikerult volna, ahogy, akkor a masodikat is bevallaltam volna igy.
Nyilvanvaloan a csaszarnak is boven vannak hatranyai, ez tagathatatlan es vannak, akiknek eleg nehez utana, en azert szerencsesen megusztam szerintem.
De borzasztoan sajnalom, hogy a nok nem valaszthatnak allamiban es komoly penzeket kell kicsengetni azert, hogy olyan szulesed legyen, amilyet szeretnel.
A te tested, a te dontesed, ebbe masoknak beleszolnia nagyon nem kene.
Nekem nem volt választásom 2 szülésem császáros volt.
Az elsőnél semmi baj nem.volt gyorsan felépültem jöttem mentem mindent csináltam.
A másodiknál 3 hetig nem tudtam felkelni csak kínok kínján úgy begyulladt a seb .
Ismerősömnek volt sürgősségi császár és programozott is. Ő azt mondta, hogy még császár és császár között is van különbség. A sürgősségi neki megterhelőbb volt és utána jóval hosszabb felépülés.
Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy inkább legyen kiszámítható és fájjon másnap, mikor már a gyerek kint és minden ok és nem kell szorogni azon, hogy milyen komplikáció lesz. De én kifejezetten rosszul viselem a kiszámíthatalanságot és kiszolgáltatottságot.
Teljesen változó, se szülésnél, se csaszarnal nem tudhatod milyen lesz.
Császárral szültem, nem fájt, utána se nagyon. Sógornőm császárral szült, 6 hétig nem tudott normalisan járni, annyira fájt a seb. Másik rokonom kis termetű nő, két gyereket megszült teljesen simán hüvelyi uton. Unokatesóm szintén vékony kis nő, nagyon nehezen szült, szanaszét szakadt, alig tudta ellátni a babát, több műtéttel rakták helyre.
Szóval mindkettő lehet nagyon nehéz és nagyon könnyű is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!