Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megtehetik, hogy leszíjjaznak?

Megtehetik, hogy leszíjjaznak?

Figyelt kérdés

26 hetes kismama vagyok.

Már most tudom, hogy a szülés után már aznap vagy legkésőbb következő reggel haza fogok menni. Nincs olyan jogszabály/törvény, ami kötelez rá, hogy maradjak. Tudom, hogy a babát bent kell hagyni, de minden nap bemennék hozzá míg haza nem engedik. Ezt jeleztem is a nőgyógyászomnak, aki közölte, hogy ilyen nincs és a babát majd szoptatni kell (nem akarok szoptatni) és ha kell oda is szíjjazhatnak az ágyhoz. Mielőtt bárki elkezdi, hogy "minek az ilyennek gyerek" meg "úgyse fogod tudni otthagyni" vagy hogy "örülhetnél annak a pár napnak, amíg bent vagy", csak szólok, hogy otthon sokkal kényelmesebben és konfortosabban ellennék, mint egy kórházban.

2022. okt. 14. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
88%

Remélem hogy nem szijazhat le, hülyeség is kenne, de azt is remélem hogy jelzik ezt a családvédelem él és még azelőtt kiemelik ezt a kis ártatlant a karmaid közül, mielőtt kárt tennél benne...

Amúgy komolyan megnéznem, ahogy te 1 nappal szülés után jönnél -mennel a kórház meg a komfortos otthon között, akárhogy is szülsz.

Neked elmentek otthonról, de legalábbis háttal ülsz a lovon ☺️

2022. okt. 14. 20:41
 12/67 anonim ***** válasza:
86%
A gyereket is hazaviheted. Hacsak nincs a gyereknek valami baja, nem tarthatnak titeket vissza, kötelesek kiadni a zárójelentéseteket.
2022. okt. 14. 20:48
 13/67 anonim ***** válasza:
76%
Ez csak troll lehet. Ilyen kismama nem lètezik max ha eleve le akarna mondani ròla vagy örökbeadni. De komfortra fogni ezt, ilyen a világon nincs. Nekem vèrt akartak adni, a szülèsem vège egy disznòtorra hasonlìtott az utolsò fèl òra kritikus lett, a gyerek beszorult, vákummal szedtèk ki, majdnem halva született, vágtak, varrtak, majd elis ájultam, cukrom is szr volt. Egy napig csak feküdhettem, már úgy volt vèrt fogok kapni. Aztán jobban lettem, mondták, hogy a kicsi is rendben lesz, de kell neki pár plussz nap megfigyelès, engem felengedtek hozzá, 3 òránkènt jártam szoptatni, babusgatni, megmutatták a fejlesztő tornát, megmutatták hogy szoptassam, fürdessem, pelenkázzam, elláttak tanáccsal. Kaptam direkt szoptatòs anyáknak kitalált szobát ès minden 3 òránkènt lifteztem fel hozzá, alig vártam. A 2.naptòl már mehettem, pedig a vörösvèrsejtszámon bèka valaga alatt volt, ömlött belőlem a vèr, csak a lyukas, puha úszògumi szerű párnán voltam kèpes ülni, szoptatni, hordtam magammal azt is fel. Szoptatás közben szèdültem, borzalmas görcseim voltak, de a babámnak èn kellettem, hog, tudja, számìthat rám, nem hagytam magára. Nem tudtam pihenni, állandòan járkáltak a nővèrek, aggòdás, önmarcangolás, minden volt. De csináltam, maradtam, fel sem merült bennem, hogy ne ìgy legyen. Melleim forròak voltak, úgy bedurrantak, muszáj volt fejnem kicsit, masszìroznom is meleg vìz alatt. Mikor hazajöhettünk borzalmasan örültem, pedig csak 6 napot voltunk összesen bent ès hálisten nem lett bajunk, mára 2 èves nagyfiú. Volt ott egy roma kislány, akit otthagyott az anyja, állandòan visìtott szegèny. Ès ne hidd, hogy őt pesztrálgatták nonstop, annyi teendőjük volt, hogy ha akarták volna sem tudták volba babusgatni az otthagyott csecsemőt. Tudod hogy etettèk? Kitámasztották a cumksüvegeket. Semmi kontakt, csak be a szájába ès annyi. Saját szememmel láttam. Volt vagy 10 baba, plussz a súlyos inkubátorosak vagy 6 db. Nem foglalkoznak azzal, ha sìr.
2022. okt. 14. 21:07
 14/67 A kérdező kommentje:

Először is;köszönöm az értékes hozzászólásokat....

Majdnem 12 hetes voltam mikor kiderült, hogy egyáltalán terhes vagyok. Fogamzásgátló tabeltta szedése mellett ez egy nem tervezett terhesség volt és mivel előtte is igencsak rendszertelen, éppenhogy valami menstruációm volt illetve előfordult, hogy kimaradt ezért fel se tűnt. Fáradékonyabb voltam, néha voltak reggeli rosszul léteim, amit az általános dehidrataltságommal és alacsony vérnyomással járó szédüléseimmel hoztam összefüggésbe. Ismeretségi körben is igen komoly dolgok hangzottak el, hogy épp a nőgyógyász vagy a védőnő miket mond. Akik írják itt a család védelmet, az ami Mo-n működik ezen a néven nem tesz valami sokat.Nem akarok szoptatni, mert én így döntöttem, ha kell lefejem a tejet vagy kap tápszert. Ez szerintem manapság azért már nem annyira szürreális dolog.. Tény és való a férjemmel soha nem terveztünk gyereket és az én indokaim között szerepelt az is, amit itt többen írtok, hogy a gyerek érdekei, szükségletei fontosabbak lesznek saját magamnál és ezt látom családi és baráti körben is, hogy effektíve leépülnek az anyukák, ettől lehet, hogy önző vagyok vagy éppen nárcisztikus, de momzilla, ősanya semmiképp nem akarok lenni. Még egyszer köszönöm azoknak, akik "részben" válaszoltak a kérdésemre.

2022. okt. 14. 21:32
 15/67 anonim ***** válasza:
28%

14! Amikor én szültem, dömping volt Nyíregyházán a csecsemőosztályon. Amikor kihozták a lányom szopni,ott aludta ki magát szerencsétlen,mert az osztály dugig volt ordító babákkal!

Sajnos az apás szülés vége császár lett,és nálunk a császárosoknak 2 napig csak szopni hozzák ki a babát. Nem lehetett mellettem...pont az első 2 napon..és oda be se lehet menni,mint egy koraszülött osztályra!

Iszonyú nehéz volt..nem tudtam,hogy aludni hagyjam végre,vagy keltsem, szoptassam, beszéljek hozzá, vagy mit tegyek....

2022. okt. 14. 21:33
 16/67 anonim ***** válasza:
84%
Kèpzeld, èn sem vagyok ősanya, pedig a 13-es kommentemben láthattad min mentünk keresztül. Ennek ellenère a fèrjem is ugyanúgy ellátta az első perctől, kiadtam a kezemből, fèl èves korában már pár òrára a nagyira bìztuk, más is el tudja altatni, van ènidőm, fèrjemmel wellnesseztünk, 3-4 naponta van sex, nem lettem igènytelen, elhìzott. DE!!! Soha meg nem fordult a fejemben, hogy szülès után a gyermekem nèlkül jöjjek haza, csak azèrt, mert a kòrház nem komfortos számomra. Ha nem akartátok ezt a gyereket adjátok örökbe, ne is menj èrte vissza a kòrházba, ha kèpes lennèl otthagyni. Sok rokonomnak nem jön a bèbi, de bezzeg az ilyennek meg ha nem akarja is megadatik. Borzalmas anya leszel, egy újabb torz lelkületű gyermek születik, akinek majd 13 èvesen öngyilkos gondolatai lesznek. Bravo!
2022. okt. 14. 21:45
 17/67 anonim ***** válasza:
33%
14-es kommentben, elìrtam!
2022. okt. 14. 21:47
 18/67 anonim ***** válasza:
72%
Rémes egy nőszemély vagy. Tisztább lenne, ha egy alapítványon keresztül örökbeadnád a gyermeked. Megérdemel egy esélyt, hogy normális, szerető emberek neveljék az első perctől. Tedd meg érte! Majd elszámolsz a megvető pillantásokkal. Tudom, az sem lesz valami komfortos, de csak azért ne vidd haza szerencsétlen gyereket, hogy a szomszédok meg a család ne szóljanak meg.
2022. okt. 14. 21:56
 19/67 anonim ***** válasza:
74%
Adja Isten hogy tényleg haza mehess még aznap. Aztán soha többet ne menj vissza, így van esélye szegény babának hogy ember nevelje fel...
2022. okt. 14. 22:42
 20/67 anonim ***** válasza:
81%

Én is nagyon szeretnék ambulánsan szülni, de csak akkor, ha nincs komplikáció, és nem kockáztatnám a babámat a hazavitellel (nélküle meg nem mennék sehova). Szóval ahogy a magyar jogszabályok is engedik.

Eléggé kórházfóbiás vagyok, de belátom, hogy nem ringathatom magam abban a hitben, hogy ez biztosan sikerül, hisz lehet, hogy császár lesz a vége, vagy akármi történhet, ami miatt nem lesz megoldható az ambuláns szülés.

Neked pszichológushoz kéne fordulnod a saját érdekedben, hidd el!

2022. okt. 14. 22:53
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!