Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megtehetik, hogy leszíjjaznak?

Megtehetik, hogy leszíjjaznak?

Figyelt kérdés

26 hetes kismama vagyok.

Már most tudom, hogy a szülés után már aznap vagy legkésőbb következő reggel haza fogok menni. Nincs olyan jogszabály/törvény, ami kötelez rá, hogy maradjak. Tudom, hogy a babát bent kell hagyni, de minden nap bemennék hozzá míg haza nem engedik. Ezt jeleztem is a nőgyógyászomnak, aki közölte, hogy ilyen nincs és a babát majd szoptatni kell (nem akarok szoptatni) és ha kell oda is szíjjazhatnak az ágyhoz. Mielőtt bárki elkezdi, hogy "minek az ilyennek gyerek" meg "úgyse fogod tudni otthagyni" vagy hogy "örülhetnél annak a pár napnak, amíg bent vagy", csak szólok, hogy otthon sokkal kényelmesebben és konfortosabban ellennék, mint egy kórházban.

2022. okt. 14. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
31%
Szép elképzelės :) én is hazavágytam,de császár lett, 3 napig fel se bírtam kelni,mentségére szolgáljon a baba tényleg nem érdekelt,3 óránként hoztál,de nem jött tejem és csak sírt,szarul voltam csak férjemet akartam,nekem tudtam idővel fogom egyre jobban szeretni a gyereket,pedig terveztük :p már sulis imádom,elkényeztetem mindennel,de ott a kórházban nem bántam volna ha nem hozzák,olyan beteg voltam,simán haza mentem volna néllküle :p de én olvastam,hogy normális ha az anya nem kötődik egyből...
2022. okt. 15. 02:17
 22/67 anonim ***** válasza:
77%

Azért én mondjuk nem hiszem, hogy egy-egy otthon töltött kényelmes, átaludt éjszaka után én a csecsemős nővérek szeme elé mernék kerülni.

Jelzem, ők nem azért vannak, hogy babysitteljék az olyan babákat, akiknek van anyja, csak ő hazament pihenni, mert neki úgy kényelmesebb.

2022. okt. 15. 03:10
 23/67 anonim ***** válasza:
22%

Megfognak valtozni az erzeseid ha tervezett volt ha nem. Nekem hiaba volt tervezett nem alakult ki egybol a lelki kotodes. Viszont felelosseg tudatom volt es ide a rozsdas bokot hogy te se akarsz majd hazamenni. Program csaszim volt 2 ejszakat voltam bent (covid alatt). Nekem jo elmeny volt a csaszar jottem mentem egybol DE ha 6 orat aludtam bent sokat mondok. Oriasi mak volt hogy vittem szemfedot! Anelkul egy percet se tudtam volna aludni mert fel volt kapcsolva a villany minden szobaban.

Hazaerve elsirtam magam annyira jo volt otthon a sajat illatos agyamban a kislanyommal. Tul lehet elni a bent toltott napokat de nem olyan mint otthon teny.

Ja es en bababarat korhazban szultem ahol 24 ora utan kihoztak a babam es szoptattam 0-24 ha elmentem wcre uvoltott szobatarsam nem volt. Betoltam csecsemos osztalyra 4 orara hogy furodhessek es alhassak. Otthon meg mar minden ment mint a karikacsapas evett-aludt stb. Ezt csak azert irtam le mert a korhazban barmilyen szar is a par nap otthon mar minden szuper lesz csak ki kell birni :)

2022. okt. 15. 05:39
 24/67 anonim ***** válasza:
60%
Bele lehet gondolni, milyen lesz szegény gyereknek, mikor sír megállás nélkül, mert éhes, fáj a hasa, ami még azt az is próbára teszi, aki vágyott a gyerekre, hát még így, mikor szegényt nem is akarják, mit fog kapni...
2022. okt. 15. 06:59
 25/67 anonim ***** válasza:
44%

Körbe jár a Facebook-on egy poszt a gyerekekről, akik az egyszerű "írd fel a neved a lapra" feladatot nem fogják fel. Mindenki el van hűlve rajta, merthat milyen buták a mai gyerekek. Hát mitől lennének ertelmesebbek, mint a szüleik korosztalya? Azoknak se megy egy kérdés/feladat értelmezése.

A kérdező nem érdekli, kinek mi a véleménye arról, hogy nem akar szoptatni, hogy haza akar menni szülés után, stb. Az érdekli, leszíjjazhatják e. Senki nem válaszolt a kérdésre eddig.

Nem, kérdező, nem tehetik meg, kivéve ha önmagadra vagy másokra veszélyt jelentesz

2022. okt. 15. 07:54
 26/67 anonim ***** válasza:
80%

Onnantól kezdve, hogy kiírta ezt egy nyilvános fórumra, mindenki le fogja írni a véleményét, mi ezen olyan meglepő?

Egyébként meg "leszíjazni" egy "J".

Ha már az értelmi képességek kerültek előtérbe.

2022. okt. 15. 08:11
 27/67 anonim ***** válasza:
78%
Az kizárt, hogy odaszíjaznak az ágyhoz, az a személyes szabadság megsértése. Azt csak azért mondta, hogy rád ijesszen.
2022. okt. 15. 08:17
 28/67 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon nehéz a te esetedben csak a kérdésre válaszolni, és nem leírni, hogy hülye vagy, ha képes lennél otthagyni a gyereked, szóval ne várd el. Hidd el, nagy eséllyel máshogy fogsz beszélni, ha megszületik. Az meg, hogy nem akarsz szoptatni.. sok nő nem akart már, a baba meg akart. Sajnos neked hiába nem tetszik, a gyerekvállalás legfontosabb szabálya, hogy a baba az első, és az ő igényei. Ha nem szoptatsz, akkor sem lehetsz olyan gonosz, hogy egyedül hagyod, amikor szüksége van rád. Idegenek nem fogják ám neked pesztrálni, nehogy azt hidd. Ez a te dolgod, ha tetszik, ha nem.

Amúgy nem kötözhetnek ki, ez a jogaidba ütközik. A babát pedig a szülés utáni neonatológusi vizsgálat után azonnal viheted, ahova akarod. Nem fog nekik tetszeni, mert a kórház így kevesebb pénzt kap, de attól még jogodban áll.

Én is saját felelősségre mentem haza két nap után (császár lett), és ha újra szülnék, nem várnék ennyit sem.

Nézz utána az ambuláns szülésnek.

2022. okt. 15. 08:31
 29/67 anonim ***** válasza:
41%
Szeretem ezt a kategóriát. Újra és újra rámutat, milyen mocskos szar állapotúak a magyar emberek. Nemcsak a kérdezőnek, de a válaszolóknak sem ártana terápia.
2022. okt. 15. 09:05
 30/67 anonim ***** válasza:
24%
Keress más nőgyógyászt, a mostani etikàtlan ès dilettàns. Szülj otthon, akkor nem kell kórhàzban lenn.
2022. okt. 15. 09:09
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!