Császármetszés a baba érdekében?
Tagja vagyok egy magán intézmény Facebook csoportjának, nőgyógyászati műtéten volt ott.
Nagyon sokan szülnek ott, sok anyuka választja a császárt, orvosi indok nélkül.
És mindig ledöbbenek, amikor azt írják ki, hogy a gyerek biztonsága érdekében.
Ez komoly? Tényleg ez lenne biztonságosabb a gyerekre nézve?
Mert ha kiírja őszintén, hogy fél a fájdalomtól, az ismeretlentől, a gátmetszéstől, traumatikus előző szülés, arra azt mondom, megértem. Szülni kemény dolog, próbáltam.
De ezt nem bírom elhinni, hogy a babànak jobb meg biztonságosabb így megszületni.
Mi a véleményetek?
"de ha tényleg annyira a baba érdekét nézni valaki, akkor a sotéra menne szülni"
Aha, ha meg éppen nem oda tartozik körzetileg, hanem Mucsaröcsögén egy kis kórházba, ahol még fájdalomcsillapításra sincs lehetőség és kötelező fekve vajúdni, szülni valami orvosnak nehezen nevezhető hentesnél, akkor így járt, ugye?
Nekem májusban volt programozott császármetszésen egy budapesti magánkórházban. Megvolt előtte az izgalom, mert ez azért mégsem egy fogtömés, de nem volt egyáltalán rossz érzés bennem. Tudtam, hogy profik vesznek körül, hogy az orvosomban 150%-ig megbízom. Nekünk már az első 2-3 bent töltött nap is álomszerű volt a kislányunkkal, nem bunkó nővérek között voltam frissen műtöttként, 5 másik anyukával összezsúfolva egy kórteremben. Hanem ott lehetett velünk végig a férjem, ugyanúgy ott volt a babánk első napjaiban is, mint én. Nem egy üvegfalon keresztül látta a 3 napban 25 percet, nem akkor ölelhette először magához, amikor hazajöttünk. A környezet sem olyan volt, mintha 1980-ba utaztunk volna vissza... Nem néztek rám csúnyán, amikor cumit adtam a babának, nem vitték el mellőlem szó nélkül, hanem minden vizsgálat ott történt előttünk, mindent elmagyaráztak türelmesen, megmutattak. Ha kérdésem volt, kedvesen válaszoltak.
Nekünk is elsődleges szempont volt a kisbabánk, az ő egészsége. Nem akartam kockáztatni egy szülés közbeni sérülést, oxigénhiányt, kulcscsonttörést vagy bármi mást. Nem igaz az sem, hogy egy babának létszükség a szülés közbeni bacik összeszedése, ez egy nagyon elavult elv...
A császármetszésből én hamar felépültem, az első pár felállás sz_r volt, de egyre könnyebb lett. 4 hete szültem, múlt hétvégén már kirándulni voltunk... Semmi problémám nincsen, a műtét után sem volt. Hálás vagyok, hogy lehetőségem volt arra, hogy választhassak.
Az meg pont nem érdekel, hogy idegenek erről mit gondolnak.
30-as vagyok.
Vajon mi nem tetszik azon pár egyednek, hogy 30 hetes kismamaként érdeklődöm, hogy valaki ezt hogy "kéri"?
Gratulálok a lepontozóknak, jól kib@sztatok most velem 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!