Megtehetik, hogy leszíjjaznak?
26 hetes kismama vagyok.
Már most tudom, hogy a szülés után már aznap vagy legkésőbb következő reggel haza fogok menni. Nincs olyan jogszabály/törvény, ami kötelez rá, hogy maradjak. Tudom, hogy a babát bent kell hagyni, de minden nap bemennék hozzá míg haza nem engedik. Ezt jeleztem is a nőgyógyászomnak, aki közölte, hogy ilyen nincs és a babát majd szoptatni kell (nem akarok szoptatni) és ha kell oda is szíjjazhatnak az ágyhoz. Mielőtt bárki elkezdi, hogy "minek az ilyennek gyerek" meg "úgyse fogod tudni otthagyni" vagy hogy "örülhetnél annak a pár napnak, amíg bent vagy", csak szólok, hogy otthon sokkal kényelmesebben és konfortosabban ellennék, mint egy kórházban.
"Ilyen kismama nem lètezik max ha eleve le akarna mondani ròla vagy örökbeadni."
Egy ismerősöm mesélte, hogy amikor ő szült (a '90-es években), a szobatársa volt egy cigányasszony, aki, miután megszülte a gyerekét, és átvitték a szobába, gyorsan felöltözött, és közölte a szobatársaival, hogy ő most hazamegy, mert ha nem fekszik be éjszakára az ura mellé, más fog. 😅
A gyereket meg otthagyta. Már nem úgy, hogy nem is kell neki, vagy lemond róla, csak neki most otthon a helye a hitvesi ágyban. A kórházi dolgozók is megrökönyödtek, mikor megmondták nekik, hova tűnt a nő, mert persze nekik nem szólt a tervéről.
Senkit nem érdekel más értékrendje, nem ez volt a kérdés. A kifejtés is csak egyfajta teszt, hogy mire ugrottok. És hát arra, ha valaki nem úgy gondolkozik, mint ti. Erre írtam én is, hogy szeretem ezt az oldalt. Kiderül, hogy senki nem különb a kérdezőtől, ugyanolyan terápia kellene másnak is, csak más területen.
A ti életetek mennyivel lesz jobb attól, ha parancsoltok, felszólítottok valakit, hogy ezt meg azt úgy KELL csinálni? Semmivel. Ugyanolyanok maradtok. A kérdező is. Minek ez az agymosás, kommentkényszer, hogy feltétlenül beszólok, milyen hülye a másik. Nem érdekli a másikat, téged miért foglalkoztat, hogy meggyőzz valakit a saját igazadról? Neked az miért jó?
Troll vagy nem troll, nagyon jó az oldal, a kérdések, es
a válaszok főleg, piszok jó pszichológiai értékkel bírnak igazságtartalomtól függetlenül.
Egyetlen kérdés volt. Hogy leszijjazhatják-e.
Aki válaszolt, a válasz mellé még a maga véleményét is odaszúrta, amit a kutya nem kérdezett.
Kezdjük ott, ha hivatalos álláspontot akart volna a kérdező, akkor felhívja a kórházat például, és nem a "szar magyar embereket" kérdezi meg.
Ha ennyire nem érdekli mások véleménye, nem itt tette volna fel ezt a kérdést (feltéve, ha nem trollkodás és a kommentgenerálás volt a célja).
Abból ítélve, hogy már a kérdésben azzal kezdte, hogy ne jöjjenek a "minek gyerek" és a többi kommentek, valószínűsíthető, hogy rendszeres GyK olvasó.
Másik: ha valaki nincs tisztában egy adott dologgal kapcsolatban, nem árt felhívni bizonyos dolgokra az illető figyelmét, amire előtte nem is gondolt. Attól, hogy neki nem tetszik, még ezek tények.
Mi a tény? Amit te gondolsz? Nem tény az sem. Egy meglátás csupán.
De, térítek, rátok fér az edukáció. 😉 Úgyis unatkoztok ti is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!