Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés a baba érdekében?

Császármetszés a baba érdekében?

Figyelt kérdés

Tagja vagyok egy magán intézmény Facebook csoportjának, nőgyógyászati műtéten volt ott.

Nagyon sokan szülnek ott, sok anyuka választja a császárt, orvosi indok nélkül.

És mindig ledöbbenek, amikor azt írják ki, hogy a gyerek biztonsága érdekében.

Ez komoly? Tényleg ez lenne biztonságosabb a gyerekre nézve?

Mert ha kiírja őszintén, hogy fél a fájdalomtól, az ismeretlentől, a gátmetszéstől, traumatikus előző szülés, arra azt mondom, megértem. Szülni kemény dolog, próbáltam.

De ezt nem bírom elhinni, hogy a babànak jobb meg biztonságosabb így megszületni.

Mi a véleményetek?

2022. jún. 7. 09:35
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
80%
Borzasztó igen. Tudod miért? Mert indokolatlanul műtöttek. A te fajtád miatt van annyi nő, aki szülés után depressziós lesz, mert nektek minden hiszti. Inkább az a borzasztó, hogy ez miatt soha nem fogok újabb gyereket vállalni és az is, hogy a magadfajták így állnak hozzá a másik emberhez.
2022. jún. 9. 21:10
 52/64 anonim ***** válasza:
83%

" megtudtam volna szülni!!!!! "

Jaj istenem, ha meg a nagy csoda természetes szülés közben akár neked, akár a gyerekednek bármi baja lett volna, te verted volna a bíróságon az asztalt, hogy fizessen neked a kórház.

2022. jún. 9. 21:31
 53/64 anonim ***** válasza:
8%
Hát én pont az ellenkezőjét tanultam a terhességi tanfolyamon. Természetesen nem kell félreérteni, ha kell a császár, akkor kell. De nem luxus formában, amiről te írsz, hanem csakis életmentés szempontjából. A babának jó, ha megteszi az a bizonyos utat a külvilág felé, manapság (bármennyire is furcsa, én is annak találtam), végig húzzák pl. az ánusz előtt a babát, miután császárral megszületett. S mint írtam, bármennyire is fura, ez a jelenlegi álláspont szüléssel kapcsolatban.
2022. jún. 10. 15:50
 54/64 anonim ***** válasza:
86%
Semmi közöd más méhéhez, te szerencsétlen.
2022. jún. 10. 18:48
 55/64 anonim ***** válasza:
18%
52-es! Nem tudom, mi nem világos? Akkor lefordítom: az akkori orvos lusta volt szüleszteni és inkább vágott. A gyerek nem volt sem farfekvéses, sem téraránytalanság, sem semmi nem volt. A terhesség alatt is végig rendben volt minden. Egyébként jobb helyeken úgy van, ha valami történik akkor sürgősségi császár és már toják is az anyát a műtőbe. A gyerekem 2890 grammal született, mégcsak óriásbaba sem volt. És most is ugyanazt tudom mondani, mint az előzőekben írtam, férjem is átnézte azokat a dokumentumokat. Mellesleg ismeri azt az orvost és én is utólag tudtam meg, hogy mindenkit inkább császároz. Ezzel csak az a baj, hogy olyan érzéstelenítőt kaptam, olyan dózisban, hogy a gyerekem nem is sírt fel és lélgeztetni kellett. Ha természetesen születik, ez nem történik meg. Rengeteg probléma lett ebből az orvos szemszögéből végzett császárból. Ha olyan lennék, ezért az oxigénhiányos állapot miatt már régen a bíróság lennénk, ugyanis a gyerekem apja meg ügyvéd. Arról nem is beszélek, hogy szarul varrtak meg, mert nemrégen kellett újranyitni a sebet és odabent sem hagytak rendet ez is most derült ki. Biztos vagyok benne, hogy a természstes szülésnek is vannak kockázatai, de a császár csakis végső esetben legyen. Egyébként egy császárnál végtelen kiszolgálatott a nő... sokkal jobban, mint természetes szülésnél. mert ott apa sem lehet bent. Ahol annak idején engem császároztak, aranyóra sem volt. Ezek pedig fontos dolgok és befolyásolják a későbbi kötődést is.
2022. jún. 10. 20:23
 56/64 anonim ***** válasza:
51%
*bíróságon
2022. jún. 10. 20:24
 57/64 anonim ***** válasza:
92%
Te beteg vagy. Nem tudod feldolgozni, hogy császár lett a vége. Gondolom a sztori annyi, hogy leesett a baba szívhangja, és nem tudták elég gyorsan kivenni. Minden más csak összeesküvés-elmélet, az agyad szüleménye. Ne riogass másokat valótlan dolgokkal. Ha csak a fele is igaz lenne már rég bíróságra mentél volna.
2022. jún. 10. 21:02
 58/64 anonim ***** válasza:
11%
Semmi ilyen nem volt, nem esett le a szívhangja! Nem valótlan. De tudod, pont miattad tart itt sokmindenki, aki így vélekedik. Annyit mondott az orvos, hogy másnap műtét. Ha leesett volna a szívhangja, nem gondolod, hogy haza sem engednek?
2022. jún. 11. 13:18
 59/64 anonim ***** válasza:
100%
Mindenesetre, végigolvasva a válaszokat mindenki tolja itt a magáét. Ez a fórum kb azt erősíti meg mindenkiben, hogy aki valamit nem tud feldolgozni, vagy egy császárt, vagy egy traumatikus szülést, az hisztizik, menjen a fenébe, ki KELL bírni és szülni KELL, mert azt úgy KELL, mert egy gyerek nem gyerek. Az idő sok esetben baromira nem szépít meg sem egy rosszul sikerült hüvelyi szüést, sem egy császárt. Sokan mondják a császár utáni hüvelyit. Ez szép is jó, sokaknak sikerül, de nagyon sok olyan van, hogy nekifutottak, és a vége csak műtét lett, mert majdnem az anya életébe került. Ha tetszik, ha nem, vannak bizony olyan kórházak, ahol minden indok nélkül vágnak, mert sok pereskedés volt már beszorult gyerek miatt. Ennek is oka van , sok a hanyag munka. Mindenesetre nem lehet olyan válaszadókkal mit kezdeni, mint az 57-es is, aki nem ismeri a történetet és ráfogja a másik válaszadóra, hogy agyszülemény. Voltam mind a 2 oldalon, császárosan és természetesen is és össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Császár után 0 perc aranyóra volt. Természstes után meg volt aranyóra. De ez csak egy kis része. Egy kismamát nagyon sok mindennel lehet traumatizálni. Lehet valakinek meg se kottyan, ha pl 20 kilót szedett fel, szanaszét szakadt , de nem vagyunk egyformák. Mindenkinek a saját baja a legnagyobb. Nem kellene azonnal lehurrogni a másikat. Ha a császár a gyerek érdeke rendben van. De ha az orvos a saját maga kényelme miatt nem akar bejönni a kórházba, és inkább vág, azt mélységesen elítélem, mert ez nem a gyerek érdeke. Azt is remélem tudja az 57-es válaszadó, hogy császárnál anyuka nem szüli meg a méhlepényt, hanem benyúlnak és kitépkedik. Azért az nem volt semmi, amikor egy ismerősnek 4 hónappal egy nagy darab jött ki. Tessék elfogadni, hogy valaki bizony soha nem fogja ezt feldolgozni, mert amikor nem a gyerek érdekéről van szó, akkor ez így elég gáz. És hogy miért van ennyi szülés utáni depresszió? Mert minden le van öntve cukormázzal... Hát örülj már, hogy egészséges a gyereked és társai... Örül az az anyuka, csak tudod itt a kutya se foglalkozik már az anyával, ha gyereke van... bármennyire is fájdalmas a természetes szülés, inkább az... Egyébként már jobb helyeken kap az anya érzéstelenítőt és monitoron mutatják neki, mikor kell nyomni. Ez sem feltétlen jár már fájdalommal. Mindenki mondja itt a maga igazát egyébként és ami nem jó vagy nem rózsaszín vagy nem tudja valaki a szülésélményét feldolgozni, az már tabu és agyszülemény. Megsúgom az 57-esnek, sokan járnak így, hogy a császáros anya akkora adag érzéstelenítot kap, hogy nem sír fel a baba. De erről sem szívesen beszélnek.
2022. jún. 11. 13:31
 60/64 anonim ***** válasza:
100%

59 eloadtad a "fogadjuk el mindenki élményét", majd hogy "inkább a természetes szülés, bármennyire fájdalmas".

Tudod melyik anyukaval nem foglalkozik senki? A fogyatékos gyerek anyukájával. Mindenki nagyon sajnálja két méterről mint a leprast. Én ebbe a táborba tartozom

Persze indokolatlanul ne csináljanak se császármetszést, se indítást, egyetértek.

Ja és normál szulesem volt és kitépték a mehlepenyt...

2022. jún. 11. 19:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!