Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés a baba érdekében?

Császármetszés a baba érdekében?

Figyelt kérdés

Tagja vagyok egy magán intézmény Facebook csoportjának, nőgyógyászati műtéten volt ott.

Nagyon sokan szülnek ott, sok anyuka választja a császárt, orvosi indok nélkül.

És mindig ledöbbenek, amikor azt írják ki, hogy a gyerek biztonsága érdekében.

Ez komoly? Tényleg ez lenne biztonságosabb a gyerekre nézve?

Mert ha kiírja őszintén, hogy fél a fájdalomtól, az ismeretlentől, a gátmetszéstől, traumatikus előző szülés, arra azt mondom, megértem. Szülni kemény dolog, próbáltam.

De ezt nem bírom elhinni, hogy a babànak jobb meg biztonságosabb így megszületni.

Mi a véleményetek?

2022. jún. 7. 09:35
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
100%
Én pl természetesen szerettem volna szülni, de az orvosom szabadságolás miatt azt mondta vagy elindítja, vagy másnál fogok majd szülni. nos belementem, az oxitocinos indításba, nem volt annyira fájdalmas, már majdnem sikerült a dolog, de elkapott egy rossz érzés, nem is úgy ment a szülés vége mint tanultam (szakmabeli vagyok, de nem orvos...) végül én mondtam, hogy legyen császár, és jól tettem, mert téraránytalanság volt, amiről korábban nem tudtunk vizsgálatok alapján sem... Volt olyan ismerősünk akinek a gyermeke koponyasérült lett végül a szülészeti beavatkozás - téraránytalanság miatt. A kisebb téraránytalanságot fel lehetne ismernie az orvosi vizsgálatot végzőnek sokszor... Érdemes rákérdezni az orvostól milyennek ítéli a helyzetet. Van előnye/kockázata a természetes és császáros szülésnek is.
2022. jún. 7. 16:09
 32/64 anonim ***** válasza:
89%

"de ha tényleg annyira a baba érdekét nézni valaki, akkor a sotéra menne szülni"

Aha, ha meg éppen nem oda tartozik körzetileg, hanem Mucsaröcsögén egy kis kórházba, ahol még fájdalomcsillapításra sincs lehetőség és kötelező fekve vajúdni, szülni valami orvosnak nehezen nevezhető hentesnél, akkor így járt, ugye?

Nekem májusban volt programozott császármetszésen egy budapesti magánkórházban. Megvolt előtte az izgalom, mert ez azért mégsem egy fogtömés, de nem volt egyáltalán rossz érzés bennem. Tudtam, hogy profik vesznek körül, hogy az orvosomban 150%-ig megbízom. Nekünk már az első 2-3 bent töltött nap is álomszerű volt a kislányunkkal, nem bunkó nővérek között voltam frissen műtöttként, 5 másik anyukával összezsúfolva egy kórteremben. Hanem ott lehetett velünk végig a férjem, ugyanúgy ott volt a babánk első napjaiban is, mint én. Nem egy üvegfalon keresztül látta a 3 napban 25 percet, nem akkor ölelhette először magához, amikor hazajöttünk. A környezet sem olyan volt, mintha 1980-ba utaztunk volna vissza... Nem néztek rám csúnyán, amikor cumit adtam a babának, nem vitték el mellőlem szó nélkül, hanem minden vizsgálat ott történt előttünk, mindent elmagyaráztak türelmesen, megmutattak. Ha kérdésem volt, kedvesen válaszoltak.

Nekünk is elsődleges szempont volt a kisbabánk, az ő egészsége. Nem akartam kockáztatni egy szülés közbeni sérülést, oxigénhiányt, kulcscsonttörést vagy bármi mást. Nem igaz az sem, hogy egy babának létszükség a szülés közbeni bacik összeszedése, ez egy nagyon elavult elv...

A császármetszésből én hamar felépültem, az első pár felállás sz_r volt, de egyre könnyebb lett. 4 hete szültem, múlt hétvégén már kirándulni voltunk... Semmi problémám nincsen, a műtét után sem volt. Hálás vagyok, hogy lehetőségem volt arra, hogy választhassak.

Az meg pont nem érdekel, hogy idegenek erről mit gondolnak.

2022. jún. 7. 16:38
 33/64 anonim ***** válasza:
100%

30-as vagyok.

Vajon mi nem tetszik azon pár egyednek, hogy 30 hetes kismamaként érdeklődöm, hogy valaki ezt hogy "kéri"?

Gratulálok a lepontozóknak, jól kib@sztatok most velem 😁

2022. jún. 7. 16:42
 34/64 anonim ***** válasza:
100%
30-as talán azért mert úgy kérdezted,hogy az ember azt érzi bűn amiért császárt kér. Persze ez részemről csak elmélet, én nem pontoztalak le. Amúgy igen erős orvosi ajánlás kell,DE magán esetén csak fizetni kell kb 1 milliót és akkor nem kell orvosi papír sem. Cserébe külön szobát kapsz,időpontra műtenek és nem várják meg míg vajúdsz( holott ezt elkerulve kellett nekem a pcs), nem bunkók a csecsemősök sőt megmutatják hogy kell fürdetni,pelenkázni. Ha kérdésed van válaszolnak és a kaja is isteni, ha és van rendes aranyóra,sőt apa is ott alhat plusz pénzért. Szóval a "minek magának császár " után a magán a legjobb döntés volt számomra, a Szent Imre kórház egy kalap f..s.
2022. jún. 7. 17:26
 35/64 anonim ***** válasza:
100%
32-anonim, melyik magánkórházban? Nagyon jól hangzik, amit írtál. Jó, hogy együtt lehettetek és mindenki kedves volt. Ezt meg lehetne csinálni államiban is, azt nem értem miért nem így van :( Anno nekem is volt magánorvosom, de állami kórházban szültem, rémes volt, bár biztosan nem általános. Vicces volt mikor a kórházi védőnőnek mondta úgy, hogy hallottam az ajtó mögött állva, amikor le-kiskorú szülőztek, az öregember férjemmel..., mielőtt megnézték a dokumentációban, hogy 35 vagyok. Nem tudtam, hogy örüljek, vagy sírjak... velem lehetett a kisbabám, császár után is (pár órával utána), de nem mehettem vele a vizsgálatokra, senki más sem mehetett, nem volt szokás. Pedig jó lett volna, és jó lett volna a császár ellenére, ha nem csak megmutatják, de kicsit maradhatott is volna velem, elaltattak az összevarráshoz, csak addig voltam ébren, míg kivették érzéstelenítéssel.... Sok helyen ma már odaviszik kicsit az anyához, a mai napig hiányolom.
2022. jún. 7. 17:36
 36/64 anonim ***** válasza:
27%
Ez a babának jobb dolog..hát nem tudom. Nekem program császár volt betegség miatt, és kicsit nagyobb adag érzéstelenítőt kaptam, amitől a doki szerint leállt a baba légzése, 5 percig élesztették újra
2022. jún. 7. 18:29
 37/64 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg a természetes születésem lett katasztrófa. Szat dokik mindenhol vannak🤷‍♀️
2022. jún. 7. 18:34
 38/64 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el a válaszokat, de az 1 -ső gyerekem túl hordtam, zöld magzatvíz, nem császároztak meg amikor lehetet volna, 3 óra volt kb a kitolás, a gyerekem benszorult a szülő csatornába, először mikor rájöttek hogy gond van vissza tolják és megcsászároznak ez nem sikerült, a gyerekemnek elmennt a szívhangja, így ketten rákönyököltek a hasamra, szará szakadtam, a gyerekem újra élsztették, két órán át stoppoltak, és nyugodjak meg de nem tudják milyen mértékben sérült a fiam, hát akkor inkább császár, és a gond merntes terheség nem zárul tragédiával, vagyis kevesebb esélyel, a magzatra nézve. Nálunk végül szerencsés lett a kimenetel 10 évíg hordtam fejlesztésre, ma már 22 éves a fiam és azt csinálja amit szeret, de nagyon rosszul is végződhetet volna.
2022. jún. 7. 19:15
 39/64 anonim ***** válasza:
100%
De itt akkor sokszor nem is a császárral meg a hüvelyi szüléssel magával van a gond, hanem a rossz szakmai döntésekkel...
2022. jún. 7. 19:31
 40/64 anonim ***** válasza:
100%
36., a császárnál spinális érzéstelenítés van, aznem tud átmenni ababába
2022. jún. 7. 20:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!