Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megtehetik, hogy leszíjjaznak?

Megtehetik, hogy leszíjjaznak?

Figyelt kérdés

26 hetes kismama vagyok.

Már most tudom, hogy a szülés után már aznap vagy legkésőbb következő reggel haza fogok menni. Nincs olyan jogszabály/törvény, ami kötelez rá, hogy maradjak. Tudom, hogy a babát bent kell hagyni, de minden nap bemennék hozzá míg haza nem engedik. Ezt jeleztem is a nőgyógyászomnak, aki közölte, hogy ilyen nincs és a babát majd szoptatni kell (nem akarok szoptatni) és ha kell oda is szíjjazhatnak az ágyhoz. Mielőtt bárki elkezdi, hogy "minek az ilyennek gyerek" meg "úgyse fogod tudni otthagyni" vagy hogy "örülhetnél annak a pár napnak, amíg bent vagy", csak szólok, hogy otthon sokkal kényelmesebben és konfortosabban ellennék, mint egy kórházban.

2022. okt. 14. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 anonim ***** válasza:
96%

Nem szíjazhatnak le, de létezik ambuláns szülés is már. Nem kell napokat bent töltenetek.

De tényleg hülye vagy, ha a gyerek nélkül képes lennél hazamenni.

2022. okt. 14. 20:09
 2/67 anonim ***** válasza:
84%

Úristen... Az egy dolog, hogy neked komfortosabb, de a gyerekeddel mi lesz?

Ki fogja ellátni, míg te otthon fetrengsz "komfortosan"?

Kicsit sem érdekel, mi lesz addig bent a babával? Ha sír, ki fogja megnyugtatni? Az épp aktuálisan dolgozó nővér? Neked tök mindegy?

Neki az anyjára van szüksége a születése pillanatától!

De ha már ezt magyarázni kell, akkor hagyjuk is.

Nem találok szavakat.

2022. okt. 14. 20:11
 3/67 anonim ***** válasza:
94%

"csak szólok, hogy otthon sokkal kényelmesebben és konfortosabban ellennék, mint egy kórházban."

Ja, mindenki más jellenzően azért marad benn az újszülöttjével, mert kényelmesebb neki a kórházban mint otthon.🤦‍♀️ i_dé_i_ó_té_a..

2022. okt. 14. 20:13
 4/67 anonim ***** válasza:
97%

Ja, meg hozzátenném, hogy van, amikor egy darab nővér jut az egész csecsemős osztályra.

Nem fognak tudni mindig a gyerekedhez rohangálni. Szerencsétlen szépen elsírdogál majd magának.

2022. okt. 14. 20:14
 5/67 anonim ***** válasza:
80%

Tudod ezzel milyen traumákat okozol a gyerekednek?

Ha sír és nem veszi fel senki, nem nyugtatja meg az anyukája abban a pillanatban akkor egy idő után már nem fog sírni sem mert tudja,hogy senki nem segít neki.

Ezek a traumák egész életében kísérik majd.

Az az első pár nap nagyon fontos egy babának.

Rád lesz szüksége.

Én tényleg nem akarlak megbántani de ha már most ilyen önző vagy,hogy a saját kényelmed fontosabb a gyerekednél akkor miért szülsz?

2022. okt. 14. 20:18
 6/67 anonim ***** válasza:
87%

Ilyet még soha nem hallottam.

Mikor szültem, egy babát otthagyott az anyja, lemondott róla, még nevet sem adott neki, üres volt a kis névjegy kártyája.

Ez a baba egész nap a nővérszoba előterébe volt betolva egyedül, a szívünk szakadt meg érte.

A te gyereked is majd így lesz betolva magányosan, mert nem lesz ott az anyja vele. Szegény gyerek.

2022. okt. 14. 20:23
 7/67 anonim ***** válasza:
91%

Aztabüdösélet. Jelzem, sokkal cifrább jutott eszembe. Nem hiszem el, hogy te tényleg kismama vagy, ha igen baromi gyorsan rázd meg a fejed, mert az, hogy elkényeztetett kisasszonynak nem komfortos az ágyikó a legkisebb gondod lesz az elkövetkezendő néhány évben. Amúgy van ambuláns szülés, a babának sem kell bent maradni, de baromira remélem valaki rajtad tartja a szemét, mert nem lesz szép élete szegény gyereknek.

Ha troll vagy ez most jó volt, rég öntötte el a sz@r az agyamat kérdésnél 😆 amúgy ez a valószínűbb, mert egy nőgyógyász ezzel tisztában van és nyilván nem fenyegeti a kismamát személyi szabadság megsértésével.

2022. okt. 14. 20:24
 8/67 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó vagyok :

Érdemes a gyereked érdekében egy kis pszichológiát tanulnod,hogy ne tedd tönkre majd az életét.

Minden egyed döntésed és viselkedésed az ő kis személyiségét formálja majd.

Ha te önző vagy ( mert mondjuk ilyen a természeted ) akkor ő azt fogja megtanulni,hogy az ő igényeit nem fontos kielégíteni. Ő nem számít senkinek, és majd leél egy életet “People Pleaser”-ként mert az anyja önző volt.

Nem akarlak tényleg megbántani meg most eltúloztam és nem erről volt szó a kérdésben de ha már a születése pillanatában nem őt teszed az első helyre hanem magadat…hát sokat elmond rólad.

2022. okt. 14. 20:25
 9/67 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem az a gyerek jobban járna, ha nem caak arra az 1-2 napra hagynád ott. Hanem úgy örökre...

Kiscsillag. Onnan, hogy te anya lettél, lett nálad fontosabb is. Akit úgy hívnak, hogy a gyereked...

Komolyan sajnálom már előre

Én az ilyennek plüssmacit nem adnék.

2022. okt. 14. 20:33
 10/67 anonim ***** válasza:
79%
Jaj, emberek, ne etessétek már a trollt...
2022. okt. 14. 20:40
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!